Magasinet M!

Skal du investere i den næste generation af fladskærme? (OPDATERET)

Vi har testet Panasonics 4K-topmodel, AX800, der byder på et helt fantastisk billede. Men er det nu, du skal udskifte dit nuværende tv?

Skal du investere i den næste generation af fladskærme? (OPDATERET)

Billedrørs-æraen har haft sin storhedstid i næsten 5 årtier. I starten af 00'erne dukkede de første plasmaskærme op og lagde langsomt men sikkert billedrørs-tv'et i graven. I starten kunne man nøjes med HD (720 pixels) i sin fladskærm. Senere blev den opløsning erstattet af Full-HD (1080 pixels) og har været standarden frem til den dag i dag. I 2010 prøvede tv-branchen endnu engang at genopfinde sig selv, denne gang med 3D. Men teknologien, der kræver, at man sidder med briller på, slog aldrig helt igennem, hvorfor producenterne nu har et nyt es i ærmet - 4K-tv, eller UltraHD, som er tv med en opløsning på 2160 pixels. Det et fire gange så mange pixels som i den nuværende standard. Og det kan i den grad ses.

 

Vi har fået udleveret Panasonics fine 4K-tv, AX800, til test. Og vi indrømmer, at det er klart noget af det mest imponerende, vi har set og oplevet på en fladskærm. Billedet er helt fantastisk flot. Alting står knivskarpt. Der er ingen tvivl om, at 4K er fremtiden. Men det er også netop i det ord problemet ligger: "Fremtiden". For 4K, imponerende som det er, er på ingen måder klar til danskerne. Vi fik udleveret en USB-pind sammen med tv'et bestående af forskelligt demo-4K-materiale. For der findes stort set intet 4K-materiale, som det ser ud lige nu.

 

Hverken Sonys Playstation 4 eller Microsofts Xbox One understøtter 4K. Netflix har meget begrænset 4K-indhold, men helt absurd er det, at Panasonics AX800 ikke har hardwaren til at vise Netflix' 4K-inhold. Så vi ved faktisk ikke helt, hvad vi kan bruge det 35.000 kr dyre tv til. Tv-udbyderne herhjemme regner ikke med at hoppe med på 4K-vognen før engang i 2022.

 

Ja, Panasonics AX800 4K-tv leverer helt uovertrufne billeder med en skarphed, vi ikke har set magen. Men når det er så begrænset med indholdet, er der absolut ingen grund til at smide 35.000 kr. efter dette tv.

 

OPDATERET: Pansonic har netop meldt ud, at det alligevel vil være muligt at se 4K-indhold via Netflix på AX800 gennem en kommende opdatering.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce