Magasinet M!

17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max

Ifølge Huawei selv

De mindre spillere forsøger altid at trumfe de største, og det er heller ingen undtagelse for verdens 2. største* smartphone-producent Huawei, der aldrig er blege for at sammenligne deres telefoner med især konkurrencen fra Apple.

I foråret udgav Huawei deres P20 Pro, der for første gang gav massive tæsk til alle konkurrenterne, på de fleste områder. Kritikken ville selvfølgelig, at det var et halvt år inde i Apples produkt-cyklus - og derfor havde Huawei jo haft mulighed for at vide hvilke parametre de skulle forbedre.

Denne gang er der meget kortere mellem udgivelsen af de nye toptelefoner, og derfor gik Huawei endnu hårdere til sammenligningen mellem Apples dyreste model: iPhone Xs Max og Huaweis nye Mate 20 Pro.

Her får du rækken af ting, som Huawei i præsentationen tidligere på ugen påstår, at Huawei Mate 20 Pro gør bedre end de nærmeste konkurrenter.

ANNONCE
Screen to body ratio - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Screen to body ratio

Skærmoverflade

Det første punkt på listen, er en kæphest for mange af smartphoneproducenterne for tiden: At skabe mest muligt skærmoverflade på fronten, og minimere rammerne. 

Her kunne Huawei fortælle at deres nye Mate 20 Pro byder på 86.90% screen-to-body ratio, mod 83.67% på iPhone Xs Max.

ANNONCE
Rammestørrelse - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Rammestørrelse

Rammestørrelse

Størrelsessammenligningerne fortsætter med rammen, hvor Huawei kan præsentere en ramme, der næsten kun fylder halvdelen af det man ser på iPhone Xs Max. 2.1 mm mod 4 mm. Og en lettere ubetydelig kommentar om en anelse smallere notch.

Rammestørrelse - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Rammestørrelse

Skærmstørrelse

En anden faktor er skærmens bredde. Huawei Mate 20 Pro byder på en skærm, der umiddelbart er næsten samme størrelse som Apples topmodel - dog er det værd at bemærke, at den smallere bredde betyder at Huaweis skærm er et andet format, og derfor i bund og grund en mindre skærm. På plussiden, betyder det at telefonen er langt lettere at betjene med en hånd. 

ANNONCE
Kantbredde - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Kantbredde

Kantbredde

Dette punkt er også noget, der i sidste ende kommer til smag og behag. Fordi Mate 20 Pro benytter sig af et kurvet display, som vi også kender fra Samsungs seneste modeller, er selve kanten af rammen smallere end iPhone. 

App åbningshastighed - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max App åbningshastighed

Applikationers åbningshastighed. 

Takket være den nye superchip, som Huawei bruger i deres telefon, har virksomheden lavet en intern test, der viser at telefonen har en væsentligt hurtigere launch speed, på de 15 mest populære apps. Blandt andet er Instagram et exceptionelt hurtigere end på iPhone Xs.

ANNONCE
Super Heavy User batteritid - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Super Heavy User batteritid

Super Heavy User batteritid

Levetiden på en opladning for tunge brugere. Her lavede Huawei en finte, og valgte at fremhæve den mindre tech-tunge Mate 20, som holder 11.21 timer på en opladning, mod 8.64 timer for deres egen Mate 10, Samsungs Galaxy Note 9 med 8.41 timer og iPhone Xs Max på 8.1 timer.

ANNONCE
Opladekraft - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Opladekraft

Opladers kraft

En specifikation der til gengæld holder 100% er understøttelsen af den nye 40W Huawei SuperCharge. med muligheden for at trække 4 ampere ved 10 volt under opladningen, er Mate 20 Pro ligaer hurtigere under opladning, end de nærmeste konkurrenter. 

Den ekstremt undervældende performance der listes for iPhone Xs Max på dette billede, er baseret på telefonens medfølgende oplader, der ikke udnytter telefonens fulde opladningspotentiale. Med en tilkøbt quickcharge oplader, kan Xs Max oplades med op til 29 Watt. Stadig mindre end Huawei, men ikke helt så grelt som beskrevet.  

ANNONCE
Opladehastighed - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Opladehastighed

Opladningshastighed

Videre i samme bane, viser Huaweis interne tests, at Mate 20 Pro lader op til 2940 mAh på 30 minutter, mod 1400 mAh for Samsung Galaxy Note 9 og 640 mAh for iPhone Xs Max. 

Trådløs opladningshastighed - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Trådløs opladningshastighed

Trådløs opladningshastighed

Same same, men sammenlignet mod iPhone Xs Max for henholdsvis wireless og regulær opladningshastighed. Denne sammenligning falder klart ud til Huaweis fordel, da Apple desværre ikke udnytter den trådløse Qi-opladningsstandard til det fulde potentiale, med en effekt op til 18 Watt ved trådløs opladning. 

ANNONCE
Verdens første trådløse reverse charge - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Verdens første trådløse reverse charge

Verdens første trådløse reverse charge

Al snakken om batteri-kapacitet og ladehastighed, udmundede i et payoff, hvor Huawei tog et ekstra jab mod Apple: Hvis du kender en, der står med en iPhone uden strøm, og ikke har lightning-kabler i nærheden - så kan du jo bare tilbyde din makker en omgang trådløs strøm fra Huawei Mate 20 Pro.

Legit - Jeg har allerede testet det, og det virker. 

ANNONCE
Hurtigste mobilnet - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Hurtigste mobilnet

Hurtigste mobilnet

Det er ikke alle der ved det, men Huaweis kerneforretning og cashcow, ligger i netværksteknologi. Virksomheden er en af markedets ledere, og lige for tiden pionerer de 4.5 og 5G nettet for mobilt bredbånd. Den teknologi, giver dem en forkant på den del af teknologien, og det betyder at Huaweis nyeste telefon har mulighed for at benytte de nyeste udbyggede mobilnetværk i endnu højere grad end konkurrencen. 5G netværket har ikke lang rækkevidde og er primært noget der tiltænkes tætpakkede beboelsesområder - men ikke desto mindre, er det en feature der er god nok.

ANNONCE
Hurtigste mobilnet - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Hurtigste mobilnet

Verdens hurtigste smartphone WiFi

I forlængelse af netværkssnakken, tilbyder Huawei også en absurd hurtig WiFi modtagelse, med peak-hastigheder på 1733 Mbps mod knap 1100 Mbps fra de nærmeste konkurrenter. 

Hurtigste mobilnet - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Hurtigste mobilnet

Dual-frequency GPS

Med Dual-frekvens GPS, der både modtager signal fra det gængse L1 frekvensbånd, men også fra L5, der hidtil primært har været brugt i flytrafik og aeornautical radionavigation.

Ifølge Huawei, betyder det op til 10 gange bedre positionsnøjagtighed i forhold til iPhone Xs Mac og Galaxy Note 9. Det er primært mærkbart i tætbeboede storbyområder og tunneller. 

ANNONCE
Bedre lowlight sensorer - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Bedre lowlight sensorer

Bedre lowlight sensorer

Huaweis triple-kamera har flere sensorer end iPhone Xs Max og Galaxy Note 9, og i sammenligningslegen, forklarer Huawei at deres store 1/1.7 sensor muliggør bedre lowlight fotos end konkurrenterne. 

Overlegen filmfølsomhed - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Overlegen filmfølsomhed

Overlegen filmfølsomhed

Huawei Mate 20 Pro kan klare en ISO på op til 102400, mod under ISO 6400 fra de andre. 

ANNONCE
Bedre low-light selfies - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Bedre low-light selfies

Bedre low-light selfies

Når det kommer til de endelige foto-resultater, er smag og behag herskeren, men Huawei mener nu, at deres selfie-kamera klarer opgaven bedre end de andre. 

Bedre Pris* - 17 ting den nye Huawei gør bedre end iPhone Xs Max Bedre Pris*

Bedre Pris*

Sidste punkt for sammenligning, men et punkt hvor Huawei rent faktisk ikke nævnte konkurrenterne dirkete, er på prisen. 

Huawei Mate 20 Pro med 6GB RAM og 128 GB lager (Og mulighed for nanoSD udvidelse op til 256GB oveni), får en vejledende salgspris på 7.499,- kroner i Danmark. 

iPhone Xs Max koster 9.799 med 64 GB og 11.149,- med 256 GB og 12.999,- med 512 GB og ingen udvidelse. Alle med 4GB RAM.

Samsung Galaxy Note 9 koster 7.850 kroner med 6GB RAM og 128 GB lager eller 9.800 kroner med 8GB RAM og 512 GB lager. 

Læs mere Huawei Mate 20 Pro her. Huawei lancerer monster-smartphone med vilde specs.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce