Magasinet M!

Dette cykeldæk kan ikke punktere og det er der en ganske særlig grund til

Så har du fundet lappegrejet frem for sidste gang.

Dette cykeldæk kan ikke punktere og det er der en ganske særlig grund til

Det regner. Men du har alligevel taget cyklen på arbejde, da du er på kur. Efter én kilometer sker det, der bare ikke måtte ske. Din cykeltur bliver pludselig mere bumpet, og du opdager til din store forfærdelse, at du kører på forhjulets fælg. Der står du så. Drivvåd. Ringer til arbejdet og siger, du kommer noget senere, da du lige skal hjem og lappe din cykel (du nægter selvfølgelig at betale den 50'er, det koster).

Ja, det er surt at punktere, men så er det godt, japanske Bridgestone kommer dig til undsætning. De har nemlig designet nogle dæk, der simpelthen ikke kan punktere. "Hvordan?" tænker du nok. Jo, de er nemlig luftfri, skriver mediet The Verge.

Tilbage i 2013 designede Bridgestone også nogle luft-fri bildæk, men det blev aldrig rigtigt den store succes. Nu hævder firmaet, at deres nye cykeldæk gør brug af noget specielt termoplastisk harpiks, som gør det til et bedre og mere effektivt all-around-hjul. Uden at det går ud over selve din cykeltur, hvad angår det behagelige. Og som prikken over i'et er hjulet lavet af genbrugsmaterialer.

Vi ved desværre ikke, hvad de kommer til at koste, da Bridgestone stadig er i opstartsfasen med konceptet. Billigt bliver det nok ikke, men det bliver fedt at se, om det her bliver fremtiden inden for cykeldæk - for så kommer du nok til at spare en del penge, slid og tårer (ja, græder du ikke, når du punkterer, eller er det kun mig?) på den lange bane.

ANNONCE
Del

Seneste nyt