Magasinet M!

Test af smartphones

Iphone er stadig langt den populæreste smartphone. Men konkurrenterne bliver stadig stærkere. Står kongen for fald? M! giver dig svaret.

Test af smartphones

En af de mange goder ved jobbet på M! - ud over det åbenlyse (babes) - er, at vi får lov at lege med og teste de nyeste gadgets. I denne uge har vi besluttet os for at teste, hvor vidt den efterhånden 3 år gamle iphone stadig kan holde stand mod de imponerende konkurrenter fra HTC, Sony Ericsson og de andre tunge drenge.

M!s egen journalist, Pøllehornet, og digitalredaktør, Gøbben, har testet 5 forskellige smartphones: Iphone 3G, Iphone 3GS, HTC HD2, Sony Ericsson Aino ogHTC Legend. På de følgende sider gennemgår vi de 5 telefoner og bedømmer, om Kongen kan vippes af tronen.

Iphone 3G + Iphone 3GS

ANNONCE
mmm.dk - Test af smartphones mmm.dk

Testens dyreste telefon og den ubestridte konge målt i popularitet hedder Iphone. Om Iphone 3GS skrev Pøllehornet bl.a.: "Den store skærm er den perfekte makker til dine stifindereventyr. Du får et kæmpe kort, der lystrer dine fingerspidsers befalinger til punkt og prikke, og det hele foregår hurtigt og glidende. Det indbyggede kompas virker som en overflødig gimmick, men det er faktisk ret handy, hvis du farer vild i storbyen." Derudover skal du købe Iphonen, fordi den har verdens nemmeste og mest brugervenlige styresystem, og fordi den er kongen af applikationer. Ingen anden producent kan følge med Apple, når det kommer til netop applikationer.

Synligt er der ikke forskel på Iphone 3G og 3GS. Den "ældre" model 3G (minus S'et) fås efterhånden til rimelige penge på dba.dk og er bl.a. set til 2000kr u/abonnement og ubrugt. Men her får du "kun" et 2 megapixel kamera mod 3 samt videofunktion i S-modellen. Derudover har den store model kun 16gb hukommelse mod 32gb i S'eren. Til sidst er processoren i den "gamle" model betydeligt langsommere. Det kan godt være lidt irriterende, når man skriver sms, vil tjekke sin kalender eller bladre i itunes-biblioteket.

 

Skærm: 3,5" tommer med 480 x 320 pixel

Vægt: 135 g

Hukommelse: 32 GB intern (S-modellen)

Pris: 5.500 kr. u/abonnement (S-modellen)

 

Læs mere om Iphone her:

HTC HD2

ANNONCE
mmm.dk - Test af smartphones mmm.dk

Testens største og hurtigste model og topmodellen fra HTC hedder HD2. Og med en imponerende skærm på hele 4,3 tommer og en opløsning på 480 x 800 pixel må Iponen se sig slået på den front. Især når man zoomer ind på billeder er forskellen i skærmopløsning tydelig. Derudover har HTC's HD2 en 1 GHz processor, hvor Iphonen 3GS må "nøjes med en 600MHz processor. Det mærker man tydeligt, når man skriver sms, tager billeder eller generelt bare bladrer igennem telefonenes mange funktioner. Læg dertil indbygget radio, et kamera på hele 5 megapixel og du har umiddelbart en klar Iphone-dræber.

Men HD2 må alligevel se sig slået af Iphone på grund af dens mindre brugervenlige windows-styresystem. Nu har jeg "leget" med telefonen i en lille uge, og savner i den grad iphonens lækre brugervenlige styresystem. Derudover må man ikke glemme, at Iphonen er og bliver den ubestridte konge af applikationer. Og netop applikationerne kan gøre det svært for konkurrenterne at vippe iphonen af tronen. Men rent teknisk kan Iphone ikke måle sig med HTC's flagskib HD2. Specifikationerne nedenfor taler for sig selv.

 

Skærm: 4,3" 480 x 800 pixel

Vægt: 157 g

Hukommelse: ekstern hukommelseskort

Pris: 4.230 kr. u/abonnement

Læs mere om HTC HD2 her:

 

Sony Ericsson Aino

ANNONCE
mmm.dk - Test af smartphones mmm.dk

M!s journalist Pøllehornet testede Sony Ericssons Aino model i M! 149. Han roste bl.a. dens GPS funktion og sagde, at man rent faktisk kan bruge den, som man ville bruge en decideret bil-GPS. Imponerende taget i betragtning at denne telefon kan fås til under 3.000 kr. u/abonnement. Der hvor mobilen halter lidt efter de andre er på de tekniske specifikationer. Med en skærmstørrelse på 3" er der tale om testens mindste skærm. Til gengæld er telefonens dimensioner ligeledes mindre en konkurrenternes. Så hvis du ikke er til store telefoner, er det her måske telefonen for dig. 

 

Skærm: 3" 432 x 240 pixel

Vægt: 134 g

Hukommelse: 8 GB (kan udvides til 32 GB)

Pris: 2.845 kr. u/abonnement

Læs mere om Sony Ericsson Aino her:

 

HTC Legend

ANNONCE
mmm.dk - Test af smartphones mmm.dk

Kongen er død. Længe leve Konge? Ikke helt. HTC's Legend er uden tvivl den lækreste mobil på markedet pt. Og sammenlignet med sine hårdeste smartphone-konkurrenter, som er Apples Iphone og HTC's egen HD2, er den da også klasser over, hvad angår finish. Telefonen ligger godt i hånden og du mærker kvaliteten med det samme. Mobilen er "skåret" ud af ét stykke aluminium, hvilket betyder, at der ikke er noget plastdæksel bagpå.

Operativsystemet er det Google-designede Android version 2.1. Om det er ligeså brugbart og funktionelt som Apples Iphone må være op til den individuelle. Men undertegnede fandt det langt mere brugervenligt, end det der er at finde på HTC's HD2.Hvis HTC får taget sig sammen og begynder at røre på sig på applikationsfronten, kunne vi få en seriøs konkurrent til Iphone. Men så længe Iphone er førende inden for applikationer, er den vores fortrukne legetøj.

 

Skærm: 3,2" 320 x 480 pixel

Vægt: 126 g

Hukommelse: 8 GB (kan udvides til 32 GB)

Pris: 3.249 kr. u/abonnement

Læs mere om HTC Legend her:

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt