Magasinet M!

Skoen der oplader din smartphone

SolePower er navnet på en ny sko, der altid ved, hvor du er, og som kan oplade din smartphone. Se, hvordan den virker, her i artiklen.

Hvad nu hvis du kunne oplade din mobiltelefon ved at gå en tur? Ingen elektricitet, ingen kabler, ingen stikkontakter. Ideen er faktisk ikke helt utopisk.

Amerikanske SolePower har allerede lanceret en støvle, der via indbygget GPS ved, hvor den er. Den kan advare pårørende, hvis ejeren kommer til skade og lyse i mørket. Den er konstant forbundet til skyen, hvor den gemmer informationer om ejerens fysiske tilstand. Og strømmen til alle disse funktioner kommer fra kinetisk energi, der dannes, når ejermanden går.

Bruges af US Army

SolePowers teknologi er allerede blevet adopteret af den amerikanske hær, der bruger den til at mindske mængden af backup-batterier som soldaterne skal bære rundt.

SolePower er skabt af Hahna Alexander. Hun opfandt skoen mens hun gik på universitetet.

"Vi designede oprindeligt SolePower for at få et simpelt LED-lys på skoen, så elever, der gik til og fra campus om natten, ville være mere synlige," fortæller Hahna Alexander i et interview med CNet.

Allerede i 2014 blev SolePower EnSoles-teknologien kåret som Invention Of The Year af mediet Popular Science.

ANNONCE
Inputmag.dk - Skoen der oplader din smartphone Inputmag.dk

Og tilbage til mobiltelefonen. Ifølge SolePower er teknologien så udviklet, at man kan oplade en smartphone ved en gåtur på bare fire kilometer.

Del

Seneste nyt