Magasinet M!

5 idiotsikre måder at få råd til at leve livet

Du kender det.

Din mor sagde, at du skulle spare op, men nye sneakers, oddset og fredagsbar kom desværre i vejen for dine opsparingsplaner.

Heldigvis for dig, har vi samlet 5 idiotsikre måder du kan få råd til at leve det liv, du ved du (måske) fortjener!

1. Spar op, når du bruger penge!

Hvis du ikke kan stoppe med at bruge penge, så spar i det mindste op, når du gør. Så kan du bruge pengene på noget ordentligt senere, f.eks. denne Dodge Charger.
Du kan tilkoble en automatisk opsparing til din konto via netbank, og dermed automatisk overføre et mindre pengebeløb til din opsparing, hver gang du bruger penge.

Beløbet kan f.eks. være 5 eller 10 kr. 

Så hvis du sparer 10 kr. op, og bruger dit kort 30 gange om måneden, sparer du automatisk 300 kr. op om måneden. Det er sgu idiotsikkert. 

2. Invester din opsparing

Du ved godt, at dine penge mister værdi, når dine penge står i banken, ikke? … Jep.
Hvis dine penge står i banken med en rente på 0-1%, mister de værdi, fordi inflationen er højere. Det er en ærgerlig måde at lade surt tjente penge gå til spilde.

Begynd i stedet at investere, for eksempel i aktier og obligationer.  Med et konservativt afkast blot 6%, vokser 10.000 kroner sig til 24.000 på 15 år. 

Starter du med 10.000 og investerer yderligere 1.000 kroner om måneden, ender du med over 300.000 kroner efter 15 år, hvoraf over 120.000 kroner er renteindtægter. 

3. Overvej et lån hvis du mangler penge

Just kidding! 

Men hvis der alligevel opstår en uventet regning og du ser ingen anden udvej end et lån, så brug i det mindste en tjeneste som Financer.com, der kan hjælpe dig med at låne penge til en ordentlig rente.

Hvis du bare vælger det første og bedste lån, kommer du ofte til at betale alt for meget.

4. Afmeld alt det, du ikke bruger

Hvem prøver du at narre? Du kommer jo ikke ned i fitness alligevel, så hvorfor er du stadigvæk tilmeldt?

Bruger du 200 kroner om måneden på et abonnement, svarer det til 2.400 kroner om året. Det er alligevel en OK sjat penge for et enkelt telefonopkald.

Afmeld alle de tjenester, du ikke bruger, f.eks.

  • Fitness
  • Streaming
  • Den store TV-pakke
ANNONCE

En god tommelfingerregel er, at hvis du ikke har brugt tjenesten indenfor de sidste 30 dage, bør du opsige den.

Du kan også nemt genforhandle forskellige månedlige udgifter, f.eks. 

  • Forsikring 
  • Mobilabonnement
  • Eksisterende lån
  • Bank

5. Betal din gæld af nu

Hvis du har adskillige lån og overtræk over på din konto, så tag hvad du har til overs og betal gælden af så hurtigt du kan.
Jo længere du har gæld, jo mere skal du betale i renter til dine kreditorer. 

Gæld svarer til en negativ investering, og renters rente påvirker dig negativt i stedet for positivt. Betal derfor lån og kreditter ud så snart du kan.
Bruger du disse metoder, kan du spare så mange penge, at du til sidst får råd til at leve det rigtig fede liv, måske lige så fedt som Dan Bilzerian. Eller måske ikke helt ligeså fedt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt