Magasinet M!

4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære

Myter om den der sjove, finurlige afslutning på sexerierne, som de fleste egentligt godt kan lide4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære
For nylig var jeg ude en fredag aften og holde foredrag for 60 vilde kvinder i Esbjerg. De havde booket mig til at komme og fortælle om lyst, begær, passion og ikke mindst orgasme. Og jeg siger dig, det var en festlig aften. Jeg sagde til dem, som jeg altid gør, at de kunne maile mig bagefter via www.websexolog.dk, hvor de kunne stille mig alle de spørgsmål til brevkassen, som de ikke turde stille på selve aftenen, du ved de der: ”Min veninde spurgte mig, om ikke jeg kunne spørge dig om…?” Og som sædvanlig, så lå der en god portion, jeg fik gnavet mig igennem.

Et af de emner, der blev ved med at poppe op, var orgasmen - altså den der sjove, finurlige afslutning på sexerierne, som de fleste egentligt godt kan lide. Og det er virkelig et af de helt store emner i brevkassen, når jeg holder foredrag og så sandelig også, når jeg sidder med klienter i de store bløde sofaer i klinikken. Og det helt store problem, jeg støder på igen og igen er faktisk, at vi TROR, at vi ved en masse om orgasmer og sex, men at der faktisk er SÅ MEGET viden, der ikke er leveret og bevidstgjort for dig endnu. Nå ja, og så tager vi lige højde for alle de fejlagtige oplysninger der ofte også bliver leveret ikke? 

Og hvorfor er det så så slemt, Maj?
 
Jo det skal jeg sige dig! De myter vi går rundt og tror på, og den viden vi tager for gode varer, holder IKKE en meter i byretten. Og hvis du går og tror på noget, som slet ikke passer, så kan du ikke få din verden til at passe sammen med dét, du TROR, der er rigtigt, og så vil du tænke og fortælle dig selv, at der er noget galt med dig, eller med din kæreste, hvis du er mand. Og SÅ har vi balladen!
 
Så her får du fire myter om kvindens orgasme, som måske vil overraske dig at få "bustet"!
ANNONCE
4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære

1) Alle kvinder kan få orgasme

Ja, principielt set, KAN alle kvinder få orgasme, MEN, det er ikke sikkert, at de har lært det! Undersøgelser fra Sverige viser nemlig, at 1/3 af alle kvinder er i tvivl om, hvorvidt de overhovedet har fået en orgasme nogensinde. Den gode nyhed er dog, at man kan øve sig i at få orgasme, så hvis du ikke har fået en orgasme, så er der faktisk hjælp at hente!
ANNONCE

2) Normale kvinder, får orgasme via samleje

Nix - hvis normalen er størstedelen af kvinder, så viser undersøgelser altså, at 75 % af kvinder IKKE kan få orgasme via samleje - altså ind/ud sex. Det er ganske normalt, at kvinder faktisk finder det lidt småkedeligt, når vi kommer til den del af sexen, og at tændingen og lysten begynder at dale, når først der begynder at blive puttet noget ind et sted. Ikke fordi der er noget galt med samlejet som sådan, men fordi de fleste kvinder faktisk ikke ved, at man skal blive ved med at stimulere sig selv på f.eks. bryster, klitoris etc. mens man har sex, for at sexen bliver bedst og dejligst.
ANNONCE
4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære

3) En klitoris orgasme er ikke en rigtig orgasme

STOP, STOP, STOP, STOP - Bare fordi der engang for længe siden var en mand, der hed Freud, som bildte kvinder ind, at rigtige kvinder fik skedeorgasmer (og hvad pokker skete der lige for ham?), så skal den myte dælme ikke have lov at hænge ved. BASTA! En klitorisorgasme er en fantastisk orgasme - sjældent ens - ofte meget forskellig fra hinanden, men det er i den grad en rigtig orgasme og den type af orgasmer, som de fleste kvinder faktisk kan opnå, alene og med deres partner. Og hvad er i øvrigt en forkert orgasme?
 
Så ro på, får du klitorisorgasmer, så skal du ikke fortvivle, men måske begynde at teste lidt af, hvordan du kan gøre dem endnu bedre f.eks. ved at stimulere de ydre kønslæber samtidig med, at du stimulerer klitoris - HELE området "dernede" er jo fyldt med nervebaner.
 
Der findes teknikker, så du ikke drømmer om det, der kan få dig i den syvende himmel, og som kan få manden til at slå sig selv på brystet, som en anden hangorilla og synes, at han er en fantastisk elsker, når først han har lært at få dig derop, hvor du får klitorisorgasmer, så det sortner for dine øjne! (Men, øvelse gør mester, det er altså ikke noget, man lige tryller på en enkelt gang eller to!)
ANNONCE
4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære

4) Det er ”normalt” for kvinder at få orgasme HVER GANG, man har sex

Øhhh.. Nej, det er det faktisk ikke. De fleste mænd kan slet ikke forestille sig et knald uden at skulle ende det med en orgasme, men det kan mange kvinder faktisk godt! Det er ikke fordi vi ikke VIL have orgasme, det er egentligt mere bare fordi, det ofte bliver en jagt for manden at få hende til at komme. Adskillige kvinder har berettet til mig, at de føler et K-Æ-M-P-E præstationspres, når manden kæmper og kæmper for at hun skal komme, så han i bund og grund kan føle sig som en fantastisk elsker! Men hør nu lige her! Og hør godt efter. Det er altså ikke alle kvinder, der har behov for at få orgasme hver eneste gang der sexes! At hun får orgasme er ikke nødvendigvis et tegn på, at du er en allerhelvedes god elsker. Så nej, det er ikke normalt at kvinder SKAL have orgasme hver gang man sexer. Mange kvinder nyder faktisk også sex uden at der hver gang behøver at følge en orgasme med i slutningen. Så lur hende af. Spørg hende. Hun er ikke en mand, husk det!
ANNONCE
4 myter om orgasmer du IKKE vil undvære
Og kan du så have en helt fantastisk dag!
 
Kærlig hilsen
Maj Wismann, sexolog og parterapeut
 
Endnu mere viden om kvinder, sex og hvordan man får MEGET bedre sex – og ja, der er masser af viden til mænd også!
Del

Seneste nyt