Magasinet M!

Anmeldelse: All the Money in the World

Ridley Scotts drama fungerer godt uden Kevin Spacey

5 ud af 6 stjerner

Money, Money, Money

Forretningsmanden Jean Paul Getty (Christopher Plummer) var på et tidspunkt verdens rigeste mand med en personlig formue på omkring 18 milliarder dollars og kunne altså købe alt, hvad hans hjerte begærede. Men han var også notorisk nærig og grisk. Han ville have mere og mere og alt sammen kun for ham selv. Getty var heller ikke en særlig god far og afskar i en tidlig alder sine børn, heriblandt sønnen John Paul Getty II (Andrew Buchan), der senere blev stofmisbruger og skilt fra konen Gail Harris (Michelle Williams), der fik forældremyndigheden over børnene.

ANNONCE
Anmeldelse: All the Money in the World

We are family

Et af dem er barnebarnet John Paul Getty III (Charlie Plummer) og da han bliver kidnappet i Rom, mod en løsesum på 17 millioner dollars, opsøger Gail desperat sin tidligere svigerfar for at bede om hans hjælp, men J. Paul Getty er ikke blevet milliardær ved at give ved dørene, så han nægter simpelthen at udbetale løsesummen der kan redde sit barnebarn.

ANNONCE
Anmeldelse: All the Money in the World
Anmeldelse: All the Money in the World

We Need to Talk About Kevin

All the Money in the World kom for alvor i medierne, da Kevin Spacey blev en af hovedpersonerne i #metoo skandalen. Filmen var nemlig allerede lavet færdig og en trailer var ude, med Spacey i rollen som J. Paul Getty, men efter anklagerne valgte Ridley Scott og producerne fuldkommen at slette Spacey fra filmen og optage scenerne om, nu med Christopher Plummer som Getty. En kontroversiel beslutning, der skabte splid blandt befolkningen.

ANNONCE
All the Money in the World - Kevin Spacey Trailer

Al omtale er god omtale.

Beslutningen gav imidlertid pote, for ikke nok med at filmen fik en mænge gratis omtale, så er 88-årige Christopher Plummer også velfortjent blevet nomineret til en række priser, heriblandt Oscaren for bedste mandlige birolle. Plummer optog sine scener på kun 8 dage og filmen blev færdiggjort i tide til premieren d. 22. December.

Mark Wahlberg talks to criminals

Resultatet er enestående og viser at Ridley Scott stadig kan lave film. All the Money in the World er et virkeligt intenst, utroligt velfortalt og velspillet drama. Mark Wahlberg er fremragende som Fletcher Chase, Gettys personlige forhandler og tidligere CIA agent og Michelle Williams leverer en hjerteskærende præstation som den desperate mor. Men det er og bliver Christopher Plummer, der stjæler denne film og tusinde tak for det, Kevin Spacey.

ANNONCE
All the Money in the World - Trailer
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: All the Money in the World

Land: USA, 2017

Instruktør: Ridley Scott

Medv.: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Charlie Plummer, Romain Duris og Timothy Hutton

Genre: Krimi/Drama/Autentisk

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 132 min

Dansk bio premiere: 1. februar 2018

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt