M!

Cykelrytter fik professionel kontrakt: 3 dage efter blev han fyret

Er det her verdens korteste karriere som professionel cykelrytter?

Cykelrytter fik professionel kontrakt: 3 dage efter blev han fyret

25-årige Alberto Callego gik en lovende fremtid i møde som professionel cykelrytter, da han før denne sæson - fra årsskiftet - skrev kontrakt med det spanske cykelhold Caja Rural. Nu skulle der tjenes penge på den sport, han havde dyrket det meste af sit liv. Men glæden varede kort for den spanske bjergrytter. For nu er han nemlig blevet testet positiv for doping efter et rutinetjek.

Det skriver Eb.dk.

Testen blev foretaget 3. januar i år - blot tre dage efter, at Callego havde underskrevet sin kontrakt med Caja Rural. Her meddelte UCI (Det Internationale Cykelforbund), at prøven viste spor af af det forbudte stof Stanozolol - det samme stof, som blandt andet 100-meter-løberen Ben Johnson blev fældet for under De Olympiske Lege i Seoul i 1988.

Og Caja Rural tøvede ikke med at reagere, selvom Callego har ret til også at få taget en ny prøve af testen. "Du er fyret", lød beskeden.

Ifølge Eb.dk udsendte holdet i den forbindelse en pressemeddelelse med lyden:

"Caja Rural annoncerer, at holdet har besluttet at ophæve Alberto Callegos kontrakt efter at have hørt om hans resultat af antidoping-testen taget 3. januar 2016"

Beslutningen skulle være blevet taget i overensstemmelse med de gældende regler og holdets egen politik.

Callego skulle ellers have debuteret søndag i det franske endagsløb Grand Prix Cycliste la Marseillaise. Men det må han altså nu skyde en lang pil efter. Han har ifølge det danske medie ikke ønsket at kommentere på sagen endnu, så mon ikke han ved, at han har jokket godt og grundigt i spinaten?

Del