Magasinet M!

Sharon Stone genskaber sin ikoniske Basic Instinct-nøgenscene 30 år senere

Med krydsede ben og samme blik!

Sharon Stone's ikoniske nøgenscene i filmen "Basic Instinct" fra 1992 er en af de mest kendte og kontroversielle øjeblikke i moderne filmhistorie. Scenen foregår under en politiafhøring, hvor Sharon Stone's karakter, Catherine Tramell, sidder i en stol og krydser sine ben.

Catherine ankommer til afhøringen iført en stram, hvid kjole, der fremhæver hendes figur. Hun udstråler en kølig selvsikkerhed, mens hun ryger en cigaret, og det er tydeligt, at hun har til hensigt at dominere situationen. Mens afhøringen skrider frem, svarer hun roligt og selvsikkert på spørgsmålene, og hendes karisma og kontrol over rummet er mærkbar.

Det mest mindeværdige øjeblik i scenen sker, når Catherine, tilsyneladende uanfægtet af den alvorlige situation, beslutter at krydse benene. I denne bevægelse afslører hun, at hun ikke bærer undertøj. Denne uventede handling chokerer de tilstedeværende betjente og skaber en ubehagelig stilhed i rummet. Catherine udnytter deres reaktion, og det bliver klart, at hun bruger sin seksualitet som et våben til at forstyrre og manipulere afhøringen.

Scenen er kendt for sin dristige og provokerende natur, og den har skabt stor debat og analyse siden filmens udgivelse. Sharon Stone's præstation og den måde, hvorpå scenen er instrueret, har gjort det til et ikonisk øjeblik i filmhistorien, kendt for både sin seksuelle åbenhed og den magt, som Catherine Tramell udøver over de mænd, der forsøger at kontrollere hende.

Men selvom Sharon Stone nu omfavner den ikoniske scene, har det ikke altid været tilfældet. I et uddrag fra hendes erindringsbog fra 2021, "The Beauty of Living Twice", udgivet af Vanity Fair i kølvandet på #MeToo-bevægelsen, husker skuespillerinden, hvordan hun angiveligt blev ledet til at fjerne sit undertøj i scenen og ikke var klar over det, før hun blev kaldt ind til en visning af filmen.

"Ikke alene med instruktøren, som man ville forvente, givet situationen, der har givet os alle en pause, så at sige, men med et rum fuld af agenter og advokater, hvoraf de fleste ikke havde noget at gøre med projektet," skrev hun på det tidspunkt.

"Det var sådan, jeg så mit vagina-shot for første gang, længe efter at jeg var blevet fortalt, 'Vi kan ikke se noget—jeg har bare brug for, at du fjerner dine trusser, da det hvide reflekterer lyset, så vi ved, at du har trusser på,'" forklarede Stone. "Ja, der har været mange synspunkter om dette emne, men da jeg er den med den omtalte vagina, lad mig sige: De andre synspunkter er noget vrøvl."

I dag omfavner hun scenen - og vælger at genskabe det mere eller mindre 30 år senere!

Se skuddet herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt