Magasinet M!

De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Det kan godt være, du stadig hader fodboldtossen for sit dick-move imod dommeren i 2007-fadæsen mod Sverige. Men han er vand i forhold til dette

De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Phillies-fan brækker sig ud over barn

Sport: Baseball

Tilbage i 2010 var en Matthew Clemens lige blevet 21 år. Det skulle han selvfølgelig fejre med at drikke sig sanseløst beruset sammen med sine venner til en MLS-kamp. Efter en politimand (der tilbragte sin fridag på stadionet med sine to døtre på henholdsvis 15 og 11 år) bad ham om at dæmpe sig, svarede de fulde fyre igen ved at hælde øl og spytte på familien. Chokerende nok resulterede det kun i, at én af the lads blev smidt ud fra stadionet.

Men det stopper ikke her. Hovedpersonen i vores historie var i hvert fald ikke færdig. Clemens fortalte sine venner, at han snart ville lave lidt af en move. Herefter stak han to fingre i halsen og brækkede sig ud over politimandens 11-årige datter. Hvad der herefter skete, behøver vi ikke komme nærmere ind på, men det endte med, at den 21-årige mand blev stillet for en dommer og idømt en fængselstraf. Så kan han fandeme lære det.

ANNONCE
De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Giants-fans bombarderer Chargers-spillere med snebolde

Sport: Amerikansk fodbold

Giants' stadion var blevet dækket med sne i den sidste kamp i regular season tilbage i 1995, da en pludselig snestorm havde ramt New York. Der var ikke tid til at rydde stadionet for sne inden kampen, som Chargers blev nødt til at vinde for at kvalificere sig til playoff-spillet. Men så begyndte Giants-fansene selv at rydde sneen - ved at samle det op og kaste på Chargers-spillerne. En i trænerstaben blev slået bevidstløs af en ishård snekugle og blev fragtet fra sidelinjen på en båre.

På en måde forstod man godt Giants-fansene, for deres hold havde tabt dobbelt så mange kampe den sæson, som de havde vundet. Og det var nok kombinationen af at være fuldstændigt ligeglade med deres hold, for mange øl og bidende frost, der satte gang i sneboldskrigen. Chargers trak forresten det længste strå og vandt kampen 27-17.

ANNONCE
De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Texas Rangers-fans hylder afdød fan med affald

Sport: Baseball

Tilbage i 2011 faldt en mand ud over tribunen, da han forsøgte at gribe en bold til sin søn. Han var død på stedet. For at ære hans minde og gøre noget godt for familien, plantede Rangers en mindesten uden for stadionet i Arlington.

Da første kamp i 2014-sæsonen løb af stabelen, havde folk fundet ud af, at stenen kunne bruges til andet end bare at minde den afdøde fan. Det var nemlig et super bekvemmeligt sted til at komme af med alt sit shit, man ikke gad at bære på længere (læs: tomme øldåser). Ja, du læste rigtigt. De forvandlede en rørende hyldest til en mini-losseplads. Det ville have været passende, hvis det var en hyldest til de stor-konsumerende Rangers-fans generelt, men vi snakker altså om en afdød familiefars tragiske mindested.

Texas Rangers lovede efterfølgende, at det aldrig ville ske igen - forhåbentlig ved at hyre en gruppe rigtige Texas Rangers til at vogte stedet.

ANNONCE
De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Fan Man crasher diverse sportsbegivenheder

Sport: Fodbold og boksning

Han hed James Miller, men var bedst kendt som Fan Man. Ikke på grund af sin hengivenhed til sport generelt, men på grund af en egentlig fane, der var hægtet fast på hans ryg. Den brugte han til at lave afsindigt dumme stunts med.

I 1993 faldskærms-crashede Fan Man en bokse-sværvægts-titelkamp mellem Evander Holyfield og Riddick Bowe i Las Vegas. Efter at have svævet rundt oven over Caesar's Palace landede han i 7. runde med skridtet først ned i siden af ringen mens faldskærmen stadig sad fast i lyset ovenover. Fans begyndte at tæske løs på Fan Man, og han blev til sidst ført væk fra arenaen.

Millers forklaring var, at han havde fløjet rundt over Las Vegas, da han ved et uheld landede lige ned i ringen, efter at der var opstået mekaniske problemer. Yeah right. Det samme skete nemlig under en fodboldkamp i England, mens han nåede toppen af sin karriere, da han landede oven på Buckingham Palace, trak sine bukser ned og viste, at hans underkrop var malet grøn. Herefter blev han smidt ud af England til evig tid.

ANNONCE
De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Serbiske fodboldfans sætter ild til hinandens stadioner

Sport: Fodbold

Man siger, at professionel sport er en fed måde at komme af med alle de fjendtligheder, der ellers ville forårsage krige. Det kan dog diskuteres, hvis man ser på serbisk fodbold, da der ikke er specielt stor forskel på de to ting her. I midt-40'erne, formede to rivaliserende politiske fløje deres egne hold, Røde Stjerne og Partizan - 70 år efter er spændingerne stadig gigantiske.

I 2013 blev det for meget for Partizans fans, da Røde Stjerne vandt Beograd-derbyet hjemme. De besluttede sig herefter at sætte ild til stadionsæderne. Samtidig var det også en slags "tak-for-sidst"-aktion, da Røde Stjernes fans havde gjort det samme i 2009 på Partizans stadion. Selv når de ikke hygger sig med lejrbål, ligner de mere "normale" opgør mellem de to hold noget fra en Michael Bay-film. Det må kræve seriøse nosser at arbejde som sikkerhedsvagt her.

ANNONCE
De 6 værste, dummeste og vanvittigste sportsfans i historien

Europæiske fodboldfans bliver ved med at skyde fyrværkeri efter målmand

Sport: Fodbold

Af en eller anden grund bliver fyrværkeri betragtet som den ultimative måde at vise sin patriotisme på. Hvor vi i Danmark kun fyrer det af omkring nytår, er det en hverdagsting, hvis du bevæger dig lidt længere øst på i Europa. Især under fodboldkampe. Og hvem går det så for det meste ud over? Målmanden, selvfølgelig.

I en kamp mellem Zenit St. Petersburg og Dynamo Moskva i 2009 skød en fan en raket efter modstanderens målmand, Antonin Shunin. Den eksploderede for fødderne af Shunin, blæste ham tilbage, slog ham bevidstløs og gav ham alvorlige forbrændinger. Samme år skete det samme for en målmand i en kamp i den rumænske liga samtidig med, at en fan stormede banen og slog en spiller i hovedet.

Senest var det så den russiske landsholdsmålmand Igor Akinfeev, der blev ramt af fyrværkeri i en EM-kvalifikationskamp i Montenegro i år. Så når du tager til New Firm i Brøndby, skal du bare tænke på, at det sådan set er meget fredeligt i forhold til Østeuropa.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce