Magasinet M!

Snart kan det være slut med flade og ynkelige mobilbatterier

Batterier er det nye sort, og der forskes massivt i at forlænge deres levetid, så vores mobiler og biler kan holde sig i live længere tid.

Snart kan det være slut med flade og ynkelige mobilbatterier

Dagene, hvor du hver evig eneste nat skal lade din mobil op, kan snart være ovre. 

Teknologivirksomheden Intelligent Energy har udviklet et nyt batteri, som egentlig er en lille brændselscelle. Ved at blande brint og ilt i en såkaldt elektrokemisk konvertering, hvor restproduktet er rent vand, så genererer den selv energi i stedet for at opbevare energi - som et almindeligt batteri.

Vandet udskilles som damp gennem nogle huller i fx telefonen, skriver Daily Mail.

Faktisk tror en indtil videre hemmeligholdt producent så meget på teknologien, at de har smidt lidt over 50 mio. kroner efter Intelligent Energy for at kunne bruge teknologien i fremtiden. 

Intelligent Energy fremviste i november en prototype, hvor de havde proppet deres brændselscelle i en iPhone 6, som faktisk ikke er voksede i størrelse, skriver de på deres hjemmeside.

Men der er selvfølgelig en downside. Man kan ikke lade sin telefon med strøm. Man skal købe en patron, som kan fylde gas på telefonen. Hvilket selvfølgelig vil skabe et kæmpe marked for salg af patroner - hvilket også lyder ulideligt gammeldags i vores ører. 

Udviklingen af patronen til smartphones er stadig nogle år ude i fremtiden, men udviklingen af bedre batterier (eller brændselsceller), som jo i øvrigt ikke forurener på nogen måde, er spændende at følge med i.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt