Magasinet M!

Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

Det bedste smartwatch fra Samsung til dato

Objektivt set er smartwatches smarte. Men det er ikke et kompromisløst produkt, specielt ikke for mænd, der ser har et bånd til det klassiske årmbåndsur - som ret at betegne, i dag mere fungerer som mandens mest versatile smykke - og for mange det eneste. 

Nej, nu bevæger vi os ud i noget væverisk pjat - et ur er praktisk! Det viser tiden, jo. 

Men mens smartwatches har været igennem et par udviklingsår, er det gået fra at være dårligt formgivet, upraktisk med dårlig batteritid og generel en bedre idé en praktik - ja så har Samsung altså begået et smartwatch, der rent faktisk har en del at prale med. 

Og her får du de ting, som især er sprunget mig i øjet. Uret jeg specifikt er ude i her, er det nye 46mm Galaxy Watch

ANNONCE
Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

1. Elegant. 

Hvis du for to år siden, var kommet til mig og fortalte, at et smartwatch kunne være elegant, ville jeg fnyse af det udsagn. 

Designet på verdens mest solgte smartwatch er futuristisk og firkantet - og det ligner mest af alt, et underligt fitness-ur. Det er mange andre smartwatch-fabrikanter kommet efter i år, og i særdeleshed er Samsung sluppet godt fra det, med deres store “mandestørrelse” Galaxy Watch, der byder på en rund urkasse i blankpoleret sølvfinish - med en mat-sort roterbar urkrans og to navigationsknapper på siden af urkassen. 

Det ligner et rigtigt armbåndsur, og det har også vægten til det - men hvor der normalt ville sidde et urværk, er der i stedet monteret en detaljerig AMOLED-skærm, der gør alle tidligere smartwatches til skamme. Det er et pænt ur. 

ANNONCE
Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

2. Det kan tilpasses enhver situation. 

De to primære features, der gør det muligt at lave uret personligt, findes i udvalget af watch-faces og udskiftelige remme. 

Den store app-store byder på tusindevis af udskiftelige “urskiver”, både gratis og betalte af slagsen - der gør det muligt for dig at benytte et væld af urskiver der ligner gode gammeldags ure, dykkerure, dress-ure og alt derimellem - men udvalget af uber-futuristiske digital-varianter er der også. Mine personlige favoritter pt skifter mellem det chronograf-lignende Tomcat, det digitale Fitness Centric og den brugergenerede Fallout-inspirerede Pip-boy urskive. 

Det andet ben er det store udvalg af udskiftelige remme. Fra fabrikkens side kommer Galaxy Watch på en sportsvenlig silikone-rem i matsort. Men uret er kompatibel med alskens varianter af 22mm remme - og Samsung har da også indgået et samarbejde med den schweiziske rem-producent Braloba, der fører de “original” samsung-brandede remme. Udvalget er stort, og spænder over fine læderremme, nato-straps, kanvasremme og lænker. 

ANNONCE
Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

3. Batteritiden

Batteritiden på Galaxy Watch 46mm er med 472mAh, næsten dobbelt så stor, som det mindre 42mm. Det er en umådelig god ting, for det største problem med smartwatches er batteritiden. Især et fuldblown smartwatch, der både har 4G, WiFi, Bluetooth og GPS i pakken. 

Derfor kan uret bruges i op til 3 dage mellem opladninger, og det er en kæmpe forbedring, over de andre smartwatches i klassen. Forstå mig ret, vi er godt nok vant til at skulle smide vores smartphone i laderen hver nat, men med et ur, er det bare en større irritationsfaktor, især fordi man ofte glemmer det. Eller - hvis man er typen der også gerne vil tracke sin søvn, så er et døgns batteritid direkte fornærmende. Men ikke her. 

ANNONCE
Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

4. 4G og eSIM = uafhængighed fra smartphones. 

De danske operatører har været på vej med eSIM (altså elektroniske SIM-kort) i lang tid. Men vi er ved at være der, og et par operatører har allerede åbnet for det. 

Med et eSIM kodet ind på Galaxy Watch, kan man rykke afsted uden sin smartphone - og stadig være forbundet. Det er smart under træning og løbeture, især fordi man i samme ombæring også kan have adgang til musik og Spotify på uret - og streame det direkte. 

ANNONCE
Fem ting der gør Galaxy Watch genialt

5. Fantastisk sundhed(-smuligheder)

Samsung har længe arbejdet med Samsung Health på tværs af deres devices, og med det nye Galaxy Watch er det heller ikke en mangel. 

Uret kan indstilles til kontant at have styr på din puls. Og også dit stressniveau. Selvfølgelig tracker det din aktivitet, både med bevægelse, gps og højdemåler. Og alt efter, hvordan man indstiller hele orkestret, så kan det altså være en genial-fitness coach - uanset om du skal tabe dig, eller have gang i dine gains. 

Det registrerer automatisk workouts - eller kan bruges som timer til både cirkeltræning, crossfit og alt muligt andet. 

Og så er der hele cirkusset med måltidstracking, som er et helt kapitel for sig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE