Magasinet M!

Instruktør af Speak No Evil-remake afslører, at han har lavet en markant ændring fra den danske gyserafslutning

Det virker til at blive en markant anderledes film.

Det kom nok ikke som nogen overraskelse, at Christian Tafdrups ikoniske danske gys, Speak No Evil, har fundet sin vej til Hollywood i en remake-format - den var yderst original, populær og en perle indenfor gysergenren.

Men hvor meget vil remaket egentlig ligne den danske version?

Instruktør James Watkins har løftet lidt af sløret i et interview med Deadline. Den nye version har premiere i biograferne den 13. september, og ifølge Watkins er det en “sjov” og unik opdatering, som han sammenligner med “en fantastisk rutsjebanetur.”

I et interview med Watkins afslørede han, at han bevidst har valgt at afvige fra den frygtindgydende slutning i Tafdrups originale univers.

“Der vil være folk, der ser den originale film og tænker: ‘Hvorfor har han ikke lavet den samme film? Hvorfor har han ikke genskabt den utrolig intense, ubønhørlige slutning?’,” sagde Watkins og fortsatte: “Men jeg vil hævde, at med mine karakterer og deres rejse, følger jeg deres handlinger og hvordan de ville reagere.”

I stedet for blot at gentage originalens mørke og urovækkende tone, har Watkins fokuseret på at skabe en film, der stadig udforsker sociale normer og menneskelige reaktioner, men på en måde, der også tilbyder en vis grad af underholdning.

“Det, jeg har taget fra Christians film, er satiren, udforskningen af de sociale regler, og hvordan vi reagerer,” forklarede instruktøren.

Originalen fra 2022, skrevet af Christian Tafdrup og hans bror Mads, følger en dansk families ferie i Toscana, hvor de hurtigt knytter bånd med en hollandsk familie. Senere modtager de en invitation til at besøge deres nye venner hjemme i Holland, men hvad der starter som en hyggelig weekend, udvikler sig hurtigt til et ubehageligt mareridt.

I Watkins’ version er handlingen flyttet til Storbritannien, hvor Mackenzie Davis og Scoot McNairy spiller et amerikansk par, der tilbringer en skræmmende weekend med deres datter (spillet af Alix West Lefler) på et idyllisk landsted tilhørende en britisk familie, portrætteret af James McAvoy, Aisling Franciosi og Dan Hough.

Instruktøren erkender, at han har ændret en af de mest mindeværdige scener fra den oprindelige film, men han mener, at det var nødvendigt for at give publikum en anden form for oplevelse. “Jeg har tidligere lavet en utrolig dyster film, så jeg følte ikke, at jeg behøvede at lave endnu en,” sagde han.

Watkins understregede dog, at det stadig er muligt at levere en nervepirrende oplevelse, som samtidig er “sjov” på sin egen måde. “Du kan give folk en utrolig spændende rutsjebanetur, som har tematisk dybde og noget at snakke om bagefter, men som også kan være sjov.” “Folk har brug for sjov… Sjov i anførselstegn,” tilføjede han.

“Jeg har set folk komme ud af biografen fuldstændig udmattede, som efter en fantastisk rutsjebanetur. Jeg ønskede at lave en film, der er intens og får folk til at skrige af lærredet.”

Med andre ord, det bliver en noget anderledes Speak No Evil vi får at se - men hvis man kender til James Watkins’ filmiske univers, så skal der nok være gruopvækkende oplevelser. Bare tænk Eden Lake!

ANNONCE
Del

Seneste nyt