Magasinet M!

Sådan vinder du i livet!

Får du lidt for mange bank af vennerne, når i spiller FIFA på Playstationen? Eller er du træt af altid at tabe diskussionerne til din rapkæftede kæreste? Måske vinder du aldrig én eneste øre, når de oddser på Premier League-kampene hver lørdag. Så er det nu, du skal læse med. Vi har opskrifterne, der kan gøre dig til en vinder af en anden verden!

Sådan vinder du i livet!

SÅDAN TÆSKER DU DINE TØMMERMÆND

Du slipper ikke for tømmermænd efter 10 glas rødvin. Til gengæld er der flere ting du kan gøre for at reducere dine onde tømmermænd. Vi har spurgt Nikolaj Lehmann, miljø-kemiingeniør samt kost- og træningsrådgiver, hvordan du kommer af med byturenes eneste ulempe: tømmermænd.

1) Sund kost styrker leveren. Få generelt kost fyldt med næringsstoffer; proteiner, vitaminer, mineraler og antioxidanter (findes i frugt) er alt sammen godt for leveren, som er afgiftningsmaskinen, der renser kroppen for dig.

2) Træd i træningsdragten. En god grundform betyder godt kredsløb. Og et godt kredsløb betyder god blod- og ilttilførsel til hele systemet. Jo mere blodtilførsel, der er, jo nemmere renser du alkoholstofferne.

3) Fyld vandvognen helt op. Også inden du går på druk. Vand er essentielt for at alkoholafgiftningsprocessen fungerer. Desuden dehydrerer du uden, og det kan give hovedpine. Et vandunderskud gør dig dårligere til at restituere.

4) Masser af søvn. Leveren renser bedst alkoholen i dit blod, når du sover og ikke bruger energi. Så sov, for fanden. 

5) Drop fitnesscentret dagen derpå. Du sænker restitutions- og afgiftningsprocessen, hvis du træner, fordi anstrengelsen er for hård. Dyrk let motion (for eksempel en gåtur) i stedet, så du får rørt kroppen uden at overanstrenge den.

Bonus info: Put Panodilerne i skuffen. Det samme gælder med Pamol og Pinex. De indeholder nemlig stoffet paracetamol. Og det stof nedbrydes i leveren af det selv samme stof, der ordner alkoholen. Det betyder, at man skader leveren endnu mere. Brug i stedet Kodymagnyler eller Ibuprofener.

SÅDAN SCORER DU DRØMMEJOBBET

Det kræver både den helt rigtige ansøgning og den perfekte samtale, før du kan score drømmejobbet. Vi har spurgt Lars Ole Kruse, der er teamleder i Jobindex, hvordan du grejer de to ting.

1) Tænk over, om du overhovedet er kvalificeret til den pågældende stilling. Hvis det for eksempel er en salgsstilling, du søger, bør du nok være udadvendt og interessere dig for mennesker.

2) Læs jobannoncen grundigt igennem. Hvilke krav stilles? Hvad er det for nogle kvalifikationer, de leder efter? Se, om du kan sætte flueben ud fra så mange af deres krav som muligt.

3) Søg motiveret. Du skal ikke bare remse op af alt, hvad du har lært i livet og fortælle, hvor god du er. Fortæl kun om det, du har lært fra andre job, hvis det passer til det den nye stilling.

4) Vær konkret. Kom med eksempler på, hvordan du kan gøre en forskel i den pågældende virksomhed, du søger job hos. Er du eksempelvis god med tal, så dokumentér, hvilke erfaringer du har haft med tal.

5) Giv en faglig, social og personlig præsentation af dig selv. Gør opmærksom på, hvilke værktøjer du besidder, og hvilke kurser og uddannelser du har, som kan have interesse for virksomheden.

6) Ansøgningen skal give mere end CV'et. Ansøgningen er et salgsbrev, der skal sige: "Hov. her gav han os en god idé, vi kan bruge til noget. Her bringer han et perspektiv ind i vores måde at arbejde på." Det kan et CV alene ikke fortælle.

7) Lav en fængende rubrik, som fanger opmærksomheden. Det skal være en overskrift, der fortæller noget om dig som menneske og dine faglige evner.

8) Vis personlighed. Løber du eksempelvis en del, kan det vise, du har et drive og energi, der kan bruges i det pågældende job.

9) Provoker og vær selvsikker. Fortæl dem, hvordan DU har tænkt dig at skabe resultater og gøre en forskel. Og vis, at du ved, hvad virksomheden står for, og hvordan den eventuelt kan styrkes.

10) Ret dine fejl. Stave- og kommafejl og fejl med datoer og navne virker sjusket og useriøst. Og drop det farverige feriebillede fra Mallorca. Brug i stedet et simpelt billede, som er taget af en professionel fotograf.

 

Til jobsamtalen:

1) Det er vigtigt, du er klædt præsentabelt på i tøjet. Det skal matche jobbet. Søger du en konsulent- eller sælgerstilling, er det nok en god idé at komme i blazer og slips.

2) Fast håndaftryk er vigtigt. Det viser man er målrettet og vil have jobbet - et slattent håndtryk kan vise en lad person.

3) Vær forberedt. Undersøg, hvilke personer du skal tale med inden selve samtalen. Forbered nogle spørgsmål til konkrete arbejdsopgaver og udfordringer, du kan komme ud for. Spørg ind til, hvad der skal til, for at I sammen kan få succes og løse udfordringer og opgaver bedst muligt.

 

I M! 211, der er ude på torsdag, fortæller vi dig også, hvordan du vinder ved pokerbordet, scorer drømmekvinden, vinder enhver diskussion og rammer den helt store gevinst i oddset.

ANNONCE
Del

Seneste nyt