Anmeldelse: HP Omen X
HP's unikke kabinetdesign er ikke kun ekstravagant - HP Omen X indeholder faktisk indtil flere små genistreger.
Første gang man kaster blikket på HP Omen X, så tænker man, at den må være vakkelvorn. Og at det bare er et stunt for at få opmærksomhed, at de har stablet deres monster-pc på den måde. Men når man så kigger nærmere, går det op for en, at kabinettet er intet mindre end genialt.
Omen X er en gamer-pc med stort G. Den er et statement, og selv om den kan konfigureres, så kommer den kun i god, bedre og bedst - der er ingen discount-udgave af Omen X.
Det kabinet?
Først og fremmest er Omen X overhovedet ikke ustabil. Den tunge kube står faktisk på en voldsomt solid fod og er på ingen måde vakkelvorn. Faktisk er Omen X så tung og solid, at man ikke lige flytter rundt på den - så skal du have en pc at tage med til LAN-parties, er det nok ikke denne.
Derudover, så er ideen med at balancerer det traditionelle kabinet på en kant faktisk ikke dum. Og det skyldes ikke (kun) at HP vil vække opmærksomhed - designet giver faktisk nogle unikke og godt tænkte muligheder.
Nem at komme til
På venstre side er der hele fire skuffer til harddiske, og det er den nemmeste sag i verden, at klikke en åben og sætte en ny harddisk eller SSD i, uden at skulle skrue og uden at skulle flytte på kabinettet. Siden giver også nem adgang til diverse stik samt kortlæser. Og på grund af hældningen, er det lettere at se, hvad der er hvad, end hvis de havde siddet på en traditionel front eller top.
Højre side, som stadig er nem at overskue, fordi den vender op ad i en 45 graders vinkel kan klikkes af som motorhjelmen på en bil. På siden sidder en kæmpe Eject-knap, som kan låses med en enkel skrue. Og et klik på den, åbner kabinettet og giver dig adgang til bundkort og komponenter i en nær perfekt arbejdsvinkel. Det er slut med at ligge på siden eller at skulle lægge sin pc ned først.
Farver og forside
Det kræver selvfølgelig sin plads at udnytte de fordele de to sider giver - så man skal nok ikke gemme sin Omen X under skrivebordet. Men denne nærmest skulpturelle pc gør det også bedst på et bord, hvor alle kan se den.
Forsiden Består af fire kvadrater afgrænset med lys. Lysene kan indstilles (eller slukkes helt) i en medfølgende app - her kan du f.eks. indstille dem til at vise temperaturer og belastning så et kvadrat er CPU-temperatur, det næste er GPU, den næste viser CPU-belastning og den sidste GPU-belastning. Du kan selvfølgelig også bare vælge farver, du synes er pæne - ideen om at bruge farverne til at vise noget er god, og her ville vi ønske at HP gav os flere indstillingsmuligheder.
Kvadratisk, praktisk, god
De fire kvadrater viser også kabinettets fornemme inddeling. Bundkort og komponenter råder over halvdelen af pc'en. Adskilt med en væg har harddiske en fjerdedel og i den sidste fjerdedel er strømforsyningen gemt væk. Det er en inddeling der giver masser af plads, godt airflow og et fornemt overblik, hvis man skal ind og skifte noget ud.
HP Omen X er da også rimelig støjsvag og larmer kun lidt, når man lige vækker den fra dvale eller i meget krævende spil.
Jamen, hvad med indmaden?
Der er ikke så meget at sige om ydelsen - vi testede topmodellen, som fik en 3DMark Fire Strike score på 16.700, hvilket betyder at den er mere end klar til Virtual Reality og også kan håndtere 4K-spil. Det skyldes ikke mindst en lynende hurtigt i7 6700K-processor og et Nvidia GeForce GTX 1080 grafikkort. Graffikkortet er det, der larmer, fordi Nvidias 8 GB topmodel er noget af et monster med en stor blæser. En blæser der heldigvis holder meget lav profil, når man bare er i Windows. CPU'en har HP valgt at køle med et lukket vandkølingssystem, og der er kun én kabinetblæser, som ikke larmer nævneværdigt.
Kabinettet har oceaner af plads, så vil man sætte flere komponenter i, køre to graffikkort i SLI eller andet, så er Omen X velbygget og pladsen er gjort klar til tilføjelser. På lagersiden har HP Omen X hele 32 GB RAM, en hurtig 256 GB SSD og en almindelig 2 TB harddisk - og som nævnt er der to ledige skuffer mere, så det ville være den letteste sag i verden, at tilkøbe mere plads.
Specifikationer:
Det handler om kabinettet
Vi har skrevet mest om kabinettet, fordi selv om dette er en velbygget lækkerbisken, så yder de fleste pc'er med samme specifikationer stort set ens. Og vi kunne nok sammensætte en, med nogenlunde samme ydelse og få prisen lige omkring de 20 kilo, så HP tager sig godt betalt for den afsindige lækre indpakning.
Personligt er jeg typen, der bygger mine pc'er selv, og altid genbruger lidt fra sidste model, så jeg ville give højre arm for at lave min næste pc i dét kabinet. Men nok ikke de lidt over 5.000 kroner, som HP rent faktisk sælger det tomme kabinet til. Men der er også tale om velbygget kram - kabinettet alene vejer 18,2 kilo. Det er uhyre veldesignet men også alt for dyrt
Gamer-pc i luksusklassen
Som så meget andet luksus, så koster det unikke lidt mere, end summen af de enkelte komponenter. Og vi må nok konkludere, at HP Omen X er lige en tand for dyr. Men er du ude og handle med den store tegnebog og villig til at giver over 20.000 kroner for din næste pc, så er det måske værd at overveje lige at spendere det ekstra for en maskine, der vil stå som et urokkeligt monument på dit skrivebord og som med garanti holder mange år endnu, og endda ville kunne bruges som gravsten, når den tid kommer.