Magasinet M!

Efter talrige flugter: Sådan vil man holde narkobaronen "El Chapo" bag tremmer

Nogle kalder ham den mest magtfulde narkoboss i verden lige nu, og det har vist sig at være umådeligt svært at holde ham bag tremmer. Men nu er han fanget igen, og nu gør man alt for at han ikke kan flygte - igen.

Mexico er et land, som er fyldt med tequila og smukke mørkhårede skønheder.

Dersværre er det også et land, som er fyldt med narkorelateret kriminalitet, hvor der i årevis har været en blodig krig ved grænsen til USA.

Én af dem, som har tjent styrtende på den krig er narkobaronen "El Chapo", som flere gange er blevet fanget, men næsten lige så mange gange er flygtet igen.

Han blev d. 8. januar fanget igen, og nu tager Mexico ingen chancer for at han atter skal flygte.
Det vil være en pinlig og ydmygende affære for landet og for præsidenten Enrique Peña Nieto.

Derfor har man spyttet millioner af kroner i fængselskassen for at skabe et ulideligt hotel gitterly i El Centro Federal de Readaptación Social Número 1, også kendt som 'El Altiplano', som narkobossen aldrig vil komme ud fra - medmindre han udleveres til USA, skriver CNN.

Da 'El Chapo' flygtede fra fængslet i juli sidste år, skete det gennem en 1.500 meter lang tunnel, som var gravet under fængslet og op til hans brusekabine.

Nu har man fjernet dén mulighed ved at forstærke gulvet med stålarmering og udstyret hele fundamentet under fængslet med sensorer.

 

ANNONCE
Efter talrige flugter: Sådan vil man holde narkobaronen "El Chapo" bag tremmer

Cirka 1.000 nye overvågningskameraer skal fjerne alle blinde vinkler og en elitegruppe på 35 mænd skal konstant overvåge 'El Chapo'. De er selvfølgelig også selv under overvågning og har en flok særligt trænede politihunde med sig.

Disse skal også prøvesmage hans mad - i tilfælde af, at nogen vil prøve at forgive ham.

Man vil også fjerne muligheden for at komme ind til 'El Chapo' ved konstant at flytte ham fra celle til celle i et vilkårligt mønster. Fx sad han de første fem dage i syv forskellige celler.

Der er selvfølgelig også det menneskelige element, hvor det viste sig, at hele 62 ansatte var involveret i hans sidste flugt, så tiden vil vise, om den mexicanske regering kan undgå, at narkobossen bestikker og truer sig til hjælp.

Men den mexicanske præsident har meldt ud, at man vil arbejde for, at 'El Chapo' vil blive udleveret til USA, så de står med ansvaret. Men sådan en sag kan tage måneder og år, og det bliver ikke ligefrem lettere af, at 'El Chapos' advokater trækker sagen i langdrag.

'El Chapo' menes i øvrigt at være god for knap 7 mia. kroner.

Herunder kan du se et nyhedsindslag om hans tidligere flugt og den tunnel, som blev gravet under fængslet. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt