Magasinet M!

Teslasuit: Haptisk feedback dragt til virtual reality!

Er du klar til at kunne mærke på egen krop, hvad der sker i dine spil?

En af de mere forbigåede, men faktisk ret spændende nyheder på CES - elektronikmessen i Las Vegas, er en omgang sci-fi forudsagt virtual reality gear, som har fået navnet: Teslasuit

Teslasuit er en dragt, der kan påføres gamere, som indtræder i virtual reality - her giver dragten så elektrisk feedback, for at øge oplevelsen i spillet. Dragten har pt. 68 taktile zoner, og virksomheden der stadig er i udviklingsfasen, bliver ved med at tilføje flere, indtil de når det rette niveau, for et forbrugerprodukt. 

I teorien er dragten i stand til at simulere sensationer, der kan føles som alt fra at nogen berører dig, til et hårdt sammenstød, slag eller lignende. 'Hard impact' som de kalder det, bliver justeret til at passe til brugerens af dragtens egen fysiske styrke, så man ikke kommer ud i en situation, hvor dragten kan skade brugeren. 

Hvis alt går den rette vej, vil dragten kunne simulere form og facon, når du rækker ud for at gribe et virtuelt objekt i spillet, og give dig en virkelighedsfølelse, der siger smæk!

Dragten byder også på motion-capture funktionalitet, og temperatur-justering (varmelegemer).

ANNONCE

Det haptiske system, virker ved at dragten stimulerer bærerens nerver direkte, med elektricitet. Det er teorier der blandt andet er taget fra virkelighedens fysioterapi der er i spil, og det bliver spændende at se, hvor produktet lander. 

For nu, er det i hvert fald en interessant opfindelse, der minder umådeligt meget om teknologien, som vi så forestillet i Spielbergs filmatisering af 'Ready Player One'. 

Og hey - hvor længe tror I der går, inden porno-branchen får øjenene op for denne sag? 

ANNONCE
Teslasuit: Haptisk feedback dragt til virtual reality!
Del

Seneste nyt