Magasinet M!

Roomba er robotstøvsugeren der spionerer i dit hjem - se hvordan det kan lade sig gøre

Teknologien er utrolig smart, men samtidig også virkelig lusket, hvis du spørger os.

 Roomba er robotstøvsugeren der spionerer i dit hjem - se hvordan det kan lade sig gøre

Roomba er ikke så uskyldig, som den ser ud. Robotstøvsugeren spionerer nemlig i dit hjem, ved at kortlægge hver en krog, når den ruller rundt og gør rent. Og nu vil iRobot, der er firmaet bag Roomba, sælge oplysningerne om dit hjem til højestbydende. Det skriver Reuters.

De oplagte kunder er producenter af smart home-udstyr, der vil få omfattende informationer om hvordan dit hjem er indrettet, hvilke områder der kræver mest rengøring, hvad der står på dine gulve, hvor ofte du gør rent - og masser af andre data.

Fremtidig forretningsstrategi

Ifølge nyhedstjenesten vil salg af data være en hjørnesten i iRobots fremtidige forretningsstrategi og den bygger på den kortlægningsfunktion, som de dyreste Roomba-modeller er udstyret med.

- Der er et helt økosystem af ting og tjenester, som det smarte hjem kan levere, når du har et rigt kort over hjemmet, siger iRobot CEO Colin Angle til Reuters.

Han uddyber, at de indsamlede data ikke vil blive solgt uden brugerens samtykke, og siger samtidig at han regner med, at de fleste Roomba-ejere vil give lov. Dataene samles og leveres til iRobot via iRobot HOME-app'en.

Leveret af Inputmag.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt