Magasinet M!

Mød robothunden der brænder ukrudt med en flammekaster

Fremtidens havehjælper?

Forestil dig dette: En robot hund, der bekæmper ukrudt i din have ved at grille dem med en flammekaster. Ja, det er virkelighed nu.

For et år siden hørte vi om en ny type robot hund kaldet Thermonator, som kommer med en indbygget flammekaster. Ideen lød skør, men nu har en ny artikel på arXiv afsløret formålet: at brænde ukrudt.

Forskere fra Texas A&M University, ledet af Dezhen Song, forklarer, at robot-inspireret ukrudtsbrænding er en innovativ og miljøvenlig metode til at fjerne ukrudt. De har udviklet et system og en algoritme, der gør det muligt for en mobil robot med flammekaster at bekæmpe ukrudt effektivt. Dette kræver avanceret robotmanipulation, da flammen skal tilpasses efter dynamiske faktorer som vind og tyngdekraft.

Systemet består af både hardware og software, og en stor udfordring er at forudsige flammens dækning i realtid for at sikre præcis ukrudtsfjernelse. En anderledes tilgang end traditionelle metoder som mælkebøttejern eller sprøjtepistoler.

Forskerne mener, at flammekastende robotter kan være et bedre alternativ til skadelige herbicider og kan bekæmpe "superukrudt", som er resistente over for kemikalier. I deres forsøg viste robot hunden imponerende resultater, med 95% af flammen fokuseret på ukrudtet.

Men de stopper ikke der. Planen er også at udstyre robot hunden med en elektrochok enhed, der kan sende over 10.000 volt gennem ukrudtet. Man kan næsten spørge sig selv, om denne teknologi kun er tiltænkt ukrudt?

Vi troede, at robotter med lasere til at dræbe kakerlakker var en smule farlige, men denne robot hund tager det til et helt nyt niveau.

Det kunne godt lugte af at være begyndelsen på Skynet? Men altså tanken om at komme mælkebøtter til livs ved at sende vovse ud af hundelågen?

Det kilder altså alle de rigtige steder - du kan se den famøse 'hund' i aktion herunder og sidde klar med dankortet, til den bliver mainstream:

ANNONCE
Del

Seneste nyt