Magasinet M!

Tips til (Wannabe) Gør-det-selv-manden

Gør det selv - vi giver en række tips.

Jeg har været studerende i mange år efterhånden, og jeg har boet mange steder. På min rejse i fattigdommens forunderlige land, har jeg samlet en række små gør-det-selv tips, der sparer mig for en del frustrationer.
Tips til (Wannabe) Gør-det-selv-manden
Nogle af dem sparer mig penge, andre sparer mig tid og kræfter, men fælles for dem alle er, at de ikke koster det store, og i øvrigt også med rimeligt resultat bør kunne udføres af kvinder (sigh...).

Så uden yderligere præsentation kommer de her:

1) Når du saver i træ: Mål to gange; sav én gang

2) Hvis du vil undgå skind på malingen i bøtten, kan du opbevare den på hovedet (bare husk at sikre dig, at låget er helt lukket inden du vender den)

3) Hvis du er den lykkelige ejer af en gammel sav, kan du få den til at glide bedre, ved at smøre siderne med voks, fx er gammelt lys.

4) Har du en ny hammer, men ikke kan ramme sømhovedet ordentligt? Så slib hammerhovedet med sandpapir, så smutter det ikke så let på sømmet.

5) Skal du bore hul i en klinke eller anden glat overflade, kan boret let smutte, og efterlade grimme ridser (eller ødelagte fingre). Tricket er at sætte et stykke malertape der hvor du skal bore, det sørger for at boret ikke glider.

6)Hvis ovenstående sav er så gammel, at der er rust på den, kan du let fjerne det ved at gnide den med en skuresvamp dyppet i terpentin. Virker også på andre rustne stykker værktøj (dog kan dette tip ikke anbefales på den enøjede under bæltestedet, dertil bør benyttes andre metoder!)

7) Er det istedet en skrue, der er rustet fast, kan du smøre den med lidt cola, så bliver den nemmere at løsne (og så ingen kommentarer om, hvordan det virker på bisserne...)

8) Knirker gulvet derhjemme, så kan det være en kilde til ufattelig irritation. For at bekæmpe knirkeriet, kan du drysse talkumpulver ned mellem brædderne - det er nemt, og helt sikkert billigere end at få en håndværker ud. Og det er en grim, grim nødløsning er tyre 40-50 ekstra søm og skruer i gulvet.

9) Sidder der rawplugs i væggen, fx fra den tidligere beboer, så kan de nemt fjernes ved at du skruer en skrue et stykke ind, og bruger den til at trække rawplug'en ud.

10) Skulle døren også være så flabet at knirke i hænglserne, så smør dem med vaseline istedet for olie. Vaselinen bliver nemlig på hængslet i længere tid, og løber ikke ned af døren og ned på gulvet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt