Magasinet M!

De største gadgetnyheder i 2013

Gadgetmessen CES er netop overstået. Og skal vi tro på producenterne bliver opløsningen på vores tv 4 gange så høj og OLED får sit store gennembrud.

De største gadgetnyheder i 2013

Ultra HD-opløsning, der er fire gange så høj, som dagens TV-standard, OLED-skærme og smartphones, der bare vokser og vokser er nogle af de trends, der vil præge gadgets i 2013.

De største gadgetnyheder i 2013
Samsung S9005 - 4K-opløsning (85" & 110")

Sidste år pralede Samsung med at være blandt de første på markedet med de længe ventede OLED-skærme. Men som bekendt skete der ikke noget på den front i 2012.

Men selvom de kommende OLED-skærme, der er papirstynde og leverer et billede, der langt overgår både plasma og LED, stadig er smoking hot news, er det ultra HD (også kaldet 4K) vi skal holde øje med i 2013.

Her kan skærmene nemlig vise en opløsning på utrolige 3840 × 2160 (8.3 megapixel) mod 1920 x 1080 i dag. Det er en opløsning, der er fire gange så høj! Så forvent et hidtil uset billede i verdensklasse. Og en pris der følger trop.

Man kan sige meget om Samsung Ultra HD-skærm. Og den anderledes ramme. Men vi kan elsker den.

1. stk. 110" på 4. sal tak.

 

 

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
LG 84LM960V - 4K (84")

Sidste år konkurrerede Samsung med LG om at være først på markedet med OLED-skærmene. Det lykkedes som bekendt ingen af de to asiatiske producenter at leve op til deres løfter om ultratynde skærme til forbrugerne i 2012.

Og i år ser det igen ud til at være LG, der er Samsungs største konkurrent. For LG må især siges at være kommet med på den lækre designbølge, som især Samsung rider på i øjeblikket.

LG lover, at vi kan se Ultra HD i tre størrelser: 55", 65" og 84".

Havde vi pengene, var valget faldet på den største model, da det er her, du får mest ud af den utrolige 4K-opløsning.

 

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
Sony X9005 - 4K (55", 65" og 84")

Sony vil tilbage på tv-tronen og igen være tv-seernes foretrukne mærke. Og X9005 må siges at være et stort skridt i den rigtige retning.

Sonys 4K-topmodel benytter sig af et LED-panel til at vise den utrolige billedopløsning - i 3D naturligvis. Og så kan vi ikke lade være med at bemærke og savle over de enorme højtalere i siden og det afsindigt smukke design.

Go Sony, go.

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
  LG 55EM970V - OLED (55")

Måske anden gang er lykkens gang for LG? Faktum er, at det ikke helt lykkedes LG at sende deres OLED-skærme på markedet i 2012. De lover nu - igen - at 2013 bliver OLEDs år.

Men de skal nok ikke regne med, at de bliver langet over disken som en brandvarm iPhone 5 i den lokale elgiganten. For med en pris på cirka 80.000 kr. for 55" kan vi nok godt leve med LED eller plasma nogle år endnu.

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
  Samsung OLED - Kurvet (Prototype)

Hvad er nu det, tænker du? En kurvet skærm? Hvorfor? Fordi de kan. Den kurvede OLED-skærm fra Samsung, der stadig er på prototype-stadiet skulle eftersigende give en mere panoramisk og indlevelsesrig oplevelse, og dermed er den det tætteste, du kommer på et IMAX-feel indenfor hjemmets fire vægge.

 

Prisen? Den tør vi slet ikke tænke på.

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
  Sony prototype - OLED + 4K (56")

Når vi nu ved, at LGs OLED-skærm på 55" kommer til at koste i omegnen af 80.000 kr. herhjemme, tør vi slet ikke tænke på, hvad Sonys 4K OLED-TV ville have kostet, havde der altså ikke været tale om en prototype.

 

Alligevel er det en meget god indikation på, hvad vi som forbrugere kan forvente os i fremtiden: Endnu større og tyndere skærme med en vanvittig høj opløsning. Regn dog med, at der går minimum 3-5 år, før de bare er nogenlunde til at betale.

 

Trenden med at skærme bare skal være større og større ser også ud til at gøre sig gældende på smartphone-markedet. Se med på de næste par sider.

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
Sony Xperia Z

Hvornår er grænsen nået for skærmstørrelser på smartphones? Er 4,8" ikke nok? Nej, siger Sony. Nu skal du nemlig have endnu større hænder (og lommer), hvis du vil lege med Sonys nye topmodel Xperia Z. Til gengæld får du også en monster-smartphone med en 5" HD-skærm, der er vandafvisende. Inden i gemmer sig en snapdragon S4 Pro quad-core processor, 2 GB RAM, et 13 megapixel kamera og natruligvis 4G LTE.

 

Vi glæder os til at teste vidunderet og se, om Samsung Galaxy SIII får kamp til stregen.

ANNONCE
De største gadgetnyheder i 2013
  Huawei Ascend Mate

5"? Bitch please. En smartphone skal sgu da ha en skærm på ikke mindre en 6,1", mener Huwai.

 

Samsung har planer om at slå igen med deres næste smartphone på eftesigende 32". Så kan du også bruge den som tv i soveværelset. 

Del

Seneste nyt