Magasinet M!

Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

Meget er sket for dansk fodbold igennem de sidste 100 år. Så meget, at du muligvis har glemt flere af de rekorder, der er enestående for dansk fodbold og også nogle af dem, du helst vil glemme.

Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

Morten Olsen

Den første til... både at være træner og spiller i over hundrede landskampe for samme nation. Morten Olsen spillede 102 landskampe imellem 1979 og 89 og var samtidigt også den første dansker, der nåede over 100 kampe som spiller.

Hvis man lægger antallet af kampe som træner oveni, har han været involveret i cirka en tredjedel af alle danske landskampe nogensinde. Derudover er han fra 2013 den landstræner i Europa, der i længst tid har siddet på posten. 

Vi vil altid huske ham for... at føre Danmark til to VM-slutrunder. Det har ingen anden dansk landstræner gjort. 

ANNONCE
Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

Sophus "Krølben" Nielsen

Den første til... at score 10 mål i én landskamp. Han scorede også i Danmarks første officielle landskamp nogensinde, da vi i 1908 slog Frankrigs reservehold med 9-0. De 10 mål i samme kamp var også mod Frankrig, denne gang mod deres A-hold, en kamp som Danmark vandt med 17-1. 

Rekorden for flest mål i samme landskamp blev slået i 2001 af australieren Archie Thompson, der scorede 16 mål i en 31-0 sejr over Samoa. Men Krølben har stadig den europæiske rekord.  

Vi vil altid huske ham for... at han har en bar opkaldt efter sig. Det må være enhver mands drøm. 

ANNONCE
Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

EM 2000

Den første (nation) til... at tabe alle tre kampe og ikke at score ét eneste mål under gruppespillet i en EM-slutrunde. Det gjorde vi i 2000 under træner Bo Johansson, der efter slutrunden heldigvis blev afløst af Morten Olsen. Danmark tabte 3-0 til Frankrig, 3-0 til Holland og 2-0 til Tjekkiet. En målscore på 0-8 er alt andet end imponerende. 

Både Irland og Bulgarien har sidenhen gjort det næsten ligeså dårligt. Bulgarien endte uden sejre og med en målscorer på 1-9 i 2004 (de tabte blandt andet 2-0 mod Danmark), og Irland præsterede det samme i 2012. De kan dog trøste sig med, at de i det mindste formåede at score et mål.

Vi vil altid huske dem for... at landstræner Bo Johansson udtog et hold, hvor størstedelen af spillerne var skadede eller ikke i nærheden af at være kampklar. Desværre lærte Morten Olsen ikke af historien, da han udtog truppen til VM i Sydafrika i 2010. 

ANNONCE
Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

"Guld" Harald Nielsen

Den første til...at blive solgt for over 300.000 pund, da han i en rekordhøj transfer i 1967 skiftede fra Bologna til Inter Milan. Han besad desværre kun rekorden et enkelt år, før en eller anden italiener slog den, og cirka et årti senere blev den første fodboldspiller solgt for mere end en million pund.

Harald Nielsen er den yngste debutant på landsholdet nogesinde, da han som bare 17-årig var med i en kamp mod Norge, hvor han også scorede sit første mål. Han døde som 73-årig i 2015.

Vi vil altid huske ham for... hans deltagelse ved OL i 1960, hvor han fik tilnavnet "Guld" Harald. Han var det yngste medlem af truppen, men blev alligevel topscorer ved turneringen og førte Danmark til finalen, som vi desværre tabte på trods af hans tilnavn.

ANNONCE
Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

Ebbe Sand

Den første fodboldspiller til... at score et mål efter kun 16 sekunder på banen i en VM-slutrunde. Året var 1998 og Danmark mødte Nigeria i ottendedels-finalen i Frankrig. I 59. minut blev målscoreren til 1-0, Peter Møller, skiftet ud, og ind kom Ebbe Sand, der kun skulle bruge en enkelt berøring, før han scorede på Michael Laudrups geniale oplæg. Rekorden står stadig. 

Vi vil altid huske ham for... hans ydmyghed omkring hans store talent. Nogle Brøndby fans vil måske også huske, at han har rekorden for flest scorede mål i en Superliga sæson, da han samme år som VM i Frankrig scorede 28 mål i 33 kampe for Vestegnen. En rekord, der heller aldrig er blevet slået.

ANNONCE
Fem fodboldrekorder du ikke vidste, Danmark besidder

De let forglemmelige

Her er nogle rekorder, som landsholdsspillere eller landsholdet besidder, men som var for dumme til at få sin egen plads på listen.

Længste periode imellem to VM mål
Michael Laudrup, 12 år imellem første mål i 1986 og sidste mål i 1998.

Elimineret flest gange ved gruppespillet i en EM-slutrunde
Danmark er med fire på en delt førsteplads med England og Rusland.  

Flest nederlag ved alle EM-slutrunder
Danmark med 14. Tyskland har vundet flest med i alt 43 sejre.

Flest kampe i træk uden at score ved en EM-slutrunde
Fire kamp i træk er nok til, at Danmark har denne triste rekord.  

Flest kampe i træk uden at spille uafgjort
27 kampe i streg endte med enten en sejr eller et nederlag. Hvis man tænker over det, er det faktisk næsten imponerende...

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt