Magasinet M!

5 fantastiske flade i 3D

Vi har set på 4 vilde 2011-nyheder og en fra 2010, som i dén grad skiller sig ud. Du kan godt begynde at spare op...

5 fantastiske flade i 3D
Toppen af poppen: Panasonic VT30

I 2010 var det hotteste ord inden for tv-verdenen, 3D. Det samme er tilfældet i år. Da begejstringen for 3D havde lagt sig, stod det hurtig klart, at plasma klarede opgaven med at levere skarpe 3D-billeder langt bedre end LED. Og Panasonics VT20 blev hurtig kåret som årets bedste tv - både på 2D- og 3D-fronten. Nu kommer så afløseren til sidste års top-tv, VT30. Og det glæder vores sarte øjne at se, at Panasonic for alvor er kommet med på designfronten.

 

Panasonic lover desuden, at 3D-billedkvaliteten er forbedret i forhold til sidste års model, VT20, ved blandt andet at reducere crosstalk (dobbelt billeder) samt øge lysstyrken på skærmen med op til 30 %. Og da sidste års model fik stor ros for stort set ingen crosstalk at have, ser det igen i år ud til, at konkurrenterne får stryg.

 

Pris: Endnu ukendt

Det billige alternativ: Sidste års darling Panasonic 50" VT20 kan fås for: 13.099 kr. på Pixmania.com

ANNONCE
5 fantastiske flade i 3D
Publikums-favoritten: Samsung D8000

Topmodellen fra Samsung hedder i 2011 D8000, og præcis som det var tilfældet sidste år fokuserer Samsung på design og benytter sig af Edge-LED-teknologien, der sikrer, at skærmene bliver endnu tyndere. Rammen omkring skærmen er desuden blevet reduceret yderligere og er på 2011-modellerne blot 0,5-centimeter. Dér hvor Samsung fik store klø i pressen sidste år, var, på deres 3D-del. Den, lover Samsung, skulle være markant forbedret. Det glæder vi os til at tjekke. Desuden kan potentielle købere af Samsungs D8000 glæde sig over endnu flere applikationer på Samsungs egen App Store.

 

Pris: Endnu ukendt 

Alternativet fra 2010:  46" LED C8705 til 12.599. Kan købes her

ANNONCE
5 fantastiske flade i 3D
Den dyre design-konge: Sony Cinematic HX920

Hvis der er noget Sony mestrer, så er det design. Og med HX920 følger de i samme spor som sidste års lækre HX900. Og hvorfor ændre noget, når det så åbentlyst holder? Hvor Panasonic koncentrerer sig om plasma, holder Sony - ligesom Samsung - sig til LED. Og HX920 har ligesom sidste års model backlight LED, der sørger for et kulsort sortniveau. Desuden brillerer Sony på 3D-fronten og er de førende inden for 3D-LED med et minimum af crosstalk i forhold til f.eks. samsungs EDGE-LED-modeller. Sony tilføjer desuden, at man kan forvente, at billedkvaliteten er forbedret betydeligt på 2D og 3D-fronten - ikke mindst takket være 800 Hz, der formindsker crosstalk yderligere.

 

Pris: 24.000 kr. for 55".

 

Det billige(ere) alternativ: Sony Essential EX720 55" - 14.000 kr.

ANNONCE
5 fantastiske flade i 3D
To i eneren: LG LW950W
 LG har erfaret, at fladskærmskøbere eftersøger to ting: Et lækkert billede og et lækkert, stilrent design. LG mener selv at opfylde begge krav. Vi har ikke testet billedet på LG's kommende Nano-model, men vi må indrømme, at de har ramt den lige i øjet med hensyn til designet. Nano-teknologien skulle eftersigende blande det bedste fra Edge- og Backlight-LED: For med Nano får du Edge-teknologiens tynde ramme med Backlight-LED's dybe sortniveau. Vi glæder os til at teste den tynde sag.

 

Pris: Endnu ukendt

 

2010's billige(ere) LG alternativ: LG LX950N - Kan købes her:

 

ANNONCE
5 fantastiske flade i 3D
Til filmelskeren: Philips 21:9

Vi har tidligere skrevet om Philips topmodel, som vi p.t. langtidstester. Og tv'et holder stadig 100%. Desværre har det samme effekt som narkotika: Man bliver fuldstændig afhængig - i dette tilfælde af suveræn billedkvalitet. Philips fantastiske 21:9 Cinema 3D-skærm har uden sammenligning det bedste LCD/LED-billede på markedet lige nu. Ikke mindst takket være det baggrundsbelyste LED-panel, der sørger for, at sort bliver kulsort og derved skaber en kontrast og detaljerigdom ud over det sædvanlige. Det eneste negative, der er at sige om denne skærm, er, at 3D-delen halter lidt grundet for meget crosstalk. Og selvfølgelig den ret pebrede pris.

 

Philips' topmodel skiller sig ud fra mængden af fladskærme ved dens 21:9-format. Dét format som stort set alle biograffilm vises i. Det betyder, at du slipper for de sorte 'bjælker' på skærmen. Kombineret med Philips' ambilight (lysdioderne rundt om skærmen) får du noget nær den ultimative hjemmebiografoplevelse på de 58 fantastiske tommer. Så længe du altså ikke ser en 3D-film.

 

Pris: 40.000 kr. 

Alternativ: Den lokale biograf

ANNONCE
Del

Seneste nyt