Magasinet M!

Nyt trådløst internet er 100 gange hurtigere end det, du er vant til

Glæd dig! En ny internetteknologi er blevet udviklet, og med den kan du hente en HD-film på få sekunder

Nyt trådløst internet er 100 gange hurtigere end det, du er vant til

Nu er det snart slut med at vente på, at 1080p-filmen downloader færdig. Med den nye, trådløse internetteknologi Li-Fi kan du nemlig downloade sådan et monster på få sekunder.

Det skriver engelske Independent.co.uk

Firmaet Velmenni i Estland står bag Li-Fi-internettet og afprøver det i øjeblikket på forskellige kontorer. Og med en download-hastighed på op til 1GBps er det altså næsten 100 gange hurtige end det gennemsnitlige internet (ja ja, vi ved godt, at du måske har 50MBps-internet, men det er altså stadig en del langsommere end det her).

Udtrykket Li-Fi blev for første gang brugt af en professor på University of Edinburgh i 2011 (se nedenstående videoe), men det er altså først nu, at det realiseres.

ANNONCE

Selve teknologien går ud på sende data gennem blinkende LED-lys. Lys, der blinker virkelig hurtigt, men som betyder, at det ikke vil komme til at fungere gennem vægge, fordi teknologien er afhængig af synligt lys (please, fix this!)

Li-Fi-internettet skulle være klar til brug i Estland om tre-fire år, og forhåbentligt vil det blive yderligere udbredt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce