Magasinet M!

Batman er tilbage: 10 fede film du skal se i biografen i februar

Nogle af de helt store Oscar-favoritter får premiere i februar, mens Batman slår sine folder i et lidt andet format, end han er vant til. Her er 10 film, vi glæder os ustyrligt meget til næste måned.

Batman er tilbage: 10 fede film du skal se i biografen i februar

Rings

Premiere: 2. februar

Med: Vincent D'Onofrio, Laura Wiggins, Aimee Teegarden med flere

Derfor skal du se den: Den berømte The Ring-franchise får nu endnu en genoplivning i form af Rings. Vi ved ikke, om vi skal forvente det helt store brag, men det er altid noget særligt at se en horrorfilm i biografen - og særligt den skrækindjagende lille pige, genfærdet Samara, der har for vane at kravle ud gennem fjernsynet. I Rings følger du Julia, der modtager en video på sin e-mail (vi skriver vel 2017), som viser sig at indeholde en forbandelse, hun nu har syv dage til at ophæve. Hvis ikke, dør hun.

ANNONCE

The Founder

Premiere: 2. februar

Med: Michael Keaton, Nick Offerman, Patrick Wilson med flere

Derfor skal du se den: Den skulle vel komme før eller siden: historien om McDonald's tilblivelse. The Founder er netop fortællingen om sælgeren Ray Kroc, som begynder at blande sig i Mac og Dick McDonalds burgerbar i 50'ernes sydlige Californien. Det er instruktør John Lee Hancock, der står bag, og som du blandt andet kender for at have lavet The Blind Side og Saving Mr. Banks, og filmen har da også fået en del rosende ord med på vejen af de amerikanske anmeldere.

ANNONCE

Moana

Premiere: 2. februar

Stemmer: Auli'l Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House med flere

Derfor skal du se den: Årets Disney-film er som altid en film for folk i alle aldre. Og netop Moana skulle allerede nu være en af favoritterne til at tage Oscaren for bedste animationsfilm. Heri følger du en modig teenager i det gamle Polynesien, som ikke blot sejler ud på havet for at bevise sit værd som navigatør, men også for at finde en berømt ø fra sine forfædres tid. Her får hun selskab af den tidligere, mægtige halvgud, Maui, der sammen med Moana møder flere kæmpemæssige skabninger på det store, åbne hav.

ANNONCE

John Wick: Chapter Two

Premiere: 9. februar

Med: Keanu Reeves, Peter Stormare, Laurence Fishburne med flere.

Derfor skal du se den: Denanden film i John Wick-sagaen forstætter, hvor den første slap, og fortællerendnu en historie om den tidligere lejemorder, der i den grad må siges at havesmag for hævn. Den første film var et gedigent actionbrag, og voresforhåbninger for, at nummer to bliver det samme, bliver yderligere forstærketaf, at samme instruktør, Chad Stahelski, er tilbage bag kameraet.
ANNONCE

The Lego Batman Movie

Premiere: 9. februar

Stemmer: Will Arnett, Zach Galifianakis, Michael Cera med flere

Derfor skal du se den: Efter den gigantiske succes med LEGO-filmen fra 2014, var det selvskrevet, at der ville komme en opfølger. Denne gang står Chris McKay (Robot Chicken) bag det, der dog mere er et spin-off på den første film, da Will Arnetts Batman har hovedrollen. Og er du til hele Batman-universet, så er det her et must-see, da du få fornøjelsen af både at møde Robin, Harley Quinn, Jokeren, Two-Face, Alfred og Batgirl i det, der forhåbentligt bliver et af årets største og mest vanvittige grin.

ANNONCE

Lion

Premiere: 9. februar

Med: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Derfor skal du se den: Hele seks Oscars blev Lion tirsdag nomineret til - bl.a. både for 'Bedste Film', 'Bedste Adapterede Manuskript' og 'Bedste Mandlige og Kvindelige Birolle'. Lion er baseret på den sande historie om en femårig indisk dreng, der falder i søvn på et tog i Calcutta og bliver væk fra sine forældre. Han ender herefter med at blive adopteret af en australsk familie. 25 år senere beslutter han sig for at finde sine biologiske forældre igen ved at bruge Google Earth og de svage minder, han har, fra sin barndom. Vi tør godt love, at du skal huske Kleenex, når du tager ind og ser Lion.

ANNONCE

Moonlight

Premiere: 9. februar

Med: Mahershala Ali, Janelle Monáe, Naomie Harris med flere

Derfor skal du se den: Det er en af de helt store favoritter til at tage Oscaren for 'Bedste Film' i år. Og det forstår man godt, hvis man tager de amerikanske anmeldelser af Moonlight i betragtning. Hele 99/100 scorer den på sitet Metacritic, som samler alle de største amerikanske mediers anmeldelser. Flere har kaldt Moonlight for de sortes svar på Boyhood, og filmen portrætterer en ung mand, Chiron, der vokser op i et af Miamis mest belastede kvarterer, gennem tre perioder i hans liv. Vold og stoffer er på dagsordenen, mens Chiron samtidig må kæmpe med sin seksuelle identitet.

ANNONCE

The Wailing

Premiere: 9. februar

Med: Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Do-won Kwak med flere

Derfor skal du se den: En koreansk film på næste tre timer? Really? Ja, det er, hvad The Wailing byder på. Men Sydkorea har en historie for at have huset flere mesterinstruktører - især når vi snakker om gyser- og thriller-genren. Så hvis du kunne lide I Saw the Devil eller Memories of Murder, tror vi helt sikkert, at The Wailing er noget for dig. Da en fremmede mand ankommer til en lille landsby, bryder en mystisk epidemi ud. En politimand bliver sat på sagen og bliver tvunget til at løse mysteriet, hvis hans datter skal overleve. Bag filmen står Hong-jin Na, der ligeledes stod bag den særdeles fremragende og brutale The Chaser i 2008.

ANNONCE

20th Century Women

Premiere: 16. februar

Med: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig med flere

Derfor skal du se den: Mike Mills instruerede i 2010 den virkelig gode, sjove, men sørgmodige Beginners. Nu er han så klar med sin første film siden, hvilket ligner endnu et underholdende komedie-drama, der handler om tre kvinder, som udforsker kærligheden og friheden i det sydlige Californien i 70'erne. Annette Bening har hovedrollen, og det skulle hun eftersigende gøre det godt, da hun tidligere i år var nomineret til en Golden Globe for sin præstation. 20th Century Women modtog tirsdag en Oscar-nominering for 'Bedste Originale Manuskript', så der er forhåbentligt noget unikt i vente.

ANNONCE

La La Land

Premiere: 23. februar

Med: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons med flere

Derfor skal du se den: Behøver vi at give nogen grund? La La Land tangerede rekorden for flest Oscar-nomineringer nogensinde, da den tirsdag blev nomineret i hele 14 kategorier - inklusive to i 'Bedste Sang'-kategorien. La La Land bliver uden tvivl en helt særlig oplevelse og er da også allerede blevet kaldt et mesterværk af flere amerikanske anmeldere. Det er historien om den unge pianist Sebastian, der drømmer om at blive jazzmusiker, mens Mia forsøger at bryde igennem som skuespillerinde i Hollywood, alt imens hun arbejder på en café. Ved et tilfælde mødes de, og selvfølgelig forelsker de sig i hinanden. Og så er La La Land noget såsjældent - i hvert fald i disse tider - som en musical. Filmen er instrueret af Damien Chazelle, der stodbag den ligeledes fremragende Whiplash i 2014. Hold kæft, vi glæder os.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce