Magasinet M!

Træt hele tiden? Her er det vigtigste trick i hverdagen, som kan gøre dig frisk

Få mere energi i hverdagen!

De fleste af os kender følelsen af konstant træthed. Uanset hvor meget vi forsøger at passe på os selv, spise sundt og få tilstrækkelig søvn, kan det føles som om, energiniveauet stadig er i bund. Men ifølge sundhedsekspert Dr. Eric Berg, kan der være en simpel løsning på dette problem, og den er lettere at implementere, end du måske tror.

For at forstå, hvorfor vi føler os trætte, skal vi dykke ned i kroppens biologi, nærmere bestemt mitokondrierne. Disse små organeller i vores celler er kendt som "cellernes kraftværk", og de spiller en afgørende rolle i energiproduktionen. Når mitokondrierne ikke fungerer optimalt, kan det resultere i lav energi og vedvarende træthed, selvom du passer godt på dig selv.

Dr. Berg forklarer, at mange sygdomme og sundhedsproblemer kan spores tilbage til ineffektive mitokondrier. Mitokondrierne producerer en kemisk forbindelse kaldet ATP (adenosintrifosfat), som er den primære energikilde for vores celler. Men for at øge produktionen af ATP og dermed forbedre dit energiniveau, er der ét afgørende skridt, du kan tage i din hverdag.

Ifølge Dr. Berg er motion er førstepladsen over måder at booste dine mitokondrier på og dermed øge din energi. Regelmæssig fysisk aktivitet hjælper ikke kun med at skabe flere mitokondrier, men kan også reparere skader på dem, som kan være opstået gennem årene.

"Mange sygdomme skyldes skader på mitokondrierne, og motion kan hjælpe med at modvirke disse skader," understreger Dr. Berg. Ved at inkorporere motion i din daglige rutine kan du altså ikke kun føle dig mere energisk, men også forbedre din generelle sundhed.

For at maksimere fordelene ved motion, anbefaler Dr. Berg at kombinere det med intermitterende faste. Denne praksis, hvor du begrænser dit madindtag til et bestemt tidsrum hver dag, kan aktivere en proces kaldet autofagi. Autofagi hjælper med at genbruge gamle, beskadigede proteiner og mitokondrier, hvilket resulterer i dannelsen af nye, sunde mitokondrier.

Resultatet? Endnu mere energi og en følelse af fornyet vitalitet, som kan hjælpe dig med at komme igennem selv de travleste uger.

Skal det prøves?

ANNONCE
?si=ghXZXJ11lV2XmYJb
Del

Seneste nyt