Magasinet M!

Endelig! Nu kan du snart slette ubrugelige skod-apps fra smartphonen

Det ser ud til, at Apple-guderne er med os. Nu kan du snart slette de tåbelige standard-lager-apps, din iPhone er født med. Og det er fedt af flere årsager.

Vi kender det vist alle sammen. Der mangler lige nogle megabyte på iPhonen til den fede actionfilm af Christopher Nolan til togturen hjem fra mormor i Nordjylland. Men der er ikke mere plads på telefonen, fordi ubrugelige skod-basis-apps som 'Værdipapirer', 'Kompas' og 'Tips' fylder det hele og ikke kan fjernes.

Men nu er det måske snart muligt at slette de ellers uslettelige apps fra sin iPhone. Det mener sitet AppAdvice i hvert fald.

Mediet skriver, at Apple for få uger siden lækkede to nye nøgleord under 'metadata'-beskrivelsen til de forskellige apps i iTunes. Metadataene er der, hvor alle informationer om en app er lagret; størrelse, udgivelsesdato, app-kategori osv. De nyligt offentliggjorte nøgleord i iTunes lyder 'isFirstParty' og 'isFirstPartyHideableApp'. De skulle indikere, at det bliver muligt at slette flere af de basis-apps, telefonen er født med, så du kan frigive flere mega- og gigabyte til vigtigere formål.

Herunder kan du se et billede af de omtalte nøgle-/kodeord, Apple har frigivet i iTunes:

ANNONCE
Endelig! Nu kan du snart slette ubrugelige skod-apps fra smartphonen

De to nøgleord er udstyret med et 'false'. Men mediet mener at vide, at det ikke nødvendigvis betyder, at standard-apps ikke kan slettes, men blot at det ikke er alle apps, der blive mulige at destruere for altid.

Det giver fint mening. For Apples administrerende direktør, Tim Cook, forklarede over for Buzzfeed sidste år i september, at det kan give problemer, hvis Apple gør det muligt at slette alle apps på smartphonen.

"Der er nogle apps, som hænger sammen med andre systemer i iPhonen. Så hvis man slettede de apps, ville det skabe problemer andre steder i smartphonen. Men så er der apps, der ikke fungerer på den måde," sagde han dengang i interviewet.

AppAdvice regner med, at ændringerne officielt bliver afsløret under Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, hvor også styresystemet 'iOS 10' bliver offentliggjort.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce