Magasinet M!

Kessler om rematch: Ruiz kommer med 300 km/t - men Joshua er klar!

Der er lagt op til et brag af en fight mellem Joshua og Ruiz. Kan Joshua komme tilbage?

Den nuværende verdensmester, Andy Ruiz Jr, skal endnu engang i ringen mod den tidligere mester, Anthony Joshua. Her skal Joshua forsøge at genvinde sit verdensmesterskab i de tre store forbund, WBA, IFB og WBO, i sværvægt. Det sker i en revanchekamp mod Ruiz i Saudi Arabien den 7. december. 

Det bliver en kamp fyldt med spænding og to top-klare boksere. 

Sidst de to boksere mødte hinanden var den 1. juni 2019, i New York, i en VM-kamp. Ruiz skulle slet ikke have bokset kampen, men blev indkaldt som erstatning for Jarrell Miller. Han havde fem ugers forberedelse og kom som en kæmpe overraskelse. I syvende omgang sikrede en teknisk knockout Ruiz sejren. Og Joshua var ikke længere ubesejret. 

Siden da har de to forberedt sig forud for revanchekampen.  

Joshua har bl.a. fået gode råd om kost og træning fra en anden disciplineret bokser, Vladimir Klitschko. Vi kommer til at kunne se en tydelig forskel på Joshuas krop i den kommende kamp. 

Hvis man spørger Joshua ind til nederlaget mod Ruiz sidste gang, så er han klar i spyttet. Bæltet definerer aldrig manden.

"Jeg opførte mig som en mester, inden jeg havde et bælte. Ét nederlag fjerner ikke en leopards pletter. Vi leger ikke, når det handler om boksning. Vi er alvorlige, og efter at have taget nederlaget, har jeg haft tid til at reflektere".

Også Joshuas sparringspartner, Timothy Moten, melder Joshua klar. Han er i strålende form, trods nederlaget i første opgør mod Ruiz. 

"Joshua er klart den hårdeste puncher, jeg har været i ringen med. Han har et fokus, som jeg ikke har set tidligere. Jeg tror måske, han havde brug for det wake-up call. Han havde brug for at få sulten tilbage, og jeg siger dig, den er tilbage. Han har den der krigerånd. Han er som en fokuseret løve i bur, og når tiden er den rette, vil han blive sluppet løs".

Vis dette opslag på Instagram

Clash On The Dunes ? @underarmourUK

Et opslag delt af Anthony Joshua (@anthonyjoshua) den

ANNONCE

Vi har taget en snak med Mikkel Kessler, som skal være kommentator under lørdagens kamp. Han forventer to nervøse, men kampklare boksere. Læs med herunder. 

Ruiz er den første der har besejret Joshua - hvordan bliver det for ham at møde Joshua endnu en gang?

Det bliver hårdt for ham. Nu kender verden ham, og nu skal han selv ud og bevise noget. Men han virker for mig som en gut, der er meget seriøs, og han vil ikke bare være tilfreds med at have slået Joshua for så at blive slået ud i revanche-kampen og blive glemt igen. Så jeg tror, han kommer endnu skarpere, end han var første gang.

Sidste kamp havde Ruiz kun fem ugers forberedelse, nu har haft en del længere tid - hvad kan vi forvente af ham i denne kamp?

Det er forskelligt fra bokser til bokser. Nogle bliver også træningstrætte efter et stykke tid. Men nu har han haft god tid til rigtigt at studere, hvilke ting Joshua gør. De ting der bare sidder fast, og som man ikke kan lave om på. Det er selvfølgelig både en udfordring, men også positivt for Ruiz, at han får lov at forberede sig på Joshua så lang tid før.

Hvad tror du Joshua har forberedt sig særligt på ift. sidste kamp mod Ruiz? 

Jeg tror, Joshua har forberedt sig på det mentale. Han kom ikke ordentligt ind i den første kamp, og det skal han den her gang. Og så tror jeg også, han har trænet lidt hårdere. Han er blevet boostet af medierne som den bedste af de bedste. De har snakket om Wilder, Fury og Joshua mange gange, og jeg tror gerne, de vil have ham ind i sådan en kamp. Men det mentale skal være på plads først. Og så skal han ikke tage fejl af Andy Ruiz igen.

Hvad er det Ruiz kan som Joshua ikke kan - og omvendt? Hvad er deres styrker?

Mange af de boksere, som Joshua har mødt, har haft meget stor respekt for ham. Det så man også i gamle dage med Tyson. Modstanderne turde nærmest ikke slå. Så var der lige en enkelt engang imellem, som godt turde og boksede sin egen stil. Det gjorde Ruiz, og jeg tror også, at hans stil bare passer rigtig godt til Joshua. Joshua kunne ikke få ramt på ham, der var en knockdown tidligt, men ellers skete der ikke rigtig noget. Og så ramte han Joshua rigtig meget på kroppen. Det betyder rigtig meget. Du kan blive ramt dybt i anden omgang, og så kan det ødelægge resten af kampen for dig. Det hæmmede også Joshua.

Joshua var klart favorit sidste kamp; er han stadig det?

Åh, jeg er dårlig til at pege på favoritter, for det der gør kampen spændende er, at Joshua kommer med en masse energi og en masse frustrationer og et behov for at vise, at han er Joshua, og han er den bedste. Men Ruiz er heller ikke typen, der bare har festet i et halvt år, og vi ved jo, at han har hvad der skal til for at slå Joshua. Men igen, jeg er dårlig til at pege på vindere, men hvis jeg absolut skal forudsige en, så tror jeg på Joshua.

Og afslutningsvis; hvad forventer du af kampen?

Vi skal forvente to meget nervøse boksere, men Joshua mest og mere end han plejer at være. Han vil være mere oppe på dupperne. Han vil have mere adrenalin og være skarpere – også i de svære situationer. Han vil kunne se slagene bedre. Hvis han formår at få justeret på de rigtige ting, så vinder han. Men som jeg altid har sagt om Joshua, føler jeg ikke at han bokser rutineret. Han er altid blevet kørt op til noget, han ikke er endnu. Det så vi i den første kamp. Så jeg håber, han har været hjemme og forberede sig ordentligt, for Ruiz kommer sikkert med 300 kilometer i timen.

Du kan se braget mellem Anthony Joshua og Andy Ruiz Jr LIVE som pay-per-view-event hos Viaplay, lørdag den 7. december.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE