Magasinet M!

iPad Air: To buy or not to buy?

Vi har fået fingrene i den nye iPad Air. Er den opreklameret eller blæser den sokkerne af sin forgænger?

Gürcan Bozdogan - iPad Air: To buy or not to buy? Gürcan Bozdogan

iPad 4 til venstre, Air til højre.


Vi har haft fornøjelsen af at lege med 3. og 4. generation af Apples iPad, som vi, især grundet den smukke retina skærm, har bedømt til at være 5-stjernede produkter. Selvom man på ingen måde kan retfærdiggøre springet fra iPad 3 til iPad 4.

Læg mærke til, at vi skriver "HAR bedømt". For da iPad mini kom ud i 2012 gik det op for os, hvor meget bedre lillebroderen var. Uanfægtet af den manglende retina skærm. Her var en tablet, der havde en perfekt størrelse og vægt. Pludselig kunne iPad holdes med én hånd, hvilket gjorde film og surf til en ren fornøjelse. I de to uger vi testede minien samlede den fedladne og klodsede storebror støv i hjørnet. Det eneste negative, der var at sige om iPad mini var, at skærmstørrelsen godt kunne bruge et par ekstra tommer - og den manglende retinaskærm. Når du først har vænnet dig til den, er det svært at kigge på en lavere, pixelleret opløsning. Men her vægtede vi altså formfaktor og brugbarhed højere end skærmopløsning.

 

ANNONCE
Gürcan Bozdogan - iPad Air: To buy or not to buy? Gürcan Bozdogan

IPad Air ligger ovenpå sin forgænger. Læg mærke til, hvor meget smallere iPad Air er, hvilket gør, at det nu er muligt at holde om den med én hånd.

Apple må ha' hørt vores bønner. For den 5. og suverænt bedste iPad samler det bedste fra minien og iPad 4 i én, ny tablet, der er betydeligt lettere og mindre - samtidigt med at skærmstørrelsen er bibeholdt. Det er dælme godt gået, Apple. Surf og film kan pludselig lade sig gøre fra alle mulige (og umulige) vinkler. Det er en sand fornøjelse. Intet mindre.

 

ANNONCE
iPad Air: To buy or not to buy?

Apples iPad Air kommer med iMovie, iPhoto, Pages, Numbers, GarageBand og Keynote. Disse apps er med til at gøre Air til meget mere end blot et stykke 'surf & stream-legetøj'.

Derudover har Apple tænkt, at de vil hapse de brugere, der overvejede en Microsoft Surface. For med iPad Air følger iWorks-pakken med kvit og frit. Og med den bevæger vi os pludselig endnu mere over i pc-territorium forstået på den måde, at der bliver lagt op til, at du bruger iPad Air som et arbejdsredskab. Det har således aldrig været nemmere at lave en powerpoint.

Kan iPaden så erstatte den bærbare pc? Ikke helt. Det er nu heller ikke meningen. Men med iPad Air vil der gå endnu længere tid mellem, at du starter din laptop op.

 

Og nå ja, fik vi også nævnt, at batteritiden er forbedret og endnu bedre, end den vi oplevede på iPad 4 (som bestemt ellers er mere end godkendt)? Vi snakker 11-12 timer ved normalt brug. Og det der ligner 6 år på standby.

 

ANNONCE
Apple - iPad Air: To buy or not to buy? Apple

Denne smukke og superslanke sag kan nemt gå hen og blive din bedste ven.

 

Derfor skal du investere i en iPad Air:

+ Superlet. Meget behageligere at surfe på.
+ Mindre ramme. Nu kan du holde den med én (mande)hånd.
+ Hurtig. (Men helt ærligt, du mærker ikke den store forskel, hvis du kommer fra en iPad 4).
+ iworks-pakken (gratis).
+ Lækkert design og materialevalg.

Derfor skal du ikke investere i en iPad Air:

- iOS 7-grafikken gør (stadig) maskinen unødvendigt langsom.
- Kameraet er ubrugeligt uden flash. Og nej, du skal ikke tage din iPad med ud for at skyde billeder. Med mindre du er 80.
- Du ejer allerede en iPad 4 og har hænder på størrelse med André The Giant.

 

 

Karakter

6 ud af 6 stjerner

 

P.s. Denne anmeldelse er skrevet på en iPad Air. Uden brug af eksternt tastatur. Så awesome er den.X

ANNONCE
Del

Seneste nyt