Magasinet M!

Første kig på det nye Call of Duty: Krig med krig på

Nu kan du (igen) komme rigtig tæt på Anden Verdenskrig.

Første kig på det nye Call of Duty: Krig med krig på

Anden Verdenskrig var der, hvor det hele startede for den populære Call of Duty-serie, og som vi skrev den anden dag, så vender Call of Duty i det 15. spil i serien tilbage til tiden mellem 1944 og 1945.

Fra Normandiet til Tyskland

Nu er den første trailer og de første billeder fra spillet, der får premiere den 2. november, klar. I singleplayerdelen skildrer WWII krigen fra træningen i England, invasionen gennem Normandiet og til krigens afslutning i Tyskland. Du spiller Ronald "Red" Daniels, en rekrut, der slutter sig til 1st Infantry Division, der også blev kaldt Fighting First.

Undervejs i spillet dukker der også andre karakterer op, og man kommer også til at spille nogen af dem. Ligesom der ser ud til at være sekvenser med køretøjer og antiluftskyts.

Call of Duty: WWII lover uhørt realisme

Handlingsmæssigt har vi set det meste før, men Sledgehammer, der udvikler spillet, lover hidtil uhørt høj realisme. Det gælder alt fra lyssætning, historien og lyden af våbnene. Her er ingen body armor og ingen automatisk healing men i stedet en historie om utrænede unge mennesker, der kastes ind i nogle af verdenshistoriens blodigste slag. Som Sledgehammer fortæller det, så skal man bekymre sig om hver eneste kugle. Men selv om du ikke har superkræfter, så spiller du stadig én soldat, der egenhændigt dræber hundredvis af fjender - der er grænser for realismen i skydespil.

Band of Brothers som spil?

Spillet virker umiddelbart meget inspirere af Saving Private Ryan og Band of Brothers, der begge gør sig umage med at skildre krigens barske realiteter. Band of Brothers skildrer i det næstsidste episode "Why We Fight", hvordan Easy Company opdager koncentrationslejren Landsberg - Activision og Sledgehammer har dog i interview veget uden om spørgsmål om, hvorvidt spillet vil skildre krigens gru helt så tæt.

Man skal tilsyneladende ikke spille tysker på noget tidspunkt - så vi får altså ingen pendant til den kontroversielle "No Russian"-scene i det andet Modern Warfare-spil, hvor spilleren som terrorist deltager aktivt i en lufthavnsmassakre.

Asymmetrisk multiplayer og coop

Men der er traditionen tro en multiplayerdel kaldet Divisions, hvor man vælger en klasse (infantry, airborne eller armored) og spiller på en af siderne for at stige i rang. Hvor man i spillets historie kun kan spille Red, så får man her en langt større række af karaktertyper at vælge imellem - også andre nationaliteter, hudfarver og køn. En af måderne at spille multiplayer på er War, der beskrives som asymmetriske kampe, hvor henholdsvis angribere og forsvarere har forskellige mål.

Der skulle også komme en coop-kampagne, men om den bliver en del af spillet eller først tilgængelig senere, vides ikke. Vi ved heller ikke, hvad den kommer til at handle om. Måske noget originalt med nogle zombier.

Leveret af Inputmag.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce