Magasinet M!

5 store NFL-skandaler

Mord, sexorgier og dyremishandling. De forstår at give den gas i den amerikanske fodbold-liga.

5 store NFL-skandaler

5 Fred Lane - Husspektakler, der førte til mord

Fred Brown Lane Jr. var en succesfuld running back, der spillede for Carolina Panthers i årene 1997 - 2000. Han var netop blevet solgt til Indianapolis Colts, da han 6. juli 2000 blev skudt og dræbt af sin kone, kun 24 år gammel.

Fred Lane var en kontroversiel personlighed - både inden og uden for banen. For på trods af succesen som NFL-spiller formåede Lane at gøre sig upopulær hos både træner og fans ved at møde for sent op til kampe, eller som da han fejrede en touchdown ved at tage sig i skridtet på nationalt tv - en meget upopulær måde at fejre en touchdown på i det konservative USA.

På hjemmefronten udøvede han fysisk og psykisk vold mod sin kone, Deidra. Det var tilsyneladende denne vold, der førte til, at hun skød og dræbte sin mand. Anklageren forsøgte at få Deidra dømt for overlagt mord og mente, Deidra skød sin mand med koldt blod for at få udbetalt Lanes livsforsikring på 5 millioner dollar. Dette fandt dommeren dog ikke bevist. Deidra blev derfor "blot" idømt 7 år og 11 måneders fængsel og blev løsladt 3. marts 2009.

ANNONCE
5 store NFL-skandaler

4. Minnesota Vikings - Sex, prostituerede - og dildoer

Nogle sportsklubber får lov at fejre en god præstation med en enkelt øl eller et godt glas vin. Det kunne NFL-klubben Minnesota Vikings slet ikke nøjes med. Så derfor valgte 17 af holdets spillere og medarbejderstab d. 6. oktober 2005 at leje to store husbåde og samtidig få fløjet prostituerede ind fra Atlanta og Florida til ét stort sexorgie. Eftersigende deltog 90 mennesker, fordelt på de to party-både, i den store "fest".

Rengøringholdet kunne således berette om glidecreme, brugte kondomer og sexlegetøj i bunkevis. Skandalen rystede NFL-ligaen og konservative fans, og medier var i den grad forargede over hændelsen, som i dag går under navnet "The Love Boat Scandal". 

ANNONCE
5 store NFL-skandaler

3. Michael Vick - NFL's lede hundemishandler

Michael Vick er i dag quarterback for NFL-holdet Pittsburgh Steelers, som han netop har skrevet kontrakt med. Men tilbage i 2007 blev han dømt for at have organiseret ulovlige hundekampe og endte med at afsone 23 måneder i fængsel.

Den danske NFL-spiller Morten Andersens tidligere holdkammerat i Atlanta Falcons var en af de bedst betalte spillere i NFL, indtil han blev dømt, fyret og samtidig mistede alle sine sponsorater. Oven i det blev Vick idømt en bøde på næsten en million dollar. Som følge af det erklærede han sig i juli 2008 for konkurs med en gæld på næsten 50 millioner dollar.

ANNONCE
5 store NFL-skandaler

2: Aaron Hernandez - fra blændende talent til koldblodig morder

New England Patriots har været et af de bedste NFL-hold i dette årtusinde. Men de har bestemt også været skandalepræget. I 2007 fik de en kæmpebøde for at have optaget New York Jets' defensive træneres signaler under en kamp fra deres egen sidelinje, hvilket er ulovligt.

Det er dog vand i forhold til den for nyligt verserende Aaron Hernandez-sag. Den blot 25-årige tight end blev nemlig dømt for at have dræbt sin forlovedes søsters kæreste, Odin Lloyd tilbage i april.

Man mener, at Lloyd havde opdaget, at Hernandez og nogle af NFL-spillerens venner muligvis havde dræbt nogle mænd, der havde generet dem uden for en bar. Hernandez havde efterfølgende været bange for, at Lloyd ville afpresse ham eller gå til politiet med sin viden, og fik derfor Lloyd dræbt.

Hernandez afsoner derfor i øjeblikket en livstidsdom i et fængsel i Massachusetts.

ANNONCE
5 store NFL-skandaler

1: O. J. Simpson - Dobbeltmorderen, der endelig fik sin straf. 

Ingen over eller ved siden af O. J. Simpson, når det kommer til skandaler i NFL. I 1995 fulgte hele verden med, da O. J. Simpson sad på anklagebænken for at have myrdet sin kone og dennes elsker. Beviserne for det makabre mord var overvældende. Derfor kom det bag på alle, da det lykkedes Simpsons topadvokat Johnnie Cochran at få frikendt ham for det brutale mord. Ikke nok med det valgte O. J. Simpson i 2006 at skrive en bog med titlen If I did it, hvor han i detaljer beskriver, hvad han ville have gjort, hvis han havde dræbt sin ekskone og dennes elsker Ron Goldman.

O. J. Simpson fik dog sin straf i 2008. Ikke for det famøse mord i 1995, men for væbnet røveri og kidnapning i forbindelse med et røveri på et kasino i Las Vegas, hvor han stjal en række historiske sportseffekter. Dommeren - måske med O. J. Simpsons tidligere kontroversielle frikendelse i tankerne - valgte at idømme Simpson 33 års fængsel for denne ugerning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce