Magasinet M!

Sennheiser CX Sport [Test]

Fantastisk lyttegrej til løbeturen

5 ud af 6 stjerner

Hvor det ikke nødvendigvist er svært, at finde et par gode allround headphones - in, on eller over-ear, har jeg erfaret, at det er væsentligt sværere at finde de perfekte musikpartnere, som opfører sig perfekt under sport.

Grunden til, at det er en markant mere udfordrende opgave, har ikke så meget med lyd kvaliteten at gøre, men derimod næsten alt med fittet at gøre.

Forskellige aktiviteter muliggør forskellige typer af aktive headsets - for mit vedkommende er det værste man kan udsætte et sæt headphones for, noget så simpelt som: Løb.

ANNONCE
Sennheiser CX Sport [Test]

Det er det, fordi kombinationen af høj puls og kroppens bevægelser, rystelser, sved og vindmodstand, hver især udfordrer hovedtelefonens design, på hver sin måde.

Den helt store udfordring er, at ingen har ens øregange og derfor er der ikke nødvendigvis en on-size fits all. Producenterne korrigerer for dette ved - især når det kommer til earphones, at sende et udvalg af gummidutter i forskellige størrelser i alle pakker.

Dertil kan man så tilsætte en række forskellige variationer i "aktiv montage": Bøjler der går rundt om året, nakkebøjler, den forfærdelige løsning hvor et blødt kabel trækkes rundt om øret, og så videre. Memory foam er det værste jeg ved, når det kommer til sportsheadsets, det giver en god lyd, men skidtet river sig løbende mere løst, og så skal man fumle med den der tidskrævende tilpasning inden man kan løbe videre.

Jeg kunne fortsætte med at fortælle hvad jeg hader ved forskellige lydstykker af active-typen, men faktisk skal det her handle, om en ret god og vellykket en af slagsen.

ANNONCE

Jeg har nemlig haft fornøjelsen af at teste Sennheisers CX Sport. Et sæt trådløse earplugs, der med en farvekombination af sort og neongul, skriger motionsløber som intet andet!

Et godt stykke af vejen følger sættet her faktisk en anden populær Sennheiser earplug, nemlig hi-fi sættet Momentum Free, og det betyder at de to earpieces er fatgjort med et kabel imellem sig, hvorpå der i ved den venstre side sidder et lille batterimodul, mens højre stykke er hjemsted for remoten, der styrer tænd/sluk next/back og så videre.

Man kan godt undre sig over, hvorfor remote og batteristykke ikke er bygget sammen, men det har jeg en god forklaring på: De symmetriske placeringer på kablet, skaber nemlig balance i konstruktionen, samtidig med at vægten lige giver et minimalt træk i ørestykkerne, der sørger for at holde dem på plads i retningen der påvirkes af Newtons lov.

På kablet er der også en lille kabelstrammer, som i øvrigt kan påsættes en ekstra tøjklips.

Når vi taler om kabelstrammer er jeg nødt til at påpege en ting - kablet i sådan et sæt earplugs her, går bagom nakken!

Det. Skal. Ikke. Strammes op. Under. Hagen.
Seriøst, jeg er nødt til at understrege det - jeg har set det flere gange, end Darwin kunne forestille sig muligt, i det lokale fitness-center.

ANNONCE
Sennheiser CX Sport [Test]

Det var en lille detour, tilbage til konstruktionen. Faktisk gør Sennheiser kun brug af en ekstra ting her, nemlig en lille gummisag, der holder ørestykket på plads i den ydre del af øret - gummistykket er udskifteligt og det kommer i tre forskellige størrelser.

At skifte til den rigtige størrelse her, var 'make or break' i forhold til at gå fra "for h... , de falder hele tiden ud, kæft hvor irriterende," til "Yesss! De passer perfekt, også efter min slutspurt."

Jeg er sikker på, at der er arbejdet ret meget med vægtfordeling og fysisk balance i dette headset, og det gør bare en kæmpe forskel. Der er så lidt materiale af ørestykket, som muligt, der stikker ud af øret.

Nå ja, hvordan er lyden? 
Den er god og velbalanceret. Lydbilledet er meget bredt, men i bassen mangler der lige det sidste skud i de helt dybe toner - som nok må forventes at være svært opnåeligt i et lille og let headset, der er udviklet til sport, men det der et trade-off jeg hellere end gerne tager.

For helt ærligt, hvad er ekstra bas, hvis den gør headsettet så tungt, at den forsvinder med en glidende overgang for hver 100 meter man har løbet? 

ANNONCE
Sennheiser CX Sport

Pris og specifikationer:

Type: In-ear
Frekvensområde: 17 - 21.000 Hz
Max SPL 112 dB
Vægt: 15,07 gram
Input: Bluetooth (4.2)
Rækkevidde: Op til 10 meter
Øreadaptere: XS, S, M, L
Ørefinner: S, M, L
Forbindelse: 2 enheder samtidigt.
Audtio codec: apt-X

Pris: 975,- kroner. 

Læs mereSennheiser.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce