Magasinet M!

10 onde våben mod optøjer

Lysten til at demonstrere bliver pludselig lidt mindre, når man står foran en mur af 54 tasere. Her får du de vildeste våben i kampen mod optøjer.

10 onde våben mod optøjer

TASER SHOCKWAVE

En almindelig Taser fyrer to små pile ind i offeret og lammetæver ham derefter med 50.000 Volt. Til større menneskemængder har det amerikanske firma udviklet Taser Shockwave. Den her satan er opdelt i moduler, der består af seks Tasere på række, og man kan så sammensætte lige så mange moduler, som man lyster. Shockwave bruges af det amerikanske politi og militær som en barriere, der kan affyres via fjernbetjening, og bare tanken om alle de Volt skulle nok kunne afholde en gruppe sure stoddere i at nærme sig. Ofrene ryger nemlig direkte ned på asfalten, hvor de spræller indtil nogen siger stop.

Læs også: De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

TALON RIOT CONTROL VEHICLE

På trods af smarte nye våben, vil rygraden i enhver effektiv aktion mod demonstranter altid bestå af et heftigt udstyret udrykningskøretøj. Det er Talon Riot Control Vehicle. Den er selvfølgelig udstyret med tyk panser, men ydersiden er desuden i stand til at fyre 20.000 volt ind i de stakler, der forsøger at komme væk. Indersiden har plads til et mandskab på 14, som kan blive forsynet af et selvstændigt iltsystem. Det er praktisk i tilfælde af kemiske angreb, og så er det mindst lige så praktisk, at der også er et toilet.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

DAZER LASER

Israelerne er de første i verden til at bruge Dazer Laser. Den findes i to varianter, der enten kan sættes på et almindeligt gevær eller fungere som et helt selvstændigt gevær. Men funktionen er den samme. Dazer Lazer skyder en grøn laserstråle ind i offerets øjne, hvilket medfører blindhed i et par timer, svimmelhed og kvalme - det er tilfældigvis også følelsen man får af at danse på baren på det lokale diskotek lørdag nat kl. halv fem. Indtil videre har palæstinensiske demonstranter fungeret som frivillige forsøgspersoner.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

STINGER RUBBER GRENADE

Det er alligevel for voldsomt at bruge rigtige håndgranater til at lægge en dæmper på lidt optøjer, så politiet i blandt andet USA bruger den her i stedet. Men bare rolig, Stinger Rubber Grenade klarer opgaven fint. Politiet kaster den direkte ind i folkemængden, og halvandet sekund senere bliver alle indenfor 15 meter bombarderet af små gummikugler. Det gør pænt nas. Og for at være ekstra nasty, kan betjentene vælge at bruge granater, der er tilsat et ekstra skud tåregas.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

ACTIVE DENIAL SYSTEM

Udviklet af det amerikanske militær, blev Active Denial System (ADS) indsat i Afghanistan i 2010, og nu bruger politimyndighederne i USA køretøjer udstyret med systemet. ADS virker ved at sende mikrobølger på 95 GHz ind i en gruppe mennesker, og det opvarmer vand og fedtet i kroppen, så man føler en ubehagelig smerte over det hele. Ja, du har fuldstændigt ret. Det er en meget stor mikrobølgeovn. En test-person fra det amerikanske luftvåben beskrev følelsen sådan her: "I det første milisekund føltes det som om huden blev varmere. Så blev det varmere og varmere, og det føltes som om der var ild i mig." Frækt.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

MILKOR MGL

Politifolk over hele kloden er udstyret med en Milkor Multiple Grenade Launcher (MGL). Den kan nemlig affyre 40 mm granater med tåregas, gummikugler eller skumprojektiler. Det er uhyre praktisk, og hvis du nogensinde har prøvet tåregas, så ved du, at det får voksne mænd til at sutte på deres tommelfingre. Det bliver heller ikke roligere af, at Milkor MGL har plads til seks granater i det roterende kammer, og den kan tømme beholdningen på to sekunder. Flygt mens du kan.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

LRAD

Long Range Acoustic Device, eller bare LRAD, bruges flittigt i Kina, Thailand og USA. Det er i bund og grund en kæmpe højtaler på op til 150 kg., der udsender 151 dB ren ondskabsfuld lyd. Et normalt menneske kan tolerere 130dB. 151 dB gør nas, og man bliver midlertidig døv og desorienteret. Lyden bevæger sig i en koncentreret stråle som en hyletone, og derfor kan man sigte den mod ballademagere, som på den måde bliver nødt til at dække deres ører for at beskytte sig mod lyden. Så kan de da ikke kaste med brosten imens.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

TASER SHOTGUN

I USA har politiet i Albuquerque fået denne satan mellem hænderne. Det er et ombygget haglgevær, der affyrer en speciel Taser-ammunition, og så tænker du nok: "Hvad er så forskellen på den og en almindelig Taser?" Jow, en almindelig Taser virker på omkring 7 meters afstand, men Taser Shotgun er effektiv på helt op til 33 meter. Indtil videre er det kun politi-myndighederne i USA der har lov til at bruge våbnet, men vi skal nok ikke regne med, at der går alt for lang tid, før det begynder at blive mainstream.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

SHOCKROUNDS

Gummikugler udvikler sig hele tiden. Noget af det seneste er ShockRounds, der er specielle gummikugler med en sammenpresset gas. Når kuglerne rammer sit mål, vil gassen ekspandere voldsomt hurtigt, og det skaber en chokbølge, der vælter offeret omkuld. På den måde uskadeliggører man en demonstrant rimeligt effektivt.

ANNONCE
10 onde våben mod optøjer

PORTABLE VEHICLE ARRESTING BARRIER (PVAB)

Det amerikanske firma, General Dynamics, har lavet et Spiderman-agtigt net, der kan fange biler. Det er meget smart at placere ved checkpoints, så folk ikke bare drøner igennem, men problemet handler om hastighed. Det kan nemlig kun stoppe biler med en hastighed på 72 km/t eller derunder. Så trykker man da bare lidt ekstra på speederen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce