Magasinet M!

TakTak, Tom!

M!s gadgetredaktør tog en ny TomTom-GPS med på roadtrip og vendte tilbage som en næsten lykkelig mand

TakTak, Tom!

Af: Søren F. Lillesøe 

Hvis du er (lykkelig) indehaver af en bil, må GO 730 figurere højt på ønskelisten til jul. Der findes klart nok mere avancerede GPS'er på markedet end TomToms nye opfindelse, men selv i mere orientalske omgivelser finder den upåklageligt vej for sin ejer.

Jeg var med en gruppe venner på roadtrip ned gennem Europa i efterårsferien og kan skrive under på, at den på det nærmeste kender vores kontinent som sin egen bukselomme. Selv da vores Peugeot kørte rundt på hullede semi-asfaltveje i midten af ingenting i Sydtjekkiet, kendte den ruten og den tilladte hastighedsgrænse. GPS'en viser dig også, hvilken bane du skal tage på autobahn for at komme hurtigst frem, og så advarer den om evt. vejafgifter, så nærigpinde er alarmeret. Som de fleste nyere GPS'er tilbyder GO 730 også TMC-teknologi, så du kan få seneste nyt om kødannelser, trafikuheld, razziaer og den slags ubehageligheder.

Selve brugerinterfacet på maskinen er til at hitte rundt i for selv M!-tosser, og touchskærmen fungerer efter hensigten. Det krævede dog en tålmodig co-driver og rigtig meget klikken rundt at indstille menuerne på dansk som standardsprog. Det var rejsens første lille irritationsmoment. Senere kom der et par andre småting op. For eksempel anbefalede Nils os (ja, det er den danske mandestemme døbt) at køre imod ensretningen på en vej i München, og vi spottede, at ham TomTom havde huller i hukommelsen mht. fartgrænser på mindre bjergveje i Bayern. Ligeledes kan det være lidt irriterende, at den danske stemme konsekvent kalder vejafgift for "toll charge".

Selvom den sidste skarphed mangler på samuraisværdet, må vi betegne GO 730 som en rigtig fin rejsekammerat. Så snart brugerne af TomTom spotter en fejl, bliver det nemlig lagt ud på et fælles site, hvor du også kan hente opdateringer. En god feature, der minimerer sandsynligheden for fejl, og så det jo kanon moderne at netværke, siges det.

Model: TomTom GO 730 Traffic (Vesteuropa)

Pris: 2.999 kr.

Samlet karakter: 4/5 

ANNONCE
Del

Seneste nyt