Magasinet M!

Her er de nye iPhone 13

Apple er klar med ny processor og bedre batteritid i seneste inkarnation

Verden forventede formentlig ikke at blive blæst bag over, over innovationerne i den netop annoncerede iPhone 13, en model der repræsenterer hvad tidligere tiders navngivningsformel ville have kaldt en "S"-model. Altså en let opgradering af den eksisterende formular. 

På mange måder er det hvad vi har fået. 

ANNONCE
Tim Cook på scenen ved iPhone 13-eventet - Foto: Apple.com - Her er de nye iPhone 13 Tim Cook på scenen ved iPhone 13-eventet - Foto: Apple.com

Apple annoncerede to nye modeller i to forskellige størrelser - fire i alt: En iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max

Hvis du allerede sidder og kribler for at kende priserne, så du kan igangsætte mission "køb iPhone 13", kan du scrolle ned i bunden af artiklen og fange det. TL;DR, du ved. 

Fællesnævnerne her er mange - og flatedge-designet fra iPhone 12-serien videreføres. 

Alle modellerne benytter også Apples nye A15 Bionic chipset, og noget tyder på, at Apple med denne processor-teknologi, stikker endnu mere af fra konkurrenterne, på både performance og batteritid. 

ANNONCE
iPhone 13 og iPhone 13 Mini - Identiske bortset fra størrelse. - Foto: Apple - Her er de nye iPhone 13 iPhone 13 og iPhone 13 Mini - Identiske bortset fra størrelse. - Foto: Apple

iPhone 13 og iPhone 13 Mini

De to grundmodeller, i 13-serien, adskiller sig kun på to punkter: Skærmstørrelse og batterikapacitet. 

iPhone 13 og Mini (Jeg kalder dem bare iPhone 13 herfra) har fået et mindre kamera-notch - 20% siger Apple, og dual-cam setuppet på bagsiden har fået en diagonal placering. 

Apple fortæller at batteritiden er blevet væsentligt forbedre, på en måde at iPhone 13 leverer 2.5 time mere batteri i forhold til iPhone 12, og iPhone 13 Mini leverer 1.5 time mere batteri end iPhone 12 Mini. 

En af de største forbedringer på iPhone 13 er på kamerafronten, hvor man nu har fået en lignende kamerateknologi, som var at finde på sidste års iPhone 12 Pro Max. 

Det kommer til udtryk i dual-cam med 12 MP Wide-kamera og 12 MP Ultra Wide kamera, og gør iPhone 13 kameraet i stand til at lukke op mod 47% mere lys ind, end sidste års iPhone 12 - og som det ofte er med kameraer: Jo større sensor, jo mere lys - des bedre fotos har du mulighed for at skyde - alt andet lige. 

Apple har også introduceret en ny funktion på video-delen, som hedder Cinematic Mode. Her demonstrerer AI-chippen sin kunnen, ved at lege endnu mere med autofokus - i en sådan grad, at Apple spår, at iPhone 13 kan ændre filmindustrien. Det skal nok tages med et gran salt - men interessant ser det ud: Cinematic Mode er basalt set en slags portræt-mode, for videooptagelse - og det lyder ikke helt dumt. 

ANNONCE
iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro - Her er de nye iPhone 13 iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max

Apple fortsætter sidste års navngivningen i årets flagskibsmodeller. 
De to nye pro-modeller fra Apple er i år mere ens, end sidste år - og igen er det faktisk kun størrelsen og batterikapaciteten der skiller de to modeller. 

iPhone 13 Pro byder på et sæt rigtig fine opgraderinger, blandt andet introduceres der ny Super Retina XDR (OLED)-skærme med ProMotion.

ProMotion er Apples ord for dynamisk 120 Hz-funktion, som altså lader skærmen regulære opdateringshastigheden på skærmen, op til 120 gange i sekundet. 
Det er særligt handy, hvis man er glad for at game på sin smartphone. 

Og her kommer endnu en af årets nyheder ind: Den nye A15 Bionic chip, er ifølge Apple den hurtigste chip i en smartphone nogensinde, og i Pro-modellen kommer den med en 5-kernet grafikchip, som er op til 50% hurtigere end Apples nærmeste ledende konkurrent. Den konkurent må være Qualcomms Snapdragon 888 chipset, som benyttes i de fleste af Android-smartphones high-end modeller. 

iPhone 12 Pro har et triple-cam setup, som giver plads til et vidvinkelkamera med optisk billedstabilisering, et ultravidvinkelkamera og så et 77mm telekamera, som har op til 3x optisk zoom. 

Også på promodellen er Cinematic Mode i videooptagelsen at finde. 

Batteritiden på disse to modeller er også forbedret i forhold til deres modstykker fra sidste år. iPhone 13 Pro leverer 1.5 time mere på batteriet i forhold til iPhone 12 Pro, mens iPhone 13 Pro Max leverer 2.5 timer mere end iPhone 12 Pro Max - og gør iPhone 13 Pro Max til den iPhone der gennem al tid, leverer den bedste batteritid nogensinde. 

ANNONCE
Apple - Her er de nye iPhone 13 Apple

Pris og tilgængelighed

iPhone 13 er tilgængelige for forudbestilling den 17. september og på markedet fra fredag den 24. september. 

Prisen for en iPhone 13 lyder på 6.999 kroner.
Prisen for iPhone 13 Mini lander på en fra-pris på 6.199 kroner. 

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max lanceres med 128 GB, 256 GB og 512 GB lagerplads. 

De to modeller fra Apple er på forudbestilling 17. september og tilgængelige i markedet fredag den 24. september 2021

iPhone 13 Pro starter ved 8.999 kroner.
iPhone 13 Pro Max starter ved 9.699 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt