Magasinet M!

Valentine's dag

Hvem vil du score den 14. februar...

Valentine's dag
Valentines dag er en amerikansk opfindelse, som for nogle år siden blev meget hip i Danmark. Det er også en sød -dag-, en dag med romantik og overraskelser.

Det er på Valentines dag man flirter lidt ekstra med en man er meget hot på. Det er på denne dag, man skal score for alvor og skrive hemmelige kærlighedserklæringer. Den 14. februar er altså dagen, hvor du skal være romantisk og gøre noget ekstra for en du holder af. -Du har nogle dage til, at opfinde noget romantisk, der smelter din udkårne!

Men hvem var denne Valentine egentlig?

Valentin, eller Sankt Valentinus som var hans rigtige navn, var en munk, der levede i Rom, i Italien i det 3. århundrede under Kejser Claudius 2's forfølgelse af de kristne. Ifølge legenden var han en venlig, blid og hjælpsom mand, altid parat til at hjælpe andre og især unge elskende.

Han forsøgte at løse deres problemer, og når han tog afsked med dem, gav han dem blomster fra klostrets have. Valentinus satte sig uden betænkeligheder ud over forbudet mod at vie unge par på kristen vis, og da han desuden skulle havde rådet unge mænd til hellere at blive hjemme hos koner eller kærester i stedet for at drage i krig, blev det for meget for det krigeriske Rom. Valentinus blev taget til fange og døde martyrdøden den 14. februar, år 269 efter Kristus. Det er til ære for ham, at vi den 14. februar fejrer Valentins Dag.

At dagen markeres med blomster tilskrives blandt andet, at Valentinus elskede blomster og holdt af at forære dem væk. Disse blomster skulle bringe lykke, og det at sende lykkebringende blomster på Valentins Dag er stadigvæk en væsentlig del af måden at fejre den på.

Hjertet, som symboliserer kærlighed, er også et symbol på Valentinus' hengivenhed og respekt for såvel de unge elskende som de ægteviede. I dag: Hengivenhed og respekt for den/dem, vi udvælger som vores "Valentin".

Chokoladen er gået lidt af mode i dette årtusinde, så hvis du gerne vil overraske din kæreste med en meget personlig gave på Valentines dag, skal du nok begynde at tænke i lidt mere kreative baner.

Hvis du er helt på bar bund... Kan du f.eks. give hende et kærlighedsdigt eller bare en lille sød hjerte-ting. Hvis du er lidt mere ekstravagant, kan et weekendophold måske være sagen... ideer er der mange af. På Valentine.dk får du inspiration og ideer til alt mellem himmel og jord til Valentines dag.

Jeg tror ikke, vi kan komme udenom, at piger elsker almindelige ting som lækkert lingeri, smykker, romantiske dates, parfume.....

Men årets gave kan også være noget, som kommer jer begge til gavn. Et kursus jeg stødte på i BT for ganske nylig. -Orgasmekursus- Læs om det her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce