Magasinet M!

10 ting alle os der var teenagere i provinsen i start-00'erne med garanti husker

Vores skribent er fra Randers. Han ved, hvad han taler om.

Ungdomsklubberne

Det var her, du startede med at kigge efter damer, og her, du havde din første kinddans, mens din cola stod og ventede på dig ovre i hjørnet. Når weekenden så trængte sig på, tog du på byens eneste sodavandsdiskotek, inden du blev hentet af dine forældre klokken 22, fordi du alligevel have formået at drikke dig så stiv (selvfølgelig i en medbragt Danzka solbærvodka, du havde skjult i en busk lidt væk fra sodavandsdiskotekets indgang), at du ikke kunne gå.

Privatfester på tarvelige diskoteker

Dengang var der ikke noget, der hed aldersgrænse, når vi snakkede privatfester på diskoteker. I hvert fald ikke i Randers. Du skulle bare tiltuske dig en invitation fra en, der kendte en, som kendte ham eller dem, der holdt festen. Undertegnede var selv med til at holde den mest heftige privatfest på Crazy Daisy som 15-årig, hvor ingen stillede spørgsmål ved ens alder. Den var vist ikke gået i dag.

Breezerens og Cult Shakerens indtog

De farvede, læskede alkoholdrikke var pludselig over det hele og erstattede med ét håndbajeren som teenagerens foretrukne fuldemandsdrik. Jeg husker et sted i Randers, der solgte fem shakere for 100. Det var her, man startede, inden turen gik til Storegade - høj på både koffein og alkohol, som følge af at du havde brugt 200 knaster på førnævnte sted. 

ANNONCE
10 ting alle os der var teenagere i provinsen i start-00'erne med garanti husker

Du kendte alle, når du var i byen

Der gik dog lang tid, før du endelig kunne sætte dig ned og nyde din Shaker ved et af Daisys fedtede borde. For inden da skulle der gives hånd og krammere til samtlige af diskotekets gæster, som du selvfølgelig kendte.

Der blev plukket æbler og rullet snebolde på dansegulvet

Når først du havde fået en masse alkohol indenbords, indtog du dansegulvet i stor stil med dine (drenge)venner. Her plukkede I æbler, rullede snebolde og "kastede" dem efter hinanden til klassikere som Goa Gartner og L'amour Toujours - gerne i bar mave.

Byfesterne var årets højdepunkt

Hold kæft, hvor har undertegnede tilbragt mange somre sammen med pøblen til Randersugen. Du kunne (næsten) altid være sikker på, at Johnny Madsen kom og spillede i det store telt, og du prøvede hvert år at slå den folkekære sangers promille. Uden at du selvfølgelig nogensinde kom i nærheden af det.

ANNONCE

Din største drøm var at få en scooter/knallert

Måske ikke i gymnasiet, men i hvert fald i folkeskolen. Scooteren var sej, men kostede knaster. Hvis du hang ud med nogle af kvarterets ballademagere, kunne det selvfølgelig ske, at du måtte prøve en tur på en af deres - som helt sikkert var stjålet.

Buffalo-støvler og farvede bukser var den ypperste mode

Moden i 00'erne var ikke den kønneste (men lur mig, om den ikke kommer igen på et tidspunkt). Jeg har selv gjort gaderne i Randers utrygge med mine refleks-Buffalostøvler i størrelse 44 og gule nylonbukser. Du syntes, du var smart, men lignede mest af alt røvhullet på en gris.

ANNONCE
10 ting alle os der var teenagere i provinsen i start-00'erne med garanti husker

Scott-jakkerne

Hvis ikke selv du har haft en, så har din bedste ven i hvert fald. Byens hårde typer vendte gerne velcro-mærket på hovedet som et symbol på, at de ville slås. Så dem gjorde man klogest i at holde sig fra.

Sidste skoledag i folkeskolen var den bedste dag i dit liv

Du startede måske ud med rundstykker og et Jägermeister-shot ved din klasselærer, inden turen gik ind på skolen, hvor der skulle pumpes Super Soaker og kastes med karameller, så dine arme efterfølgende var som smør. Du var selvfølgelig klædt ud som et eller andet latterligt, men var ligeglad. Du så bare frem til at samles med alle dine kammerater på en græsplæne - i mit tilfælde Justesens Plæne i Randers - hvor det endelig (som den eneste gang) lykkedes dig at slå Johnny Madsen, hvad angår promille. Den bedste dag i dit liv.

ANNONCE
Del

Seneste nyt