Magasinet M!

Biler med pondus: Når Volkswagen og Tesla leder vejen

Kampen blandt bilproducenterne om at producere den mest attraktive og efterspurgte bil er hård og nådesløs. Der er ikke meget betænkningstid at hente, og de er hele tiden nødt til at følge med på noderne, hvis de ikke vil præsentere forældede og utilstrækkelige modeller. Volkswagen og Tesla må siges at være nogle af mastodonterne på markedet, og de holder sig hele tiden I den absolutte front.

Men hvad vil deres nye modeller egentlig byde på? Og hvad vejer tungest, når vi skal vælge vores foretrukne køretøj?

Tesla; Model Y som vi har ventet længe

Tesla er et eksklusivt bilmærke, som på trods af sine få år på markedet, har opnået stor anerkendelse og popularitet både i Danmark og i resten af verden.
Måden hvorpå bilen fabrikeres, designes og præsenteres skiller sig ud, og den unikke stil og fremtoning appellerer til mange.

Udover at være elegant, eksklusiv og frembrusende, så sidder Tesla-bilerne også i førertrøjen når det kommer til elektrisk mobilitet. Tesla har siden sin opstart i 2003 valgt at satse på elbiler og hele den proces der følger med.

Den ene model overrumpler den anden, og det sidste skud på stammen er den famøse Model Y, som rammer det danske marked i 2021. Her kommer Tesla med en bil som tilbyder 7 sæder, en Dual Motor og en topfart på 241 km/t. 

Prisen er endnu ikke fastsat på det danske marked, men for den almene borger kan det være nyttigt at undersøge sine muligheder for bilfinansiering hos Santander, inden man bruger hele sin formue på den eksklusive og bæredygtige bil.

Volkswagen; ID.3 er en elektrisk favorit

Til forskel fra Tesla så må Volkswagen i den grad siges at have nogle år på bagen. Bilproducenten blev grundlagt i 1936, og har siden været en af de førende fabrikanter af biler på verdensmarkedet.

Volkswagen har altid været en vigtig og magtfuld spiller på bilmarkedet, og har i den forbindelse også lagt en dyd i at tænke innovativt og med henblik på fremtiden.

Med den kommende model ID.3 forsøger de hos Volkswagen netop at omfavne fremtiden og imødekomme de nye tendenser og behov.
Med denne model får forbrugeren en bæredygtig elbil med en god rækkevidde og tidssvarende design.
Igen kan man sige at prisen måske ikke matcher den almene borgers pengepung, men med en mulighed for billån kan det være at man som forbruger vælger at prioritere en grønnere bil fremfor et andet køb af en vis størrelse.

På hvilket grundlag vælger vi vores biler?

Hvorvidt vi vælger en Tesla, en Volkswagen eller en helt tredje bil afhænger af mange faktorer.

Hvilke elementer der vejer tungest for den enkelte, kan variere, men der er visse aspekter som berører de fleste.

De seneste år har der været en massiv diskussion omkring bæredygtighed, klima og den grønne omstilling, og bilproducenterne såvel som forbrugerne har været nødsaget til at tage stilling til denne debat.

Der kommer kontinuerligt flere elbiler på markedet, og det må siges at udbuddet forsøger at imødekommer efterspørgslen. Mange mennesker har en stærk holdning til de aftryk vi sætter på jorden, og skal de vælge et nyt køretøj, så forsøger de at inddrage deres miljøbevidsthed i valget.

Bilerne må i høj grad siges at være en stor synder, når det kommer til CO2-udledning og den globale opvarmning, og vælger man at satse på vedvarende energi såsom el, så vil det rette valg også være en bil der kører på elektricitet og ikke fossile brændstoffer.

Elbilerne er kommet for at blive, og vil man sikre sig et køretøj som er skånsomt for planeten, så er det ikke en fejl at se mod de nye modeller fra eksempelvis Tesla og Volkswagen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE