Magasinet M!

Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

Høj performance til gameren på farten

5 ud af 6 stjerner

Gaming-laptops er lidt en speciel kategori. I jagten på høj ydeevne og gamer-venlige features, virker det nemlig til, at alle gamer-laptops, absolut skal ligne noget, hvor man slet ikke er i tvivl om, hvad formålet er. Og det er på sin vis fin nok. Hvis hardwaren kan følge med. 

Men hvis man sidder med en laptop, der mest af alt ligner en kombination mellem en racerbil, et rumskib og et diskotek, så skal ydelsen altså også følge med. En gennempimpet gamer-laptop med en i3-processor, får mig til at tænke på en Toyota Aygo med eftermonteret skørtesæt og alt for stort afgangsrør: Unødvendigt og pinligt. Derfor er jeg umådeligt glad for, at MSI sparker nogle seriøse maskiner igennem deres fabrik. 

Tag nu for eksempel MSI GE63VR, som jeg hypede lidt over, efter at have set den på udstilling i efteråret: Det umiddelbare første salgsargument om, at det er den første gamer-laptop med 120Hz display, er allerede ret dragende, men den kan meget mere end det. Så lad mig starte med at åbne motorhjelmen, og liste en række imponerende specifikationer op... 

ANNONCE
Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

Kerne-specs:

  • Da den blev annonceret i efteråret, var det verdens første gaming-laptop med 120Hz display. Siden da er ASUS også kommet med på vognen, men det er stadig en vild skærm. De 120Hz giver et sygt smooth billede, i kombination med FHD-opløsning og 3ms responstid på den 15.6" store skærm. 
  • Mere RAM end nødvendigt: Faktisk hele 32GB af DDR5-typen.
  • Mega-hurtig 7. generations Intel Core i7-7700HQ processor. Quad-core med op til 3.80GHz. 
  • Dedikeret Nvidia GeForce GTX 1070 8GB DDR grafikkort. 
  • 256GB SSD + 1TB HD 7200 RPM. Fordi lagerplads!
ANNONCE

Blære-features:

Skærmen er ikke den eneste world-first feature på GE63VR Raider. Det er også verdens første gaming-laptop med Steelseries keyboard, med integreret RGB-belysning i de enkelte knapper. Det betyder at man kan gøre brug af Steelseries software, til at lave tastaturet til et regulært lysshow, eller bruge den indbyggede hot-key til at skifte hurtigt mellem forskellige profiler, der er forprogrammeret til blær, shooter, MOBA-gaming og mere lir, og hvis man bliver træt af multifarvet lys, kan man være mere konservativ og sætte belysningen til konstant hvid - eller helt kedelig og gammeldags; slukket. Tasterne har 1.9 millimeters vandring, og de føles ret herlige at smadre løs på. 

Genial lyd. Ja. I said it. For en bærbar, har den et ret fantastisk lydniveau. Det er til dels muligt, fordi den - værende en gamer-laptop - er forholdsvis stor, og har plads til en rundhåndet håndfuld højtalere. Lyden er skabt i samarbejde med danske Dynaudio, der har formået at give højttalerne et fem gange større lydkammer end tidligere modeller med 2 woofer-enhder, og en ESS Sabre HiFi DAC. Det giver et ekstremt livligt lydbillede, så længe maskinen ikke bliver mast ned i en blød seng (Hvor den i øvrigt ikke hører hjemme, just saying!). Når det så er sagt, vil de fleste gamere formentlig lynhurtigt gribe til et headset anyway - og her er maskinen også fint med, med dedikeret headphone og mikrofon-indgang. 

ANNONCE
Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

Eller de tre LED-oplyste USB 3.0 indgange... 

Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

Og det gennemførte kabinet i sort-anodiseret aluminium.

Der er også blevet plads til HDMI med understøttelse af 4K output med 60Hz, en Mini DisplayPort der understøtter 4K output med 60 Hz (altså to gange 4K), USB-C 3.1, Killer DoubleShot Pro (Killer Gb LAN + Killer 802.11 a/c WiFi) - der højprioriterer gaming datapakker. Og ja, det hele er faktisk ret f-ing nice. 

Helhedsindtrykket af maskinens fysiske konstruktioner god. Det virker solidt - hængslerne til skærmen er solide og de virker til at have en del understøttelse, og aluminiumskonstruktionen er en god kontrast til de svulstige gamer-former. Fik jeg sagt at MSI-logoet på låget lyser hvidt? Det er også en sød lille gimmick.

ANNONCE
Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

Det er det indre der betyder mest for mig

Det er ikke ok at bedømme en gamer, udelukkende på udseendet og førstehåndsindtrykket. Man er nødt til at lære den nærmere at kende, for at vide hvad det indre byder på. I tilfældet med MSI GE63VR, byder det indre blandt andet på et par interessante stykker software. Det første du løber i, er formentlig Steelseries Engine 3, der lader dig lege med det RGB-belyste tastatur i vildskab. Og det er sådan set også ret cool. Men der hvor jeg synes det bliver sjovt, er i MSI Dragon Center.

MSI Dragon Center, er det brugervenlige hjerte i GE63VR. 

Her kan man danne sig et hurtigt overblik over systemtilstanden, ved hjælp af motorsportsinspirerede tællere, der viser CPU-belastning, RAM-forbrug, strømforbrug, diskforbrug og så videre. Det er også her, at man i 'System Tuner' fanen, vælger hvilke programmer maskinen skal køre på - og om man vil booste performance, for eksempelvis blæser, grafikkort og strømindstillinger. Lettilgængeligt. 

ANNONCE
Gaming laptop i topklasse: MSI GE63VR

3D Mark

Indtil videre er der ingen tvivl om, at vi har at gøre, med en ganske velvillig gamer-laptop. Og 3D Mark giver mig ret. I den seneste gamertest, Timespy 1.0, lægger maskinen sig med en solid score på 5447. Det er en ret flot placering mellem gennemsnittet for 'Gaming Laptops' og '4K gaming PC'. Og her taler vi out-of-the-box performance. Den placerer sig bedre end 61% af testede maskiner, og grafikkortet brillerer med en score på 5749. 

Med et tryk på turboknappen, kører grafikkort og blæser op i højere omdrejninger, og spytter en samlet 3D Mark score på 5707. Which is also nice! 

ANNONCE

Såe, det er ikke helt skidt.

^Sagt på godt jysk. Men lad mig omformulere. MSI GE63VR 7RF Raider er en fantastisk gamer-laptop. Den tager sit publikum seriøst, med en lækker specifikationsliste, et mere end fornuftigt grafikkort, og nogle virkelig cool features i blandt andet display og tastatur. Samtidigt er den godt pakket ind - den ligner en premium-udgave, af hvordan en gamer-laptop nu en gang ser ud, og så er den sgu egentlig bare behagelig at bruge. Den perfomer også fint som hverdagsmaskiner, i kraft af den lette silent/boost-knap, og er også en mere end dygtig multimedie-maskine. Dynaudio højttalerne gør IMO maskinen til den bedst-lydende 15" laptop jeg nogensinde er stødt på. Og faktisk kan jeg godt holde ud at game på den, uden headset eller eksterne højttalere - og det er ikke sket før! 

De dårlige sider - eller kompromiserne, er som man forventer. For det første er der ikke truffet mange kompromiser, og det afspejler sig i prisen, der lyder på 17.490 kroner i vejledende udsalg. Det ER mange penge, men det ER også en god maskine. Og så er der selvfølgelig batteriet, som praktisk talt er noget, vi ikke skænker en tanke, når det kommer til gamer-laptops. Det er fordi, du ikke får særligt meget high-performance gaming ud af et 53Wh li-ion batteri, på en maskine som denne - og sådan er det bare. Hvis du mangler noget at spille på, på campingturen, skal du medbringe en tablet i stedet. 

I bund og grund: En lækker lækker gaming-laptop, til et prismærke der sluger hele konfirmationsopsparingen, og også et par weekendvagter. 

ANNONCE
Specifikationer, pris og tilgængelighed

Modelnavn: MSI GE63VR 7RF-051NE

Specifikationer:

Windows 10 Home / Windows 10 Pro
Latest 7th Gen. Intel® Core™ i7 processor
Latest GeForce® GTX 1070 8GB GDDR5
15.6" Full HD (1920x1080), 120 Hz Refresh Rate and 3ms response time panel

32 GB DDR5 RAM

Exotic sporty aluminum alloy design
Per-Key RGB gaming keyboard by SteelSeries
5X bigger Upgraded Giant Speakers and sound by Dynaudio for captivating realism
Cooler Boost 5 - Revolutionary cooling module for enthusiastic gaming
MSI Exclusive USB lighting technology
Exclusive Super RAID 4 (Dual NVMe M.2 SSDs by PCIe Gen3 X4 in RAID 0) (optional)
Exclusive ESS SABRE HiFi DAC for lossless, high-quality audio
The X Boost function from MSI technology supports faster storage access speed.
Dragon Center provides six functions to get a total control of your personal computer
WTFast free premium license for 2-month
The latest USB 3.1 SuperSpeed+ interface built in
USB Type-C reversible plug
Exclusive SHIFT technology boosts performance under controlled noise & temperature
Nahimic 2 Sound Technology delivering 360? immersive audio experience
True Color 2.0 Technology for increased color contrast and greater image detail
SteelSeries Engine 3 with GameSense to personalize your play style
Killer DoubleShot Pro (Killer Gb LAN + Killer 802.11 a/c WiFi) with Smart Teaming
Xsplit Gamecaster 1 year free premium license for broadcasting, recording and sharing
Matrix Display supporting 4K output up to 2 external monitors.

Pris: 17.490

Tilgængelig: NU - find nærmeste forhandler på MSI.com

ANNONCE
Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hey guys og girls! Følg mig på Instagram - det er det letteste sted at komme i kontakt om diverse tiltag og læserforslag 

Business: mmv@mmm.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt