Magasinet M!

Disse hold favoriserer danskerne, hvis Danmark ryger ud af VM

Hvem sætter du dine penge på?

Hvis Danmark må forlade sommerens VM-slutrunde, holder flest danske fodboldfans med Tyskland. Det viser en ny undersøgelse fra fodboldeksperterne fra Unisport.dk, som har undersøgt, hvem danske fodboldfans ellers holder med.

Selvom mange danske fodboldfans tror på dansk VM-succes, så er det nok alligevel de færreste, der har fantasi til at tro, at Danmark kan gå hele vejen og løfte VM-trofæet. Det bekræfter bookmakerne, hvor en dansk VM-triumf flere steder giver pengene 100 gange igen.

Men hvem holder de danske fodboldfans egentlig med, hvis de danske drenge ryger ud af VM-turneringen? Det har Unisport.dk, som er Nordens største webshop specialiseret i fodboldudstyr, spurgt 1.000 danskere om i en ny YouGov-undersøgelse.

Tyskland er danske fodboldfans nummer to

Her fremgår det, at Tyskland er favorit blandt de danske fodboldfans, hvis de skal vælge en andenprioritet. Hele 17 pct. af de danske fodboldfans svarer, at Tyskland er deres andenprioritet, mens 7 pct. holder mere med Tyskland end Danmark.

Også det brasilianske sambahold er populære hos danskerne. 14 pct. af de danske fodboldfans har Brasilien som deres andenprioritet, mens 5 pct. hepper mere på Brasilien end Danmark. Også vores svenske naboer får sympati fra danskerne, hvor 14 pct. har svensken som deres andenprioritet.
 
På de efterfølgende pladser kommer England og Spanien, mens også Island, der stjal mange danskeres hjerter under EM i 2016 og nåede kvartfinalen, har mange danske fans.

“Tallene viser, at danske fans i høj grad holder med deres nordiske naboer. Tyskland tilhører den absolutte verdenselite, og de vandt VM i 2014 på en måde, som har givet dem mange fans. Sverige er altid populære hos danskerne, og derudover er det de store fodboldnationer som Brasilien, Spanien og England, som får danskernes støtte,” siger Michael Burk fra Unisport.

Midtjyderne er de største landsholdsfans  

I undersøgelsen svarer 71 pct. af de danske VM-fans, at Danmark er det hold, som de holder mest med til VM. Et kig på de regionale forskelle viser, at der er størst opbakning til det danske landshold blandt de fodboldinteresserede i Midtjylland og færrest i Syddanmark. 

Af de adspurgte svarer hele 83 pct. af midtjyderne, at Danmark er deres favorithold. Det samme gælder imidlertid kun 63 pct. af de adspurgte i Syddanmark.

“Rapporten viser, at danskernes opbakning til landsholdet kommer an på, hvor de bor i Danmark. Vi kan fx se, at sønderjyderne er nogle af dem, der holder mindst med Danmark, hvilket måske hænger sammen med forholdet til deres tyske naboer,” siger Michael Burk fra Unisport.

Toplisten: Danske fodboldfans støtter disse VM-hold, hvis Danmark ryger ud
1)     Tyskland (17 pct.)
2)     Brasilien (14 pct.)
3)     Sverige (14 pct.)
4)     Spanien (8 pct.)
5)     Island (8 pct.)

Undersøgelsen er foretaget i perioden 6. til 10. juni 2018 blandt 1000 danskere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce