Magasinet M!

Bazooka og falske bryster: Her er de vildeste måder narkokartellerne smugler stoffer på

Når der skal smugles stoffer, så der er næsten ingen grænser for, hvor opfindsomme narkokarteller kan være. Vi har set på nogle af de vildeste måder, der er smuglet stoffer på.

Der mangler bestemt ikke opfindsomhed, når der skal smugles stoffer over grænserne. Tolderne gør alt, hvad de kan for at forhindre, at der kommer noget illegalt over grænsen, men alligevel bliver der hvert år smuglet mange tons af de ulovlige stoffer over alverdens grænser. 

Men det er selvfølgelig ikke sådan ligetil at få stofferne igennem tolden, og derfor har narkokarteller forfinet deres måder at smugle på. TheLadBible har kigget på nogle af de vildeste måder, der er blevet smuglet på. 

Falske bryster

Det er egentlig ret godt tænkt, at skjule stoffer i en kvindes silikonebryster. Når hun så er kommet over grænsen, kan man jo bare operere implantaterne ud igen. At det er lykkedes at finde nogen, der vil lægge krop til sådan et smuglerforsøg kan nok undre de fleste, men det er en metode, som smuglerne benytter sig af.

En kvinde blev anholdt på vej fra Colombia til Frankfurt med stoffer til en værdi af op mod to millioner kroner i babserne. Hun blev opdaget, da sikkerhedspersonalet fandt friske ar omkring kvindens bryster. Hun blev derfor sendt på hospitalet og fik der opereret stofferne ud af brysterne.   

Katapulter

Det lyder som en opskrift fra middelalderen, men katapulter bliver stadigvæk brugt. Dog ikke til at nedlægge borge, men til at kyle stoffer over grænserne. 

Det er dog ikke den mest geniale metode, da toldere hurtigt kan få øje på, at du står der med dine kammerater og nå ja en kæmpe katapult der fyrer pakker hen over grænsehegnet. 

Derfor bliver den metode primært brugt om natten, og det kan derfor være svært at finde stofferne for dine medsammensvorne, som står på den anden side. 

Men det er opfindsomt, selvom det nok giver et forklaringsproblem, når du bliver snuppet med en kæmpe katapult og flere kilo ulovlige stoffer.  

ANNONCE
iStockphoto - Bazooka og falske bryster: Her er de vildeste måder narkokartellerne smugler stoffer på iStockphoto

Gulerødder

Det lyder som en plan, der er dømt til at gå galt. At køre lige i armene på tolderne med ladet fyldt med ulovlige stoffer. Det var alligevel den idé, et par mexicanske smuglere fik, da de skulle smugle et helt ton cannabis over grænsen mellem Mexico og USA. 

Helt dumme havde smuglerne dog ikke været, de havde nemlig pakket stofferne ind som gulerødder i orange tape og lagt dem sammen med en masse andre gulerødder. Og dermed regnede de med at kunne passere, som en lastvogn med en ganske uskyldig ladning gulerødder. 

Ikke overraskende kunne hundene ved tolden hurtigt lugte sig frem til, at der blandt gulerødderne lå et ton af de mere ulovlige planter.  

Tunneller

Det har altid været smart at gå under jorden, hvis man ikke vil opdages. Og det ved smuglerne også. Og selvom mange af tunnellerne har været dårligt lavede, så har de været flere kilometer lange. Særligt på grænsen mellem USA og Mexico har man set mange underjordiske gange lavet af smuglerne. En smart måde at få varer over den samme rute gentagne gange.

Men nogle gange, er det ikke kun tunneller gravet hurtigt med en gammel skovl bare for at kunne bære lidt stoffer over på den anden side. 

I april fandt politiet i USA en gigantisk tunnel, der første under grænsehegnet mellem Mexico og USA. Tunnellen var ikke kun til at gå i, der var også lagt et jernbanespor ind, så store mængder af ulovlige stoffer kunne blive smuglet over ad gangen. Den underjordiske gang var også elektrificeret, der var lys og ventilation. Altså et stort stykke arbejde lagt forud for at kunne smugle stoffer over grænsen.

Droner

Amazon vil sikkert påstå, at det er dem, der fik idéen med at levere pakker via droner. Men faktisk har narkokartellerne brugt de ubemandede flyvere til at levere stoffer over grænserne i årevis. Det er ret smart, for dronerne bliver ikke set på en radar, og kan flyve både hurtigt og lavt. 

Det kan dog lade sig gøre at opspore smuglerne. Sidste år blev to mænd anholdt for at smugle 12 kilo heroin over grænsen ved San Diego i USA. 

ANNONCE
iStockphoto - Bazooka og falske bryster: Her er de vildeste måder narkokartellerne smugler stoffer på iStockphoto

Bazooka

Det lyder som en opfindelse, man ville se i en tegnefilm. Men den skulle være god nok. Narkokartellerne er vanvittigt opfindsomme, og det at affyre en bazooka over et grænsehegn må være et af de vildeste påfund. 

Politiet i Mexico har flere gange konfiskeret køretøjer, der har bazookaer påmonteret. Med dem kan smuglerne skyde stofferne flere hundrede meter over på den anden side af grænsen. Her kan en modtager være klar til at hente pakken og skynde sig væk fra stedet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce