Magasinet M!

Verdens mest sindssyge diktator

Kim leger med atomvåben

Verdens mest sindssyge diktator

Sådan sulter Kim befolkningen

Kim kalenderen:
Nordkorea og Kim-dynastiet:
1912: Kim Jong-Ils far, Kim Il-Sung, bliver født i den nordlige del af Korea..
1920: Japan har okkuperet Korea og Kims familie flygter til Kina.
1931: Kim Il-Sung melder sig ind i det kinesiske kommunistparti.
1941: Kim Il-Sung bliver udnævnt som kaptajn i en lille guerillagruppe, der bekæmper japanerne. Samme år føder Kim Il-Sungs kone, Kim Jong-suk, Kim Jong-Il.
1948: Sovjetunionen indsætter Kim Il-Sung som premierminister for Den Koreanske Demokratiske Folkerepublik på den nordlige del af den koreanske halvø. Den anden halvdel er kapitalistisk og støttet af USA.
1950: Kim Il-Sung angriber Sydkorea med hjælp fra Kina og Sovjetunionen. Amerikansk ledede FN-tropper går til modangreb.
1953: Parterne i Koreakrigen indgår en våbenhvile og deler Korea mellem sig. Der er aldrig indgået nogen fredsaftale mellem Nord- og Sydkorea. Grænsen mellem de to lande er den sværest bevæbnede i verden.
1964: Kim Jong-Il bliver magtfuld partisekretær med ansvar for Propagandaministeriet, hvor han iscenesætter sin fars og sin egen kultdyrkelse ved at lave propagandafilm og operaer.
1978: Kim Jong-Ils hang til dyr udenlandsk sprut får ham sidst i 1970erne til at gå på antabus.
1980: Kim Jong-Il udpeges som farens efterfølger. Samme år stiller sig han i spidsen for det nordkoreanske atomvåbenprogram.
1991: Militært øverstbefalende.
1994: Kim Il-Sung dør som 82-årig og hysterisk landesorg over 'Den store Generals' død lægger landet øde. Efter faderens død bliver 'Den Kære Leder' Kim Jong-Il reelt Nordkoreas ubestridte leder.

Kim Jong-Il Fakta:
Den 160 cm lave Kim Jong-Il bliver traditionelt karakteriseret, som en playboy på høje hæle, der bruger meget tid på kvinder og sprut. I sine klare øjeblikke får Kim dog også lige tid til at organisere terrorbomber og kidnapninger.
1978: Kim Jong-Il er filmfanatiker og har efter sigende 20.000 film i sit arkiv. Derfor bortførte han en berømt sydkoreansk filminstruktør og hans tidligere kone, en ligeså berømt skuespillerinde. Kim ville have, at de skulle forbedre kvaliteten af hans egne skod-propagandafilm. De undslap begge to i 1986.
1983: Kim Jong-Il havde sandsynligvis en finger med i spillet da tre nordkoreanske terrorister forsøgte at sprænge den sydkoreanske præsident i luften under et statsbesøg i Burma. Præsidenten overlevede, men den kraftfulde bombe dræbte 17 sydkoreanske embedsmænd.
1987: To nordkoreanske agenter planter en bombe ombord på Korean Airline Flight 857. Alle 115 ombordværende sprænges i luften. Den ene agent bliver fanget og indrømmer efterfølgende, at Kim Jong-Il personligt har planlagt terrorbombningen af det sydkoreanske fly.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE