Magasinet M!

Huawei P20 Pro [Test]

Huawei er på banen med det bedste mobilkamera nogensinde!

6 ud af 6 stjerner

Foråret går på hæld, og vi er efterhånden ved at have fået serveret størstedelen af årets obligatoriske flagskibstelefoner fra Android-lejren. 

Huaweis udspil for denne gang hedder Huawei P20 Pro, og det er lidt af en opmærksomhedssluger, allerede fra første øjekast. 

P20 Pro har en række opmærksomhedsvækkende features: Det er verdens første smartphone med et 3-linset kamerasetup, designet byder på "notchet", der var efterårets store design-anomalitet ved iPhone X, og så kommer den i en række ret iøjenfaldende farver - den mest markante, er den kamæleon-agtige Twilight-farve. 

ANNONCE
Huawei P20 Pro

Tidligere på året, sad jeg med en følelse af, at smartphone-markedet havde nået en magelig bakketop, hvor der ikke sker alverden af innovation. Alle de fremtrædende mærker lancerer næsten identiske design, og hver gang med en lille - knap så mærkbar - opgradering i hardwaren. En slags forbrugermæssig skakmat, hvor innovationen ikke er den primære driver.

Men så kommer Huawei på banen med en telefon, der trods alt prøver at gøre noget anderledes. Det er selvfølgelig primært kameraet jeg fokuserer på her - for det er det største salgspunkt. Der er ingen tvivl om, at Huawei har forbedret sig med enorme skridt, fra år til år, og vi er helt klart på et punkt nu, hvor kvaliteten er på niveau med alle de andre store spillere. 

Så derfor vil jeg også starte mit fokus op, med et kig på selve kameraet. 

ANNONCE
Huawei P20 Pro [Test]

Yo dawg, I heard you like lenses...

Huawei var de første til at introducere dual-lens kameraet i en smartphone, og nu, hvor alle de andre er hoppet med på bølgen, smider de en ekstra linse i spillet. 

Det betyder at P20 Pro byder på tre linser, der er co-udviklet med Leica. De tre linser er heholdsvis en 40 megapixel RGB-sensor, en 20 megapixel monokrom-sensor og en 8MP sensor med telefoto-linse.

Tilføjelsen af en ekstra linse, er en beslutning, der i praksis giver telefonen følgende forbedrede færdigheder: Zoom-funktionen byder på tre gange optisk zoom, og takket være den høje opløsning, kan der også, ved hjælp af lidt digital-zoom effekt, hentes op til 5 x zoom i alt. Den helt store zoom-funktion giver selvfølgelig en forringet kvalitet, men det er praktisk, hvis man lige skal fange noget i en fart. 

De to fotos nedenfor, har jeg taget ved Griffith Observatory i LA, fra samme ståsted - og som det måske viser sig i nederste billede, håndholdt med max zoom:

ANNONCE
Hollywoodskiltet ved solnedgang - skudt fra Griffith Observatory - Huawei P20 Pro [Test] Hollywoodskiltet ved solnedgang - skudt fra Griffith Observatory
Hollywoodskiltet med 5 x hybrid zoom - skudt fra samme sted som ovenfor. - Huawei P20 Pro [Test] Hollywoodskiltet med 5 x hybrid zoom - skudt fra samme sted som ovenfor.

Det gør også kameraet helt fantastisk i mørke. Tidligere på året lovpriste jeg Samsung Galaxy S9 for deres forbedrede low-light foto, men nu er den altså blevet overhalet af Huawei P20 Pro. Du behøver selvfølgelig ikke blot tage mit ord for det, for den nye telefon har også det bedst performende smartphone kamera i historien, i det anerkendte DXOmark, hvor den også slår iPhone X af pinden, med en del! 

ANNONCE

Frontkameraet er også ret fantastisk - altså, 24 megapixel i fjæset, det giver væsentligt bedre selfies - så længe du ikke bruger Snapchats forfærdelige kamera-funktion, til at skyde dem med. 

Der er ingen tvivl om, at Huawei P20 Pro, er en fantastisk telefon for mobil-fotografer, men du behøver ikke at være et teknisk geni, for at tage gode billeder med telefonen. Takket være den dedikerede NPU-processor, kan Huaweis kunstige intelligens lynhurtigt identificere forskellige objekter og scenarier, og indstilles automatisk til de bedste settings, så man lynhurtigt fanger det bedste billede i situationen. Jeg har selv hørt AI-funktionen rost af purister, der helst vil bruge pro-indstillingen, og ærligt talt, så har jeg nu truffet et valg, om at lade den kunstige intelligens klare indstillingerne for mig. 

Der er ingen tvivl for mig, det er den bedste oplevelse med mobilfotografering, jeg nogensinde har haft. 

Videokameraet er også et godt bekendtskab. Det er muligt at skyde video i en række forskellige størrelser. UHD 4K, Full HD 60 FPS, FHD+ 18:9 format, Full HD normal (30 FPS) og 720p.

UHD og FHD 60 FPS videooptagelse trækker hardwaren til det yderste, og de store formater, betyder at man ikke kan nyde godt af den ekstra intelligente stabiliseringsfunktion, som i standardindstillingerne. Så hvis man vil gå i helt pro-mode, er det en god idé at alliere sig med et kamerastativ eller en gimbal. Personligt skyder jeg ikke mobilvideo i 4K endnu, det er alt for tungt, til hvad jeg skal bruge det til. 

ANNONCE
Huawei P20 Pro [Test]

Når det kommer til designet, er Huawei P20 Pro ikke en, der sprænger rammen for innovation. Vi har en flot afrundet telefon, med edge-to-edge display, et mindre notch end iPhone X (Og et notch, der hvis man ikke synes om det, kan skjules med hjælp fra en lille afkrydsningsboks i indstillingsmenuen.). Der er en aluminuim-ramme, og en bagside beklædt med glas. 

Skærmen er stor, 6.1", men takket være den veludnyttede overflade, føles telefonen faktisk ikke for stor - for 3 år siden, ville jeg have sagt, at en 6" telefon er alt for stor, men vores behov ændres og teknologien gør størrelserne mere håndterlige, og derfor er det faktisk ikke en udfordring med den store skærm. 

Et af de steder, hvor Huawei så rent faktisk skiller sig ud på designet, er bagsiden, der især i den farveskiftende Twilight-finish, træder ekstremt i karakter, med de 3 kameralinser som yderligere blikfang. 

ANNONCE

Jeg har ikke en eneste finger at sætte på indmaden i telefonen. Huawei kører videre med efterårets chipset, der også blev benyttet i den populære Mate 10 Pro. Det er et Kirin 970 chipset, der byder på Octa-core CPU + i7 AI-chip, 6 GB RAM, Mali-G72 grafik, og et svulstigt batteri på 4.000 mAh. 

Det store batteri er en nødvendighed, især hvis man køber telefonen, for at bruge kameraet i særdeleshed. Til hverdag holder batteriet i et godt døgns tid, men hvis man er ude og opleve noget, hvor der er heftigt telefon brug og masser af kamera-action, har jeg oplevet at dræne batteriet på en god dag. Det er ikke noget der er værre, end at man lige kan køre en 15-minutters turboladning med den medfølgende lader, og have strøm nok til aftenens udskejelser, efter en hel dag med feriefotografering og masser af roaming. 

Der er at par forbedrede features for Huawei-kendere, blandt andet har vi en forbedret og mega hurtig ansigtsgenkendelseslås. Selvom jeg stadig sværger til fingeraftryk, begynder det at se bedre og bedre ud for face-recognition teknologien. 

Huawei kører fortsat Android med deres eget user-interface bygget ovenpå. EMUI hedder det, og P20 Pro er udstyret med 8.1 versionen, der er bedre og mere flydende end nogensinde. 

Når man kigger på den nye Huawei P20 Pro her, er der ingen tvivl om, at den kinesiske virksomhed, i virkeligheden går efter at kapre kunder fra Apple. Performance-wise OG designmæssigt, har vi en telefon der lægger sig ind på iPhone X, og på papiret overgår den. Der er selvfølgelig nogle vanemæssige udfordringer i et skift mellem de to vidt forskellige styresystemer, men en række af Huaweis forbedringer i EMUI-launcheren, er rettet mod en lettere overgang mellem iOS og Android. 

Selvom prisen på P20 Pro er helt oppe og ringe på en udsalgspris på 6.299,- kroner, er der stadig langt til prisen på en iPhone X, og med klassens pt. bedste kamera, har Huawei endnu en telefon, der ikke bare giver meget for pengene, men faktisk mest for pengene, hvis man kigger isoleret på kameradelen. 

I sagens natur er Huawei P20 Pro lige nu en af de to bedste telefoner på markedet, og hvis man er på udkig efter det bedste, skal man ikke gå denne forbi, i beslutningsprocessen. 

ANNONCE
Huawei P20 Pro Specifikationer

Skærm: 6,1” AMOLED 18:9 (1.080 x 2.240 pixel), 408 PPI
Processor: Kirin 970, AI Chip
RAM: 6 GB RAM

Grafik: Mali-G72 MP12
Batteri: 4000 mAh,
Lagerplads: 128 GB
Bagkamera: 40 MP RGB (f/1.8) + 20 MP monokrom (f/1.6) + 8 MP telefoto (f/2.4), 5x Hybrid Zoom, 4K og 960 FPS-videooptagelse
Frontkamera: 24 MP, f/2.0
Software: Android 8.1 + EMUI 8.1
Andet: IP67-certificering, Bluetooth Hi-Res Audio, stereo-højttalere, dual-Sim
Pris: 6.299,-

Læs mere på Huawei.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt