Magasinet M!

To lækre tablets - én til hver lejr

I det ene hjørne har vi Samsung Galaxy Tab S. I det andet hjørne, Apple iPad Air 2.

To lækre tablets - én til hver lejr

At sammenligne iOS med Android er lidt ligesom at sammenligne blondiner med brunetter. Eller balder med bryster. Nogen er til det ene, andre til det andet. Så det prøver vi for så vidt muligt at undgå her. Vi har været så heldige at få lov at lege med Androids top-dog Samsung Galaxy Tab S og Apples nyeste skud på iPad-stammen, Air 2. Vi kigger ikke på rå specs. For er der en ting, vi har lært efter mange år med masser at lækre gadgets til test, er det, at du ikke kan bruge specs til noget som helst i den virkelige verden. Hvis specifikationer var det eneste, der betød noget, ville Apples produkter nemlig få lammetæv af drengene fra Android-lejren. Og som de fleste er klar over, viser benchmark-tests ethelt andet billede.

Vi har haft i skrivende stund haft Samsungs Galaxy Tab S og Apples iPad Air 2 i tre uger. Og det der slår os er, hvor ens de egentlig er i perfomance. Og det er egentlig et kæmpe klap på skulderen til Galaxy Tab S. For faktum er, at Android-tablets har haltet efter Apples suveræne iPads. Nu ser det endelig ud til, at i hvert fald Samsung har indhentet Apples forspring.

Derfor kigger vi på to punkter, hvor de to tablets differentierer sig. Og hvor, hvis du spørger os, Apple stadig har førertrøjen på.

Skærm

Skærmen i Apples iPad Air er 2 vanvittig smuk. Apple har i deres iPad Air 2 valgt at laminere skærmen, som vi kender det fra Apples iPhones. Det betyder, at du får en superslank formfaktor, hvor du føler, at du rører direkte ved de enkelte pixels. Men Samsung Galaxy Tab S har også en vanvittig smuk skræm, hvor det er umuligt at skelne de enkelte pixels fra hinanden. Med mindre du hedder Superman og har røntgensyn. Der hvor de to adskiller sig fra hinanden er i behandlingen af glasset. Apples anti-refleks coating virker simpelthen helt genialt. Og her halter Samsung lidt efter. Tjek videoen herunder for at se forskellen:

ANNONCE

Og dette bringer os videre til 2. punkt i denne sammenligningstest: Fingeraftrykssensoren.

Fingeraftryk

Du lagde måske mærke til, at Apples iPad Air 2 ikke reagerede efter hensigten, da jeg forsøgte at låse den med min finger. Det er vist den eneste gang, det er sket. Og så fangede jeg endda misseren på video. Samsungs fingeraftrykssensor, derimod, fungerer langt fra optimalt. På Apples produkter skal du blot sætte fingeren på homeknappen og vupti, dit iOS-produkt er låst op. På Samsungs nyere Galaxy-enheder skal du stryge fingeren over fingeraftrykssensoren. Og det fungerer sgu ærlig talt langt fra ligeså godt. Ulempen ved Apples system er, at fingeraftrykssensoren/homeknappen fylder så meget på frontskærmen, og det betyder, at Apples produkter får en lidt for stor ramme, hvor Samsungs telefoner og tablet på grund af den smalle fingeraftrykssensor kan smække en større skærm ned i en fysisk mindre smartphone/tablet.

Nedenstående video demonstrerer ganske tydeligt, de hverdagsfrustrationer, vi oplever med Samsung Galaxy Tab S:

ANNONCE

Konklusionen er, at begge tablets er fuckin awesome. Samsung er kommet uhyggeligt langt på relativ kort tid. Sidst vi tjekkede en Galaxy tablet suttede den numse. Det gør Tablet S laaaangt fra. Er du en Android-mand er Samsungs topmodel et perfekt bud på en lækker julegave. Er du derimod en Apple-mand, kan du roligt investere i iPad Air 2. Med mindre du allerede ejer 1. generation af Air-iPad.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE