Magasinet M!

10 mobiler med kæmpe skærme

En 5" skærm med fuld HD er den kommende standard i smartphones. Her kan du se alle de nye mobiler med samme opløsning som dit fladskærms-tv

10 mobiler med kæmpe skærme
Alcatel One Touch Scribe X

En 5" skærm med fuld HD er den kommende standard i smartphones. Her kan du se alle de nye mobiler med samme opløsning som dit fladskærms-tv


Alcatel One Touch Scribe X

Topmodellen i 2013 fra Alcatel hedder One Touch Scribe X, og den skal forsøge at markedsføre Alcatel som en seriøs mobil-producent.

Mobilen er udstyret med en 5" skærm med 1080p-opløsning, 12 megapixel kamera og quad-core processor. Det lyder meget godt, men på de følgende sider kan du se, hvilke konkurrenter Alcatel skal kæmpe med for at imponere køberne i 2013.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Sony Xperia Z

Efter bruddet med Ericsson har Sony forsøgt at finde sin egen stil i mobil-verdenen. Nu kaster de sig så ud i stor stil med Sony Xperia Z, der byder på en imponerende 5" skærm med fuld HD-opløsning.

Xperia Z skulle ramme markedet til marts, og de indledende tests af mobilen er allerede imponerede af den store skærm, der benytter Sony Mobile Bravia Engine 2 til at sparke flotte billeder i hovedet på dig.

Af andre specifikationer kan vi nævne:

- Vægt på 146 gram

- Mål: 139 x 71 x 7,9 mm.

- 2 GB RAM

- 13,1 megapixel kamera

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Huawei Ascend D2

Huawei (udtales wah-way) er kendt for at producere billige mobiler, men med Ascend D2 viser det kinesiske mærke, at de også kan være med helt fremme, når det kommer til specifikationer. 

Ascend D2 er nemlig udstyret med en skærm, der præsterer en pixeltæthed på 441 fordelt over 5". Der er desuden en quad-core processor, 13 megapixel kamera og en intern lagerplads på 32 GB.

Desværre er mobilen målrettet mod det kinesiske marked, men mon ikke Huawei nok skal få bikset en lignende model sammen til det europæiske marked.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Sharp SH930W

Det er længe siden, at der har været interessante mobiler fra Sharp på det europæiske marked, men så skete der pludselig noget få dage før julen 2012. Her smed Sharp nemlig SH930W på det russiske marked.

Ja, vi forstår heller ikke helt, hvorfor den lige præcis skulle introduceres i Rusland, men vi er stadig imponerede over mobilens liste med specifikationer.

Skærmen er Sharp´s egen af IGZO-typen, der før har fået gadget-journalisters kæber til at falde pladask på gulvet. Skærmen er 5" med 1080-opløsning, mens der også er en quad-core processor og Android Jelly Bean 4.1.

Prisen i Rusland ligger omkring 540 Euro.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
HTC Butterfly

HTC var som de første klar med en smartphone med 5" skærm med fuld HD-opløsning, da de i oktober sidste år løftede sløret for deres Butterfly (eller Droid DNA, som den hedder i USA).

Det er en stor mobil med en stor skærm, så der har naturligvis været plads til at fyre nogle voldsomme specifikationer i mobilen. Selvfølgelig en quad-core processor, som vi efterhånden er blevet vant til, og HTC har også udstyret Butterfly med den velkendte Beats-lyd, så der kan fyres helt op for bassen.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
ZTE Grand S

ZTE har samme ry i mobilbranchen som Huawei, men det forsøger de at lave om på med Grand S, der kan prale af at være verdens tyndeste mobil med en 5" skærm. 6,9 milimeter for at være mere præcis. Det er lidt. Desværre går det tynde design lidt ud over batteritiden, fordi der simpelthen ikke er plads til et særligt stort batter, og så har de indledende tests af Grand S også afsløret en byggekvalitet lidt under middel. Men den er altså stadig tynd.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Lenovo K900

Lenovo er mest kendt for deres laptops, men de laver skam også mobiler. Nogle lækre af slagsen iøvrigt.

K900 blev annonceret i januar 2013, og den indeholder noget så sjældent som en Intel-processor i en mobiltelefon. Processor-giganten forsøger desperat at komme ind på mobil-markedet, og vi må indrømme, at Lenovo K900 ser virkelig lovende ud.

Mobilens industrielle design med børstet stål ligner et sikkert hit, og selvom skærmen er på hele 5,5" med fuld HD, så er tykkelsen på K900 holdt nede på kun 6,9mm.

Den skulle komme på markedet i april 2013.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Oppo Find 5

Du kender måske Oppo for deres lækre hifi-produkter, og selvom firmaet er kinesisk, så kan du godt glemme alt om at kalde deres produkter for billige Kina-varer. Det er kvalitet.

Hovedattraktionen i Oppo Find 5 er selvfølgelig 1080p-skærmen, men der er også blevet plads til lækkerier som 13 megapixel kamera og en quad-core processor til at drive Android-styresystemet.

Telefonen blev annonceret i december 2012, og den er forventet klar til salg her i begyndelsen af 2013.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
ZTE Nubia Z5

ZTE Nubia Z5 byder på et unibody-design i aluminium, der danner fundamentet for 5"-skærmen fra Sharp. Ellers ved vi faktisk ikke så meget om mobilen andet end, at den har en tykkelse på 7,6 mm. og vejer beskedne 126 gram.

Vi venter spændt på at høre mere om Nubia Z5, men indtil da må vi nøjes med billederne af designet.

ANNONCE
10 mobiler med kæmpe skærme
Sony Xperia ZL

Vi slutter rundturen i de store mobiler med endnu et indslag fra Sony. Udover Xperia Z, som du tidligere har set her i artiklen, så er de også klar med en Xperia ZL.

Der er egentlig ikke så stor forskel på mobilerne, men Xperia Z er dog vandtæt, mens Xperia ZL til gengæld er en smule mere kompakt.

Så hvis du ikke er typen der taber mobilen i toilettet, kan du godt nøjes med Xperia ZL.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE