Magasinet M!

Fodboldens største primadonnaer

'Det findes to Jesus Kristus. Og den ene spiller i Barcelona.'

10. Nicolas Anelka

Franske Anelka kaldes ikke uden grund 'enfant terrible' på modersmålet fransk. Den 30-årige Chelsea-angriber har en tendens til at blive uvenner med både medspillere og managers, og han er ikke kendt for at være loyal overfor de klubber, han optræder for. De mange klubskifte i karrieren har dog ført til, at den kontroversielle franskmand i dag sidder på en rekord. Han er nemlig den spiller i verden, der er blevet handlet for flest penge: Cirka 710 millioner kroner.

ANNONCE

9. Thomas Gravesen

Inden Gravesen i januar stoppede karrieren, nåede den 33-årige fodboldpensionist at spille 66 landskampe og optræde for storklubber som Hamburger SV, Everton, Celtic og Real Madrid. Vildmandens historie handler dog om storhed og fald, og hans udskejelser er notoriske. På billedet 'slås' Gravesen, der afsluttede karrieren med et berømt presse-boykot, med en anden primadonna, nemlig brasilianske Ronaldo.

ANNONCE

8. Cristiano Ronaldo

Den kun 24-årige Ronaldo er udråbt som verdens bedste fodboldspiller, og mens der ikke hersker tvivl om portugiserens talent, så hersker der heller ikke tvivl om hans tendenser til at spille tudefjæs. Det har fået Alex Ferguson, der ellers aldrig kritiserer sine egne spillere i medierne, til at give superstjernen tørt på: 'Cristiano Ronaldo forventer at få frispark, hver gang han bliver tacklet', lød det for nylig fra den legendariske manager.       

ANNONCE

7. Francesco Totti

Herhjemme er han ikke mindst kendt for at spytte Christian Poulsen i ansigtet, men den 32-årige Roma-spiller er også flere gange blevet beskyldt for at være indbegrebet af den italienske primadonna-type. Det vil sige selvfed, arrogant og en skuespiller af rang. Men det kan selvfølgelig også være svært at holde benene på jorden, når man behandles som en gud i Rom.

ANNONCE

6. Romario

I Brasilien kalder de Romario for 'den lille', men Romario mener selv, at han den største. Med udtalelser som: 'Jeg er den bedste brasilianer siden 1970' og 'Gud skabte mig for at glæde folk med mine mål', hersker der ingen tvivl om, at den lille måltyv har endog meget høje tanker om sig selv. Men med 1000 mål og 27 år som professionel fodboldspiller på CV'et, skal der selvfølgelig også være plads til begejstring.

ANNONCE

5. Eric Cantona

Franske Cantona, der måske er den mest karismatiske fodboldspiller nogensinde, var som spiller kendetegnet ved en kombination af kæmpe talent og ditto ego. Der er mange gode historier om den 42-årige legende, som til dato omtales 'King Eric' blandt United-fans, men den mest velkendte er formentlig, da han rettede et flyvende kung fu-spark mod en Crystal Palace-fan, der formastede sig til at råbe 'Frog bastard'.

ANNONCE

4. Zlatan Ibrahimovic

Det kommer nok ikke bag på nogen, at svenske Ibrahimovic betegnes som en af europæisk fodbolds største primadonnaer. Den 192 centimeter høje Inter-angriber ynder at omtale sig selv i tredjeperson, og 'Satan' har attitude for et helt hold. Da en journalist i 2004 spurgte ind til nogle skrammer, som svenskeren havde pådraget sig under en kamp mod England, lød svaret således:' Det ved jeg ikke. Det må du spørge din kone om'.

ANNONCE

3. Hristo Stoichkov

'Det findes to Jesus Kristus. Og den ene spiller i Barcelona.' Den bulgarske angriber var ikke beskeden, da han spillede på Barcelonas 'Dream Team' i 1990'erne. Måltyven yndede at skælde ud på medspillere, modspillere og dommere, hvis tingene ikke gik efter hans næse, og selv Eric Cantona var imponeret af angriberens iltre temperament: 'Hristo er en af fodboldens allerstørste egoer. Han er som en vulkan, og jeg virker apatisk i forhold til", sagde Cantona efter at have spillet mod Stoichkov.

ANNONCE

2. Johan Cruyff

Der er ingen tvivl om, at Johan Cruyff er en af historiens bedste fodboldspillere - og der er slet ingen tvivl hos hollænderen selv. Det kræver også sin mand at komme med følgende postulat: "Min skygge hviler for evigt over Barca. Det var mig, der gjorde den klub stor. Før mig intet Barca, efter mig intet Barca." Sådan lød Cruyffs afskedstale, da han i 1996 blev fyret som træner for Barcelona - efter utallige konfrontationer med spillerne.  

ANNONCE

1. Diego Maradona

Han er kun 165 centimeter høj, men den lille argentiner med det gigantiske talent har alle dage været udstyret med et enormt ego og et særligt tæt forhold til Gud. Det var som bekendt også med lidt hjælp fra Gud, at Maradona i 1986 scorede et af karrierens vigtigste mål. Den argentinske folkehelt har efterhånden haft lige så mange nedture som opture, og anekdoterne om Maradona er uendelige. Vi tager hatten af for 'den lille tykke' - og hylder ham som den største primadonna nogensinde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE