Magasinet M!

6 ting du skal vide om Apple HomePod

Lidt tips, inden du stryger dankortet igennem.

Vi har samlet 6 ting, du skal vide om den nye HomePod fra Apple der blev lanceret tilbage i maj på WWDC i San Fransisco. Den nye højttaler ventes desværre først at blive lanceret en gang næste år, men her kan du i hvert fald få et indblik i, om den er værd at vente på.

1) HomePod er en krydsning mellem en Sonos Play:1 og en intelligent højttaler

Det kan godt være at Sonos får understøttelse for Amazons digitale assistent, Alexa, senere i år, men Apple har i vanlig stil allerede æltet de to ideer sammen - en High end-højttaler med stemmestyring - i HomePod'en.

Fysisk er HomePod en smule højere end Play:1 og den vil kunne fås i både hvid og sort - undskyld, space grey.

2) Den har bedre lyd end Amazon Echo og Google Home

I hvert fald i teorien. Apple har puttet syv diskanthøjttalere og masser af regnekraft ind i HomePod, så den kan tilpasse sig det rum, den er placeret i. Det minder ikke i øvrigt ikke så lidt om Sonos TruePlay-teknologi.

ANNONCE
Amazon Echo har en enorm skærm - helt ulig Apple HomePod - 6 ting du skal vide om Apple HomePod Amazon Echo har en enorm skærm - helt ulig Apple HomePod
3) Den er rasende dyr

Lydkvaliteten skal være i orden, hvis HomePod skal blive en succes, for med en pris på 349 dollars - vi gætter på en dansk pris på knap 3.000 kroner - så er den markant dyrere end sammenlignelige produkter. En Sonos Play:1 og Amazon Echo Dot (der snart vil kunne arbejde sammen) koster tilsammen 2.500 kr.

4) Siri er musikkens mester

Amazon Echo og Google Home er begge primært digitale assistenter, der også kan afspille musik. Men HomePod satser tydeligvis på at blive huset konge, når det kommer til stemmestyret musik.

Du kan naturligvis bede Siri om at afspille specifikke numre, men du kan også stille spørgsmål som "hvem spiller trommer på dette nummer", "hvornår blev det optaget?" og "hvad var det mest populære musiknummer i 1988?".

HomePod virker naturligvis uden problemer med Apple Music, men om den er lige så smart i samarbejde med f.eks. Spotify, må vi vente med at finde ud af til den rammer butikkerne.

ANNONCE
Siri er nøglen til musik fra HomePod - 6 ting du skal vide om Apple HomePod Siri er nøglen til musik fra HomePod
5) Centrum i det digitale hjem

Apple har ikke haft den store succes med sin HomeKit-platform, der blev præsenteret for mere end tre år siden, men det håber Apple, at HomePod kan lave om på.

HomePod giver dig stemmekontrol over alle enheder, der kan kobles til HomeKit-systemet, så du kan trække persiennerne fra og slukke for lyset uden at røre veddin iPhone.

Det bliver også muligt at fjernbetjene HomeKit-enheder uden for hjemmet - f.eks. mens du er på rejse - en funktion, der tidligere har krævet et Apple TV.

6) Apple satser på stemmen alene

Det er tre år siden Amazon skød digital-assistent-i-fysisk-enhed-ræset i gang med sin Echo-dims, der var fuldstændig stemmebaseret. Siden har også Google Home adopteret ideen. Amazon, derimod, har indset, at stemmen ikke altid er optimal - engang imellem er der brug for en skærm - og har derfor nyligt lanceret Echo Show; en Echo-enhed med trykfølsom skærm.

HomePod er udelukkende stemmebaseret og det lader heller ikke til, at den får samme avancerede digital assistent-funktioner som konkurrenterne fra Google og Amazon.

Leveret af Inputmag.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce