Magasinet M!

Britisk stærkmand popper begge knæskaller i løftekonkurrence - se videoen her

Av, av, av..

Amatør-strongman Dan Jones stod på tærsklen til sin største sejr nogensinde, da hans drømme blev smadret af en brutal skade. Under en konkurrence i Southport tidligere på måneden blev den 29-årige IT-analytiker ramt af en alvorlig skade, hvor han kollapsede til jorden - og hans knæskaller skød op i hans lår, da begge hans patella-sener sprang.

Jones, der havde kæmpet sig til andenpladsen i konkurrencen, manglede kun at bære 80 kg vægt de sidste 20 meter for at krydse målstregen og måske sikre sig sejren. Men katastrofen ramte lige før målet, og hvad der lignede en triumf, endte med en skæbnesvanger skade. Med knæskader, der krævede fem timers operation, er Jones nu midt i en lang rehabilitering – og står over for en fremtid uden sikkerhed for, om han nogensinde vil konkurrere igen.

Fra sin hospitalsseng i Crewe fortæller han om chokket og smerten ved ulykken: "Jeg følte, jeg brændte. Mine knæskaller var skudt op i mine quads, og det hele skete på få sekunder. Det var helt surrealistisk – én bevægelse, og så var det hele ovre."

Efter at have analyseret optagelserne af hændelsen med lægerne, forklarer Jones, at skaden kom ud af det blå. Hans højre patella-sene sprang pludselig, hvilket fik hans ben til at folde sig under ham. Sekunder senere gik det samme med venstre ben. Det var en "freak accident", som han selv kalder det.

Jones var ikke bare en amatør-udøver. Han havde allerede gjort sig bemærket på den britiske strongman-scene med sin første sejr i Manchester tidligere i år. For ham var sporten mere end blot en hobby – det var en passion. Og netop derfor er lægernes dystre prognose svær at acceptere. Ifølge kirurgens vurdering kan skaden muligvis sætte en stopper for hans fremtidige konkurrencer. Der er ingen garanti for, at hans krop nogensinde vil kunne klare det ekstreme pres fra sporten igen.

Alligevel holder Jones fast i håbet: "De siger, det kan være slutningen på mine konkurrencer, men vi ved det ikke endnu. Jeg vil kæmpe for at komme tilbage. Min største drøm er at blive far og kunne lege med min datter – det er mit primære mål nu."

Tjek den voldsomme video ud herunder - det er ikke for sarte sjæle:

ANNONCE
Del

Seneste nyt