Magasinet M!

Aftalt spil: Danmark alligevel til EM?

Kampen mellem Albanien og Armenien, der kostede Danmark den direkte billet til EM i 2016, var matchfixet, fortæller formanden for det armenske fodboldforbund.

Aftalt spil: Danmark alligevel til EM?

Da Danmark sidste tirsdag røg ud til Sverige efter playoff-kampene, stod det klart, at Danmark ikke vil være en del af EM-slutrunden næste sommer.

Men nu er der muligvis åbnet et lille vindue i forhold til, at Danmark alligevel kan komme med.

Årsagen skal findes i den sidste kamp i Danmarks kvalifikationsgruppe mellem Albanien og Armenien. Før kampen sad Danmark på andenpladsen i gruppen, der ville garantere en direkte EM-billet. Albanien kunne dog overhale Danmark, hvis de vandt på udebane mod Armenien.

LÆS OGSÅ: Sviatchenko bryder Brøndby-dominans på Efterårets Hold

Og det lykkedes for albaneren med en stensikker 3-0 sejr. Albanien var dermed kvalificeret til EM, mens Danmark skulle spille playoff-kampe. 

Men noget tyder på, at Albanien ikke vandt over Armenien på en helt legal måde. Efter kampen bragte serbiske medier rygter om, at fire armenske spillere havde fået penge for at lade Albanien vinde. Rygterne blev dengang ikke taget seriøst, men det kan de meget vel blive nu.

For nu har formanden for det armenske fodboldforbund, Ruben Hayrapetian, udtalt sig i sagen. Og han er ikke i tvivl om, at kampen var matchfixet.

Vores landsholdsspillere vil ganske enkelt ikke spille. Med hensyn til kampen mod Albanien var den præget af snyd. Selv hvis den bedste træner havde stået i spidsen for vores hold, ville resultatet have været det samme, siger han til Armenia Now.

LÆS OGSÅ: Masser af spilforslag til Europa League

Det er endnu usikkert, om UEFA har tænkt sig at tage sagen op. Men hvis den armenske fodboldpræsident har ret i sine udmeldinger, vil Albaien blive taberdømt i kampen og miste sine point. Dermed vil Danmark slutte på andenpladsen i puljen og komme med til EM i 2016.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce